blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Què fer en cas de sinistre a Barcelona?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Patir un sinistre al teu domicili sempre és un maldecap. Com la majoria d’ infortunis que sorgeixen al llarg de la vida, solen ser esdeveniments imprevistos, pel que prevenir-nos pot resultar en una sortira a la salvació a l’ hora de reduir l’ impacte de les conseqüències que un accident així suposa i que, depenent del grau de gravetat de l’ incident, serà també major o menor econòmicament parlant. Evidentment, el més important és sempre que no hi hagin danys personals, cas en el qual les indemnitzacions als afectats per part dels responsables del sinistre solen ser molt elevades. Des de ShBarcelona us volem donar alguns consells en cas d’ accident domèstic que us poden anar ver per a reaccions davant d’ aquest tipus de problema.

Articulo relacionado: Fes el teu pis segur pel teu fill

Tipus de cobertures

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge vía Pixabay

A l’ hora de contractar una assegurança d’ habitatge has de tenir varies coses en compte, entre elles, si ets propietari o arrendatari, si comptes amb molts objectes de valor al domicili, si vius en una comunitat de veïns, etc. En primer lloc, és important saber que les pòlisses poden assegurar el continent de l’ habitatge, el contingut o ambdues coses. El continent fa referència al lloc que delimita el domicili. En aquest tipus de pòlissa s’ asseguren les parets, el terra, les instal·lacions o els sostres. És important consultar amb l’ empresa asseguradora quines coses relacionades amb el continent estan exactament incloses, ja que algunes incorporen més elements que d’ altres. Per altra banda, el contingut són els objectes i pertinences que es troben dins del continent. Aquests elements poden ser elements com la roba, joies, mobles, elements electrònics, etc., però com hem comentat anteriorment, és important consultar amb l’ asseguradora quins elements estan inclosos en la nostra pòlissa contractada.

Coses a tenir en compte

També és important tenir en compte que, si el teu domicili es troba dins d’ una comunitat de veïns, la pòlissa de la comunitat, obligatòria per a totes les comunitats, poden incloure contingències relacionades amb el continent, pel qual potser pots estalviar a la pòlissa ometent una assegurança sobre el mateix, contractant només part del continent. Per altra banda, si ets propietari y desitges tenir assegurat el continent, ja que penses alquilar el teu pis, hauràs de ser tu qui contracti la pòlissa, ja que aquest tipus només es gestiona mitjançant el propietari i no l’ inquilí. Si, a més, el pis està equipat, és aconsellable que també contractis una pòlissa de contingut. Si ets inquilí i tens objectes de valor al domilici, com ara mobles, joies, electrodomèstics, o aparells electrònics, també és interessant valorar una pòlissa de contingut.

Article relacionat: Quant li costa a un estudiant viure a Barcelona?

Assagurança a tercers, important a valorar

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge vía Pixabay

Si l’ incident o sinistre és important i afecta a terceres persones com ara veïns o altres ciutadans, i tú ets el responsable per part d’ un descuit, com ara deixar-te una paella al foc o dormir amb una cigarreta encesa i provoca un incendi que causa danys personals, les indemnitzacions són molt elevades, i probablement minvin de forma considerable l’ econonía de qualsevol persona amb uns ingressos mitjos. Per aquest motiu és important que es valori les possibilitats de contractar una assegurança de responsabilitat civil per a que cobreixi contingències relacionades amb aquest tipus d’ incidents.

Has patit algún cop un sisnitre domèstic al teu domicili? Què ens pots aconsellar?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari