blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Les platges del litoral de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Barcelona disposa d’algunes de les millors platges de la costa catalana i fins i tot es poden considerar com algunes de les més completes de la comunitat autònoma. Deixant de banda la massificació, cosa pràcticament inevitable tenint en compte que es troben a una de les ciutats més poblades d’Espanya i amb major afluència turística, la veritat és que les platges de la Ciutat Comtal disposen de tota mena de serveis, estan netes i ben comunicades amb altres zones de Barcelona. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de les platges del litoral barceloní.

Article relacionat: Les millors platges del Maresme

Descobreix les platges de la Ciutat Comtal

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Primerament volem parlar-vos de la platja de Sant Sebastià, la més antiga de la ciutat. Es tracta també d’una de les més grans de tot el litoral barceloní. En aquesta platja es troben alguns dels clubs esportius més importants de la Ciutat Comtal. Juntament amb la platja de Bogatell, Sant Sebastià és una de les platges més populars, sobretot per persones més adultes i, igual que la platja de Mar Bella, compta amb algunes zones destinades als usuaris nudistes. La Platja de Sant Sebastià té una àrea per a persones de mobilitat reduïda on alguns voluntaris els ajuden a utilitzar una cadira amfíbia perquè puguin gaudir del mar. Per tant, la platja de Sant Sebastià és una de les més interessants per a un perfil de visitant més sènior, que busquen una certa tranquil·litat i serveis de qualitat. Alguns d’aquests serveis són xiringuitos amb begudes i gelats, lloguer de para-sols i gandules, àrees esportives, consignes o dutxes i lavabos públics, a més de zones de pàrquing, transport públic i zones de restauració pròximes. Passem de la platja de Sant Sebastià a la platja de la Barceloneta. Ubicada al centre de la ciutat, el seu fàcil accés amb el transport públic (algunes línies de bus et deixen a peu de sorra) fan que sigui una de les platges preferides pels turistes i la gent jove. La platja compta amb diversos equipaments esportius i de lleure com ara pistes de vòlei, àrees de jocs infantils, taula de ping-pong, una zona de gimnàstica i un servei de “biblio-platja”. També disposa de consignes, lloguer de para-sols, gandules i bicicletes i dutxes i lavabos públics.

Article relacionat: Les millors platges de la Costa Brava

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Seguim amb la platja de Somorrostro. Va ser redenominada fa poc per retre homenatge al barri de barraques de Somorrostro que, després de cent anys de vida, va ser enderrocat per la visita de Franco a Barcelona l’any 1966. La platja de Somorrostro és molt cèntrica i està molt ben comunicada pel transport públic. És també una de les platges preferides per joves i els turistes. Compta amb una àrea per a fer exercici, pistes de vòlei, dutxes i banys públics. La platja de Sant Miquel, anomenada així per l’Església de Sant Miquel del Port, es tracta d’una platja cèntrica i molt animada, de petites dimensions però molt popular. Disposa de zones nudistes, dutxes, lavabos i torre de vigilància. Passem a una de les més freqüentades de la ciutat, la platja de la Nova Icària. Per la seva ubicació davant del Port Olímpic, la platja compta amb un ampli equipament esportiu com camps de vòlei, àrea de jocs i una taula de ping-pong. Compte, al seu torn, amb un servei per a persones amb discapacitat que permet, amb ajuda de voluntaris, que les persones amb mobilitat reduïda puguin donar-se un bany a la platja. La platja de Bogatell és, al costat de la de Sant Sebastià, més freqüentada per persones més adultes o gent gran i compta amb quioscs, dutxes i banys, servei de lloguer de gandules i para-sols i àrees esportives. La platja de la Mar Bella és una de les alternatives del públic jove, ja que disposa d’instal·lacions esportives com a pista de vòlei, cistella de bàsquet i taula de ping-pong. Hi ha una base nàutica des de la qual es duen a terme activitats aquàtiques. Els nens compten amb una àrea de jocs infantils i durant l’estiu es poden llogar llibres a la biblio-platja. La platja de la Nova Mar Bella és un lloc tranquil, freqüentada per un públic més aviat jove, sobretot femení i local. Finalment, parlem de la platja de Llevant. Està situada al costat de la platja Nova Mar Bella, una mica més allunyada del centre de la ciutat, de manera que podem dir que es tracta d’una de les platges més tranquil·les i amb menys aglomeracions de gent de les que es troben al litoral barceloní.

Quina és la teva platja preferida del litoral barceloní? Comparteix-ho amb nosaltres als comentaris!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari