blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

Aeroport de Barcelona – El Prat

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Tant si vols llogar un allotjament turístic a Barcelona com si ja ho has fet, és molt probable que l’avió sigui el mitjà que hagis triat per arribar o deixar la ciutat comtal. És important conèixer les instal·lacions i connexions dels aeroports a l’hora de viatjar, i per això, des de ShBarcelona hem preparat aquest article on t’explicarem el més important sobre l’Aeroport de Barcelona-El Prat, per que ho tingues tot preparat per al teu viatge a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Com arribar a l’aeroport de Barcelona amb el transport public

L’Aeroport de Barcelona, un dels més importants d’Europa

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’aeroport de Barcelona és el segon més transitat del país. Pertany a la xarxa AENA, i el seu codi IATA és BCN. És situat a la costa, al municipi del Prat de Llobregat, a 12 quilòmetres al sud-oest de Barcelona. Compta amb tres pistes d’aterratge i enlairament, i dues terminals, la T1 i la T2, amb 268 taulells de facturació i 64 passarel·les d’embarcament. Les operacions hi són restringides als vols instrumentals, restant prohibits els vols VFR (en Regles Visuals), excepte per als sanitaris, d’emergència o governamentals. La major part del tràfic és domèstic, europeu i nord-africà. El nombre de connexions internacionals és de 30: 3 amb Sud-amèrica, 9 amb Àsia, 8 amb Amèrica del Nord, i 10 de curt radi, amb Àfrica.  Hi operen grans companyies com American Airlines, British Airways, Delta Airlines, etc., però només Iberia LAE i Vueling hi tenen base d’operacions. Vueling, la més important de les companyies “low cost” que hi operen, amb la creació d’aquesta base ha ajudat al fet que en els últims anys, el tràfic de les línies de baix cost hagi crescut de manera important.

Article relacionat: Guardar l’equipatge per hores a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A banda de l’automòbil privat, pel qual hi ha grans pàrquings, podem arribar des de o a la capital de diverses maneres. L’Aerobús connecta l’aeroport amb el centre de Barcelona, va fins a la Plaça de Catalunya, amb parades intermèdies. Amb menys rapidesa, els Autobusos Urbans són la forma més econòmica d’enllaçar: durant el dia s’agafa la línia 46, i durant la nit la N17. El Tren realitza el trajecte cada 30 minuts, des de les 5:40 fins a les 23:25 hores. És a la T2, per la qual cosa des de o fins a la T1 cal prendre prèviament l’autobús gratuït que connecta ambdues terminals. El Taxi no és l’opció més assequible però sí més còmoda. En 20 o 30 minuts i entre 25 i 30 euros pots assolir la teva destinació, incrementat el preu amb un suplement d’un euro per cada maleta gran. Finalment, la manera més independent i que et permet perllongar el servei durant la teva estada a la ciutat, és el cotxe de lloguer, amb conductor o sense. Diferents empreses entre les quals destaca Avis, tenen seu a les terminals. Pots tornar el vehicle al mateix punt o en qualsevol altre que triïs, tant de la ciutat com d’altres urbs.

Què et sembla l’Aeroport de Barcelona-El Prat i les seves instal·lacions?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari