Els llocs de la casa on passen més accidents són, per ordre, la cuina, el bany, la sala d’estar i els dormitoris. Quins pateixen els nens amb més freqüència? Caigudes, intoxicacions, cremades, electrocucions, asfíxia, cops i ferides. Evita’ls! Aquí tens alguns consells per fer la teva llar més segura per al teu fill.

Tecnologia: fes servir mecanismes de vigilància o intercomunicació, sobretot si són a un altre peça de la casa. No el posis a dormir al llit d’un adult, i encara menys si el llit és d’aigua. Si tens lliteres, posa baranes a ambdues bandes.

Connexions elèctriques: cal cuidar que no queden a l’abast del menut els cables dels electrodomèstics que estan recolzats en mobles: planxes, batedores, equips de so o informàtics, etc. Fes servir estris per recollir els cables o fixa’ls a mobles pesants. Vigila que els endolls siguin ben apressats, i utilitza taps per protegir les preses de corrent buides.

A la cuina: cal privar-li l’accés a productes tòxics, millor si el guardes en armaris amb clau. Vigila també mànecs de paelles, extrems d’estovalles i tot tipus de coses que puguin quedar al seu abast. Disposa tancaments de seguretat per a armaris i calaixos, evitaràs que tingui accés a utensilis perillosos, substàncies químiques u objectes de cristall.

Medicaments: posa-hi especial cura, perquè els pot confondre amb llaminadures. La farmaciola penjada ben amunt i tancada. Posa un pestell al quarto de bany, ha de romandre tancat, i mai el nen pot quedar-s’hi sol. Desa sempre cubells o altres atuells amb líquids on pugui ofegar-se.

Escales: no deixis al teu fill en llocs elevats o amb molts graons: si la barana de l’escala té més de 10 cm entre barrots, instal·la un protector perquè no pugui ficar el cap entre ells, i posa una tanca a dalt de tot per evitar que caigui rodolant.

Mobles: si està fent els primers passos, convé cobrir les vores i puntes dels mobles, fins l’alçada del seu cap. Importantíssim fixar els mobles a la paret, sobretot armaris i prestatgeries que puguin perdre estabilitat i caure-li al damunt.

Finestres: assegura’t que les portes i finestres de la llar romanen ben tancades, que el nen no té accés a obrir-les, i que no hi ha mobles propers on es pugui enfilar. Si no pots evitar això, posa-hi tancaments de seguretat o instal·la una malla protectora. Recull les cordes de les cortines perquè no pugui embullar-s’hi.

Exterior: tingues sempre ben tancada la porta de la terrassa. En cas que el nen arribi a la barana, instal·la una extra fins que sigui grandet. Si tens piscina, barra-la si el petit juga sol al jardí. Cobreix-la quan no s’usi. No deixis mai cap eina endollada, fes-les servir i desa-les immediatament.

Ajut: Si a pesar d’aquestes mesures ocorre un accident, truca immediatament al 112 per obtenir instruccions sobre com actuar.

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Recent Posts

És possible obrir un compte bancari amb passaport?

Barcelona, una ciutat vibrant i multicultural, atreu a persones de tot el món amb el…

17 minuts ago

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

2 setmanes ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

3 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

1 mes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago