blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

La Central, tot pels llibres

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Si ets un amant dels llibres estàs de sort, ja que a Barcelona hi trobaràs molts establiments dedicats a la lectura i la literatura. Un d’aquests establiments és La Central, un espai dedicat als llibres i pels amants d’aquesta activitat que compta amb diversos punts a la ciutat i a la resta d’Espanya. Des de ShBarcelona et volem apropar més a aquest nou concepte sobre la literatura, la Central, tot pels llibres a Barcelona.

Article relacionat: Botigues de llibres a Barcelona

La central 2

Imatge via La Central

Ara que ha acabat la Fira del Llibre, és possible que trobis a faltar l’ambient de llibres en els quals la ciutat ens ha permès submergir-nos durant uns dies. Si és així, anota aquest nom a la teva agenda: La Central. És un concepte, més que una llibreria. De fet, quan parlem de la Central, estem parlant de quatre llibreries a Barcelona i tres a Madrid. Altres grans llibreries resulten farragoses per massa quantitat de públic, sensació de presses i ambient impersonal, això no t’ocorre a La Central. La seu principal és al carrer de Mallorca, i es tracta d’un espai de 500 metres quadrats especialitzat en Filosofia, Història, Ciències Socials, Antropologia, Estudis Clàssics i Art. A més, està dotada d’un important fons dedicat al pensament contemporani. Quan siguis allí, pregunta pel Cafè si el que cerques és un lloc tranquil, silenciós i amb companyia de munts de llibres. És un oasi de pau i literatura, es troba en el segon pis i no es veu des del carrer, per la qual cosa mai està exageradament ple.

El Cafè compta amb una part interior i (a l’estiu i primavera) una encantadora terrassa al pati típic interior d’illa de l’Eixample. Pots prendre un cafè o un refresc, fins i tot prendre un àpat lleuger i postres variades. Hi disposes de taules amb endolls i servei de wifi. Suma-li a això que pots comprar-te un bon llibre a la botiga, i tindràs un lloc ideal i relaxant per a qualsevol moment del dia. També pots optar per visitar la resta de tendes que té a Barcelona: La del Raval, situada a l’antiga Capella de la Misericòrdia, al carrer d’Elisabets, 6. Es distingeix per ser una llibreria especialitzada en Humanitats, i disposa d’una sala per a diferents activitats culturals. La del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), és dedicada a oferir un diàleg enriquidor amb els continguts del Museu, centrant-se en la vida urbana com a tema. Està especialitzada en Història, Geografia, Sociologia, Antropologia i Arquitectura. Ofereix la venda d’objectes relacionats amb la ciutat.

Article relacionat: Llibreries de segona mà a Barcelona

La central 3

Imatge via La Central

La del Museu d’Art Contemporani (MACBA), és a la Plaça de l’Àngel. Més de 1000 metres quadrats dedicats a llibres, vídeos, DVD, postals i làmines. Allí venen objectes d’art contemporanis en totes les seves varietats i suports. A totes elles hi donen informació bibliogràfica i de novetats, i duen a terme multitud d’activitats: presentacions de llibres, concerts, tallers i cursos presencials i on-line, i també per a nens. També han creat el Club Conectoma per a joves amb inquietuds. Gestionen recerques i encàrrecs, i te’ls serveixen a domicili si ho desitges. Pots trobar-los a facebook i twitter, on pots contactar amb ells i romandre informat sobre les seves diferents activitats i les novetats editorials. Per descomptat, a totes les seus pots comptar amb munts de dependents encantats de guiar-te a través dels teus gustos, amb recomanacions i molta amabilitat.

Si est amant de l’escriptura o la lectura, no deixis de visitar La Central.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari