blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Gossos a les platges de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Després de la normativa municipal aprovada a l’octubre proppassat que permetrà als gossos viatjar amb els seus amos al metro de la ciutat, la Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona acaba d’aprovar, per unanimitat, estudiar l’accés i bany dels gossos a les platges de la ciutat. Informa’t més amb ShBarcelona sobre la normativa que permetria l’accès dels gossos a les platges de la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Botigues d’animals a Barcelona

Proposta d’accès als gossos a les platges

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Aquesta proposta és una petició de regulació perquè es limitin els accessos durant l’època estiuenca, ja que és justament quan més persones utilitzen i gaudeixen de les platges.  La proposició va ser presentada per UxB (Unitat per Barcelona, coalició de diversos partits), i es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals. Joan Laporta, portaveu de UxB, va defensar “la necessitat de poder regular, de forma ordenada i respectuosa amb l’ús ciutadà de l’espai públic, l’accés dels gossos a la platja, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquestes mascotes”.  Laporta va citar en la seva intervenció a Gandhi, Thomas Edison i Lord Byron per fonamentar la defensa dels drets dels animals.

La proposta sol·licita que s’habiliti per decret, modificant l’ordenança, o com es consideri oportú, que els gossos puguin accedir a les platges en plena temporada alta, és a dir, de juny a setembre, des de les 6:00 fins a les 8:00 hores. També observa la possibilitat que es determini un espai de la platja per poder accedir amb les nostres mascotes sense restriccions horàries durant tot l’any. Segons la normativa actual els animals tenen lliure accés als arenals l’any sencer exceptuant la Setmana Santa, els caps de setmana d’Abril fins a octubre i durant tot el període estival. “De juny a setembre hi ha més de 3,5 milions de banyistes a les nostres platges, serà difícil compatibilitzar-ho i crearia problemes”, va indicar el tinent d’alcalde de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn. Encara així, CiU va votar a favor que el Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals estudiï com dur a terme la proposta de l’UxB.

Article relacionat: Teràpia amb animals

L’accès dels gossos al metro

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

D’altra banda, l’accés dels gossos al metro de la ciutat serà efectiu, amb algunes restriccions (amb corretja no extensible i morrió), a partir de l’estiu de 2014. Des de llavors només es vetarà la seva entrada a les hores punta dels dies laborables i quan hi hagi esdeveniments multitudinaris per motius de seguretat. Sens dubte aquestes són excel·lents notícies per a tots aquells habitants de la ciutat als quals agradi gaudir de la companyia dels seus gossos a la platja i en tot moment.

Que en penses d’aquesta proposta de permetre l’accés dels gossos a les platges?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari