Categories: El que convé saber

Instal·lar una alarma a casa

L’estiu és una de les èpoques on els lladres fan el seu agost, i mai millor dit. La gent marxa de vacances i l’absència de molts dels veïns que podrien donar la veu d’alarma són el motiu perfecte perquè els lladres entrin a casa nostra i s’apoderin de les nostres pertinences, amb el disgust i perjudici que això representa per a la nostra economia i serenitat. Un robatori al nostre domicili no es limita només a la pèrdua dels nostres objectes de valor, sinó que també representa una violació de la nostra llibertat i intimitat, de la nostra fortalesa que crèiem inexpugnable, i posa en risc la nostra seguretat. A vegades les conseqüències psicològiques que comporta un robatori a un domicili, encara que no s’estigui present en el moment, són pitjors que les pèrdues materials: ansietat, temor que torni a passar, insomni … Avui al blog de ShBarcelona et parlem de com instal·lar una alarma al domicili, una manera efectiva de protegir-nos.

Article relacionat: Consells per evitar que et robin a casa

Protecció envers el desconegut

Imatge via Pixabay

Els motius pels quals podem decidir posar una alarma al nostre domicili són varis, però sens dubte la base de tots ells és la protecció. És habitual que les persones que disposen de més objectes de valor en els seus habitatges disposin d’un sistema d’alarma per protegir aquestes davant un robatori. També les persones importants o influents tenen sistemes de protecció, ja no només de les seves pertinences, sinó també per la seva pròpia seguretat. Però, si bé és cert que algú amb moltes coses de valor sembla el candidat ideal per ser robat, la majoria de nosaltres disposem d’objectes llaminers per a ser venuts al mercat negre i que, davant la falta de seguretat que es troben molts lladres experimentats, són molt més rendibles i fàcils de robar. Hi ha diverses maneres de protegir la teva llar dels intrusos: els més coneguts són els sistemes d’alarmes habituals que proporcionen empreses com Securitas Direct o Prosegur, entre d’altres. Aquestes empreses instal·len diferents sistemes de protecció amb elements de detecció més o menys complexos, depenent del preu. Aquests sistemes estan connectats a una central i a la policia i, en cas de saltar el senyal d’intrusió, la central avisa el propietari i, si aquest no respon o no es troba al domicili, la policia es desplaça per fer una inspecció ocular, o si és necessari, accedir a l’habitatge. Aquest servei té un cost regular, generalment mensual.

Articulo relacionado: Per què triar una assegurança de la llar

Imatge via Pixabay

Existeixen, a la mateixa vegada, altres sistemes de detecció que no comporten en pagaments mensuals, tot i que tampoc estan connectats a la policia. Es tracta de sistemes autònoms que avisen al propietari quan salta l’alarma. Poden instal·lar-se de forma senzilla i, generalment, són més econòmics. Poden comprar-se a grans magatzems i hi ha una infinitat de models de sistemes de detecció. Des d’aparells que avisen al propietari i emeten un senyal sonor, fins a complexos sistemes de seguretat que inclouen càmeres de visió nocturna que es connecten i desconnecten des del mòbil. L’efectivitat i complexitat dependran inevitablement del preu i les necessitats de cada usuari.

Tens algun sistema d’alarmes a casa? Quin ens recomanes?

5 / 5 ( 3 votes )
Xavi Maldonado

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

2 dies ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

2 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

3 setmanes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

1 mes ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago