blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Insòlit

Buddies, teràpia amb animals

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Els animals de companyía sempre estan al nostre costat i ens ajuden a controlar les nostres emocions i sentiments. L’efecte que els animals tenen en les persones és realment admirable, i per això són moltes les teràpies que fan ús de la interacció amb aquests per a superar problemes personals, problemes per a relacionar-se, etc. Des de ShBarcelona us volem descobrir un d’aquests programes terpèutics amb animals dissenyat per a ajudar als menors amb problemes, el programa Buddies.

Article relacionat: Botigues d’animals a Barcelona

Programa Buddies

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La Fundació Affinity juntament amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat de Catalunya han engegat el Programa Buddies. Aquest projecte té com objectiu que els menors assistits als Centres Residencials d’Acció Educativa CRAES, aprenguin a educar als gossos amb un mètode de reforçament positiu que busca el benestar de l’animal i el del seu educador, que en aquest cas és el menor. En aquests centres conviuen nens i adolescents que han viscut situacions de maltractament, negligència, abandó o falta d’atenció per part de les seves famílies. Aquests menors de vegades requereixen una especial atenció davant determinades situacions o necessitats educatives i assistencials. El Programa Buddies és un programa de teràpia assistida per animals de companyia. Consisteix en un curs d’ensinistrament caní que duran a terme els adolescents, incidint en aspectes soci-afectius, psíquics, cognitius, físics, emocionals i de comunicació.

Article relacionat: El gos d’atura català

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Els animals de companyia, especialment els gossos, no ens jutgen, ens accepten tal com som, sempre estan contents, no guarden rancúnia, i reaccionen davant el nostre estat d’ànim. La finalitat que cerquen aquestes teràpies és fomentar l’actitud positiva en els menors, millorar la comunicació i la capacitat d’expressar sentiments i millorar l’estat emocional dels nens gràcies al vincle creat amb els animals. I ho fan aconseguint la millora en l’estat físic, emocional i mental dels nens, millorant la seva autoestima i l’autopercepció (moltes vegades malmeses pels tractes rebuts en les seves famílies), facilitant l’expressió de sentiments i les millora de les relacions socials. També aconsegueixen l’augment de l’autocontrol, i exerciten la tolerància a la frustració. Tot això aconsegueix un procés de normalització de la relació entre els nens i els psicòlegs i educadors del centre, i fomenten un ambient en favor de l’aprenentatge i l’ensenyament. La Fundació Affinity és una entitat privada sense ànim de lucre establerta en 1987. Les seves finalitats són investigar i divulgar els beneficis del vincle entre persones i animals. Duen a terme projectes d’acció social en temes d’abandó, adopció i teràpies assistides amb animals.

Col·laborem entre tots a difondre aquesta possibilitat d’ajut!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari