blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

La Festa del Cel Mataró – Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Barcelona i la seva rodalia se celebra un gran nombre d’esdeveniments que valen la pena de veure. Un d’aquests espectacles que ens deixen bocabadats són els festivals aeris, on podem veure en acció avions i vehicles aeris espectaculars en un show d’allò més interessant. Des de ShBarcelona volem explicar-vos avui un d’aquests festivals, La Festa del Cel Mataró – Barcelona. Descobreix-lo amb nosaltres!

Article relacionat: Aeroport de Barcelona – El Prat

La Festa del Cel

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Entre els Festivals Aeris que se celebren a Espanya, el de Barcelona és un dels més importants. Popularment se’l coneix com La Festa del Cel. Des de fa molts anys, els mesos de setembre-octubre s’ha celebrat aquest festival a les platges de Barcelona, coincidint amb les festes de la Mercè. L’any passat, a causa dels obstacles posats per l’Aeroport del Prat, no va poder celebrar-se; però aquest 2014reprèn amb força la seva continuïtat. No obstant això, la festa es traslladarà al nord, en concret a Mataró, localitat que es va mostrar interessada des del primer moment a prendre el relleu de l’organització de l’esdeveniment. La festa no perdrà el nom de la capital, ja que es denominarà Mataró-Barcelona, i es preveu la mateixa afluència d’anys anteriors, pel que la ciutat maresmenca s’està preparant per rebre als molts afeccionats a aquesta activitat. En cadascuna de les seves edicions es poden veure patrulles acrobàtiques militars que envaeixen el cel, dibuixant exercicis impressionants. La italiana patrulla Frecce Tricolori, la Patrouille de France, La Patrouille Suisse i, no cal dir-ho, la Patrulla Águila de l’exèrcit espanyol, són habituals assistents. Les exquisides acrobàcies dels pilots civils tampoc falten a aquest esdeveniment, els millors aviadors del món acrobàtic han tingut pas per aquest festival: Xavier de Lapparent, Carlos Fantoba, Svetlana Kapanina o Victor Chmal, per citar-ne alguns. També es gaudirà de salts paracaigudistes, civils i militars, fantàstic espectacle de precisió, emoció i color. Els últims anys s’ha pogut veure a avions comercials realitzant majestuoses passades a baixa velocitat, com per exemple l’espectacular Airbus 380.

Article relacionat: Com arribar a l’aeroport de Barcelona amb el transport públic  

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’activitat principal de l’espectacle es concentrarà enfront de les costes de Mataró, al Maresme. La N-II serà el nucli principal de la festa, que tindrà lloc el diumenge 28 de setembre. L’espai comprès entre la rotonda Laia l’Arquera i la riera de Sant Simó es convertirà en un village, amb les carpes de les marques comercials, terrasses de bars, restaurants i una mostra de comerç local. La festa començarà un dia abans, dissabte, amb activitats relacionades amb el sector, com vols amb globus aerostàtics, i altres culturals i comercials, com “La botiga al carrer”. La intenció de l’Ajuntament és consolidar la festa a Mataró per perllongar la temporada turística, i el sector hostaler gestiona paquets d’ofertes per a l’ocasió. Al seu web pots veure el detall de l’esdeveniment i dels participants d’enguany, entre els quals cal destacar el Proyecto Alas, que dedicarà la seva actuació al recentment desaparegut membre del seu equip, Álvaro Bultó. Està oberta la inscripció pels qui vulguin ser voluntaris; si és el teu cas, punxa aquí. També pots saber més seguint-los a Facebook i  Twitter. Des de ShBarcelona et recomanem que no et perdis aquest esdeveniment, proveït d’ulleres de sol, i si ets aficionat a la fotografia aèria, de la teva màquina. Gaudeix del cel!

T’agraden els espectacles aeris? No et perdis la Festa del Cel Mataró – Barcelona!

 

 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari