blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

La Central, tot pels llibres

Escrit per Mercedes

Si ets un amant dels llibres estàs de sort, ja que a Barcelona hi trobaràs molts establiments dedicats a la lectura i la literatura. Un d’aquests establiments és La Central, un espai dedicat als llibres i pels amants d’aquesta activitat que compta amb diversos punts a la ciutat i a la resta d’Espanya. Des de ShBarcelona et volem apropar més a aquest nou concepte sobre la literatura, la Central, tot pels llibres a Barcelona.

Article relacionat: Botigues de llibres a Barcelona

La central 2

Imatge via La Central

Ara que ha acabat la Fira del Llibre, és possible que trobis a faltar l’ambient de llibres en els quals la ciutat ens ha permès submergir-nos durant uns dies. Si és així, anota aquest nom a la teva agenda: La Central. És un concepte, més que una llibreria. De fet, quan parlem de la Central, estem parlant de quatre llibreries a Barcelona i tres a Madrid. Altres grans llibreries resulten farragoses per massa quantitat de públic, sensació de presses i ambient impersonal, això no t’ocorre a La Central. La seu principal és al carrer de Mallorca, i es tracta d’un espai de 500 metres quadrats especialitzat en Filosofia, Història, Ciències Socials, Antropologia, Estudis Clàssics i Art. A més, està dotada d’un important fons dedicat al pensament contemporani. Quan siguis allí, pregunta pel Cafè si el que cerques és un lloc tranquil, silenciós i amb companyia de munts de llibres. És un oasi de pau i literatura, es troba en el segon pis i no es veu des del carrer, per la qual cosa mai està exageradament ple.

El Cafè compta amb una part interior i (a l’estiu i primavera) una encantadora terrassa al pati típic interior d’illa de l’Eixample. Pots prendre un cafè o un refresc, fins i tot prendre un àpat lleuger i postres variades. Hi disposes de taules amb endolls i servei de wifi. Suma-li a això que pots comprar-te un bon llibre a la botiga, i tindràs un lloc ideal i relaxant per a qualsevol moment del dia. També pots optar per visitar la resta de tendes que té a Barcelona: La del Raval, situada a l’antiga Capella de la Misericòrdia, al carrer d’Elisabets, 6. Es distingeix per ser una llibreria especialitzada en Humanitats, i disposa d’una sala per a diferents activitats culturals. La del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), és dedicada a oferir un diàleg enriquidor amb els continguts del Museu, centrant-se en la vida urbana com a tema. Està especialitzada en Història, Geografia, Sociologia, Antropologia i Arquitectura. Ofereix la venda d’objectes relacionats amb la ciutat.

Article relacionat: Llibreries de segona mà a Barcelona

La central 3

Imatge via La Central

La del Museu d’Art Contemporani (MACBA), és a la Plaça de l’Àngel. Més de 1000 metres quadrats dedicats a llibres, vídeos, DVD, postals i làmines. Allí venen objectes d’art contemporanis en totes les seves varietats i suports. A totes elles hi donen informació bibliogràfica i de novetats, i duen a terme multitud d’activitats: presentacions de llibres, concerts, tallers i cursos presencials i on-line, i també per a nens. També han creat el Club Conectoma per a joves amb inquietuds. Gestionen recerques i encàrrecs, i te’ls serveixen a domicili si ho desitges. Pots trobar-los a facebook i twitter, on pots contactar amb ells i romandre informat sobre les seves diferents activitats i les novetats editorials. Per descomptat, a totes les seus pots comptar amb munts de dependents encantats de guiar-te a través dels teus gustos, amb recomanacions i molta amabilitat.

Si est amant de l’escriptura o la lectura, no deixis de visitar La Central.

Valora aquest post

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari