blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

5 consells per a trobar el teu pis de lloguer turístic a Barcelona

pisos turístics Barcelona

Barcelona és la ciutat de Catalunya on més turistes acudeixen durant l’any amb diferència. És molta l’oferta d’allotjament que trobaràs per a poder gaudir completament de la seva estada. La millor opció per a allotjar-se? Nosaltres ho tenim clar: els pisos de lloguer turístic a Barcelona.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Encara que a simple vista la tasca de trobar un apartament turístic de lloguer a Barcelona pot semblar fàcil, et recomanem que segueixis els nostres 5 consells per a trobar pis de lloguer turístic. D’aquesta manera segur que t’estalvies imprevistos i trobes l’opció que més s’ajusti a les teves expectatives.

Què és un pis de lloguer turístic?

Un apartament de lloguer turístic a Barcelona és un pis amb llicència per a operar en qualitat d’allotjament vacacional. Aquest tipus de lloguer va dirigit a inquilins esporàdics que s’allotjaran per un màxim de 31 dies a la Ciutat Comtal.

Els pisos de lloguer turístic són una modalitat molt popular, ja que permet a l’inquilí gaudir de molt més espai que les pensions o els hotels; per un preu, moltes vegades, menor.

Troba aquí el teu pis de lloguer a Barcelona

Llicències de pisos turístics

Per a que un apartament disposi del títol de lloguer turístic ha de reunir una sèrie de requisits legals. El més important és que des de l’Ajuntament de Barcelona s’hagi aprovat la llicència turística des d’Administració.

A més, s’haurà d’acreditar la cèdula d’habitabilitat que disposarà el nombre d’inquilins que es poden allotjar en un pis de lloguer turístic a Barcelona, en cap cas es podrà excedir el nombre d’inquilins. Llogar per dies un immoble sense llicència turística comporta grans conseqüències. Existeixen multes que varien entre els 300 euros fins als 60.001 €.

Característiques dels apartaments turístics

Els pisos de lloguer turístic han de comptar amb una sèrie de característiques que garanteixin la seva habitabilitat: hauran d’estar moblats, nets i disposar de tots els elements necessaris per a viure amb normalitat: com per exemple, utensilis de cuina.

Legalment, tots els pisos de lloguer han d’oferir un servei d’assistència les 24 hores del dia; on poder atendre qualsevol mena de queixa o resoldre les incidències que poguessin sorgir durant la seva estada a Barcelona. A més de garantir el pagament adequat de tots els impostos envers l’obligació ciutadana.

Els pisos de lloguer turístic demanen una fiança que se’t retornarà al final de les teves vacances sempre que hagis mantingut l’apartament en perfecte estat.

apartaments turístics barcelona

Foto via Unsplash

En els pisos de lloguer turístic es recull l’entrada i sortida del país dels inquilins, i especialment de la ciutat de Barcelona. Aquestes dades permeten conèixer les tendències turístiques de la ciutat, a més d’intercedir davant de la policia en cas de possibles inquilins que estiguin en crida i cerca.

Com aconseguir la millor relació qualitat preu?

Ara que coneixem totes les característiques que un pis de lloguer turístic a Barcelona ha de complir, et comptem com aconseguir l’allotjament ideal per a tu:

1. Reservar amb antelació

Barcelona sol ser una ciutat molt sol·licitada, i per això, et recomanem que siguis previsor a l’hora de llogar el teu allotjament. Intenta efectuar la reserva del teu pis turístic amb 3 mesos d’antelació, com a mínim.

D’aquesta manera t’asseguraràs de disposar d’un pis que veritablement valgui la pena, i en un lloc cèntric o pròxim a la platja; dos dels punts més demandats de la ciutat. En reservar amb suficient temps d’antelació, t’asseguraràs d’aconseguir un preu més baix.

Està demostrat que els inquilins que reserven un pis de lloguer turístic a una setmana vista, paguen entre 2 i 3 vegades més que aquells que efectuen la reserva amb mesos d’antelació.

Cerca el teu pis turístic a Barcelona

2. Temporada baixa

Si no t’importa quan visitar Barcelona i pots triar les dates, et recomanem que llavors et decantis pels mesos amb menys demanda. La temporada baixa comença al novembre i acaba a principis de març, a excepció de les dates compreses entre Nadal i Any Nou. Viatjar en temporada baixa és un 50% més barat que fer-ho en temporada alta.

Quin és el millor barri on llogar un pis turístic a Barcelona?

Una vegada que hem triat les dates per a fer el nostre viatge a la Ciutat Comtal, haurem de tenir clar quin tipus de turisme volem fer per a buscar la ubicació que ens sigui més còmoda.

3. Triar el teu pis turístic segons les teves necessitats

Per a buscar un apartament de lloguer per dies a Barcelona hem de conèixer quin nom reben els barris més cèntrics. Els punts de la ciutat amb més interès turístic se situen dins del districte de Ciutat Vella, on els carrers solen ser per als vianants i es pot arribar caminant a la majoria d’art gòtic de Barcelona.

Si la teva idea d’unes vacances a Barcelona se centra més a gaudir de les seves platges, llavors t’interessa decantar-te per un pis turístic de lloguer situat a la Barceloneta, o la zona de la Vila Olímpica.

Un dels atractius més destacables de la ciutat és el seu art modernista impulsat majoritàriament per Antoni Gaudí, que trobaràs en el districte de l’Eixample. Aquest districte engloba, juntament amb Ciutat Vella, el cor de Barcelona.

Finalment, si et ve de gust conèixer la zona més bohèmia de la ciutat t’aconsellem que busquis el teu allotjament de lloguer turístic en el bohemi barri de Gràcia. La zona ideal si estàs buscant conèixer en profunditat la part més cultural de la Ciutat Comtal.

pisos turístics Barcelona

Imatge via Unsplash

On puc reservar un pis de lloguer turístic?

4. Empreses especialitzades

El problema que pot sorgir en reservar un pis de lloguer per dies és que no compti amb l’homologació pertinent. Per això, és important que facis el teu procés de cerca mitjançant empreses professionals que disposin d’un catàleg amb llicència.

Et recomanem el catàleg de ShBarcelona, la nostra agència de serveis immobiliaris que compta amb professionals especialitzats en el sector del lloguer turístic. Els seus agents t’orientaran de manera personalitzada perquè trobis aquest pis de lloguer turístic que camines buscant.

A més, tots els seus apartaments compten amb la llicència turística en vigor i disposen de detalls que faran la teva estada d’allò més agradable.

5. Assegura’t que el pis tingui llicència turística

És important que t’asseguris que el pis on t’allotjaràs compta amb llicència turística, ja que dins del preu de l’estada s’inclouen les taxes turístiques. A la capital catalana són de 3 € per persona i nit, i es destinen a la recaptació de fons per la sostenibilitat i desenvolupament d’activitats turístiques. Aquestes taxes, encara que es cobrin des de l’agència, són un impost íntegre per al Ajuntament de Barcelona.

A més, si t’allotges en un apartament sense llicència turística t’arrisques al precinte de l’apartament durant la teva estada, en cas que els inspectors municipals detectin aquesta activitat il·legal, per la qual cosa et quedaries sense lloc per a dormir.

I tu ja has trobat el teu pis de lloguer turístic a Barcelona?

Fonts:

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari