blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

Què és l’assegurança d’impagament de lloguer?

Bloc de pisos d'estil modern
Escrit per Xavi Maldonado

L’assegurança d’impagament de lloguer és una assegurança d’habitatges i locals de lloguer que s’ha convertit en un requisit imprescindible per als seus propietaris.

Vols saber en què consisteix i quina classe de cobertures ofereix? Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de l’assegurança d’impagament de lloguer i tot el que has de saber.

Recorda que a ShBarcelona estarem encantats d’assessorar-te sobre el lloguer de pisos a Barcelona, tant de llarga com curta estança.

Article relacionat: Avantatges de tenir una assegurança de lloguer

Què és l’assegurança d’impagament de lloguer?

Aquest tipus d’assegurança proporciona la seguretat que necessiten els propietaris de béns immobles a l’hora de cobrar el lloguer d’aquests. Cada una d’aquestes assegurances ofereix diferents cobertures, tot dependrà de les necessitats dels arrendadors i dels inquilins que tinguin. D’aquesta manera, els interessarà escollir una assegurança amb més o menys cobertures segons la seva situació.

Home firmant un contracte

Imatge via Unsplash

Actualment hi ha diverses modalitats d’assegurances d’impagament de lloguer que bàsicament es divideixen en dos:

  • En l’assegurança d’impagament de lloguer bàsic o estàndard, l’arrendador rebrà el pagament de les mensualitats que l’inquilí ha deixat de pagar. Aquest tipus de protecció afegeix, a més, un sistema de defensa jurídica per requerir l’inquilí l’impagament dels seus deutes.
  • Clàusules d’impagament de lloguer incloses en l’assegurança de llar. En aquest cas, tot i que ofereix pràcticament els mateixos serveis, és a dir, cobertura jurídica i econòmica davant l’impagament de les mensualitats insatisfetes, sol ser menys complet i comptar amb menys cobertures.

Com ja hem esmentat, les assegurances d’impagament de lloguer oferir diferents cobertures. És important estar informat al respecte per saber si realment és el que ens convé com a arrendataris:

  • Defensa jurídica per abordar qualsevol desacord pel que fa al contracte d’arrendament. Aquesta assegurança es farà càrrec de les despeses ocasionades per la reclamació en qüestió, defensa, judici, etcètera. La majoria d’aquestes assegurances compta amb un mínim litigiós que sol fixar-se en 300 €. D’aquesta manera, si l’impagament és inferior, l’assegurança no portarà a terme cap mena de reclamació judicial.

Article relacionat: Llogar o comprar a Barcelona?

  • De vegades s’inclouen altres tipus de defensa, bé enfront del Consorci de compensació d’assegurances, on l’assegurat tingui cobertura, o davant altres assegurances privades.
Passadís d'un apartament de luxe

Imatge via Unsplash

Reclamació de danys en l’habitatge. En aquest tipus de cobertura és possible reclamar els danys causats en l’habitatge i en els seus béns, sempre que no tingui relació amb l’incompliment d’una relació contractual.

  • Reclamació per al manteniment i reparació de les instal·lacions. L’assegurança es farà càrrec de la reclamació litigiosa si l’arrendador té un contracte de reparació o manteniment de l’immoble, pel lloguer.
  • Assistència jurídica, via telefònica.
  • Impagament de lloguers, la cobertura més important en aquest tipus d’assegurança. Quan l’inquilí no satisfà el pagament de les quotes d’arrendament, la cobertura contractada es farà càrrec d’abonar les quantitats impagades. Ara bé, l’assegurança compta amb una sèrie de límits que cal conèixer bé per evitar sorpreses inesperades.
  • Un altre tipus de reclamacions i defensa enfront de la comunitat o els seus veïns.
  • Actes vandàlics a l’immoble. L’asseguradora també garantir la cobertura dels robatoris o actes vandàlics que pogués patir l’immoble per part de l’inquilí. En aquest cas, el normal és establir una quantia màxima.

Per concloure, aquests són les despeses incloses dins de la defensa jurídica de l’assegurança d’impagament de lloguer:

  • Despeses de perits i advocats
  • Fiances en processos penals
  • Taxes judicials i altres pagaments associats a la tramitació de procediment
  • Despeses notarials
  • Despeses de procurador, amb alguns límits disposats en l’assegurança

Què més vols saber sobre l’assegurança d’impagament de lloguer?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari