blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Insòlit

Buddies, teràpia amb animals

Escrit per Mercedes

Els animals de companyía sempre estan al nostre costat i ens ajuden a controlar les nostres emocions i sentiments. L’efecte que els animals tenen en les persones és realment admirable, i per això són moltes les teràpies que fan ús de la interacció amb aquests per a superar problemes personals, problemes per a relacionar-se, etc. Des de ShBarcelona us volem descobrir un d’aquests programes terpèutics amb animals dissenyat per a ajudar als menors amb problemes, el programa Buddies.

Article relacionat: Botigues d’animals a Barcelona

Programa Buddies

Imatge via Pixabay

La Fundació Affinity juntament amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat de Catalunya han engegat el Programa Buddies. Aquest projecte té com objectiu que els menors assistits als Centres Residencials d’Acció Educativa CRAES, aprenguin a educar als gossos amb un mètode de reforçament positiu que busca el benestar de l’animal i el del seu educador, que en aquest cas és el menor. En aquests centres conviuen nens i adolescents que han viscut situacions de maltractament, negligència, abandó o falta d’atenció per part de les seves famílies. Aquests menors de vegades requereixen una especial atenció davant determinades situacions o necessitats educatives i assistencials. El Programa Buddies és un programa de teràpia assistida per animals de companyia. Consisteix en un curs d’ensinistrament caní que duran a terme els adolescents, incidint en aspectes soci-afectius, psíquics, cognitius, físics, emocionals i de comunicació.

Article relacionat: El gos d’atura català

Imatge via Pixabay

Els animals de companyia, especialment els gossos, no ens jutgen, ens accepten tal com som, sempre estan contents, no guarden rancúnia, i reaccionen davant el nostre estat d’ànim. La finalitat que cerquen aquestes teràpies és fomentar l’actitud positiva en els menors, millorar la comunicació i la capacitat d’expressar sentiments i millorar l’estat emocional dels nens gràcies al vincle creat amb els animals. I ho fan aconseguint la millora en l’estat físic, emocional i mental dels nens, millorant la seva autoestima i l’autopercepció (moltes vegades malmeses pels tractes rebuts en les seves famílies), facilitant l’expressió de sentiments i les millora de les relacions socials. També aconsegueixen l’augment de l’autocontrol, i exerciten la tolerància a la frustració. Tot això aconsegueix un procés de normalització de la relació entre els nens i els psicòlegs i educadors del centre, i fomenten un ambient en favor de l’aprenentatge i l’ensenyament. La Fundació Affinity és una entitat privada sense ànim de lucre establerta en 1987. Les seves finalitats són investigar i divulgar els beneficis del vincle entre persones i animals. Duen a terme projectes d’acció social en temes d’abandó, adopció i teràpies assistides amb animals.

Col·laborem entre tots a difondre aquesta possibilitat d’ajut!

Buddies, teràpia amb animals
5 (100%) 3 vote[s]

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari