blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

El mirador búnker del Carmel

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Elia

Hi ha un lloc espectacular a Barcelona que durant els últims anys ha anat prenent molta importància com a mirador i que s’ha anat tornant més i més conegut entre la gent de Barcelona. L’atractiu del lloc i el boca orella que hi ha entre les persones ha fet que, avui, sigui ja un dels llocs més recomanats de Barcelona. Estem parlant del mirador dels búnkers del Carmel, situat al turó de la Rovira i que és, segons diuen, el més alt de Barcelona, amb 262 metres d’alt. A aquest article de ShBarcelona et descobrirem aquest espai que s’ha convertit en un dels llocs imprescindibles de la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Els millors llocs per fer fotos a Barcelona

Els búnkers del Carmel

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de Unaitxi via VisualHunt

Des d’aquest mirador, que està situat a la zona del Carmel – Guinardó, es pot veure tota Barcelona, la ciutat en 360º. Des d’allà dalt es poden veure edificis emblemàtics com la Sagrada Família, la torre Agbar o les torres Mafre, les muntanyes de Montjuïc i del Tibidabo, la distribució geomètrica del barri de l’Eixample de Barcelona o el port i el mar, que s’estén al llarg de tota la vista des d’una de les cares del mirador. Com hem dit, és un mirador de Barcelona de 360º i ofereix unes panoràmiques irresistibles de la ciutat de Barcelona. A més a la nit és un dels llocs més romàntics de la Ciutat Comtal.

Aquest lloc, a més, no solament té interès per la seva bellesa, sinó per la seva història. Avui és principalment un mirador, però no és únicament un mirador, sino allotja un búnker amb canons antiaeris construït durant la Guerra Civil Espanyola amb la funció de defensar-se dels bombardejos ocasionats durant la guerra. A més, abans de la guerra es van trobar vestigis dels laietans, un poble íber. Així mateix, la història no acaba aquí, perquè després de la guerra, a les dècades següents, es van construïr al seu voltant un centenar de barraques, que conformaven el barri dels Canons.

Com arribar als búnkers

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de jikatu via VisualHunt

Està situat a la part alta del Turó de la Rovira. Encara que està una mica lluny, la zona és totalment accessible, tant amb vehicle privat com amb transport públic. Per arribar és preferible anar amb autobús perquè les parades més properes de metre, que són Guinardó / Hospital Sant Pau i Alfons X, ambdues de la línia groga (L4) deixen una mica lluny dels búnkeres i cal seguir a peu gairebé 2 quilòmetres (gairebé 30 minuts caminant) o agafar un autobús una vegada se surt del metre. Així doncs, les línies d’autobús recomanades per arribar són la 24, 92, 119 i V17. A la nit, el N4 i el N5.

Artícle relacionat: L’estatua de Colón

Altres miradors de Barcelona

El Castell de Montjuïc 

miradors barcelona

Imatge via VisualHunt

És un dels altres espais de Barcelona que cal conèixer ja que, a part de la seva interessantíssima història, també compta amb unes vistes espectaculars tant de la ciutat de Barcelona com del litoral. Des del 2008 aquest castell es va reobrir al públic i, actualment, és un dels llocs amb més personalitat i magnitut de tota la ciutat. Les vistes et permetràn veure tota Barcelona des de l’aire a més de poder gaudir d’unes panoràmiques del port i del Mediterrani.

El terrat de La Pedrera

Si ja és tot un plaer poder gaudir de l’arquitectura de La Pedrera, accedir al seu terrat és una de les experiències més impactants ja que des d’allà adalt pots gaudir d’unes fantàstiques vistes del Passeig de Gràcia i els seus voltants. A més, durant les nits d’estiu podràs gaudir de nits de portes obertes durant els dijous, divendres  i dissabte on, també, programen concerts de jazz en directe per donar-li un toc distingit al teu capvespre.

*Imatge destacada de jikatu via VisualHunt

Quin altre mirador de Barcelona ens recomanes?

Sobre l'autor

Elia

Filòloga hispànica i apassionada de les lletres. M'agrada el teatre (molt), la literatura (més encara) i la cultura. He unit la meva passió per les arts creant una companyia de teatre anomenada LetrasConVoz i un web de temàtica cultural.

Comentari

  • Muchas gracias por compartir este lugar en Barcelona. Nunca he ido, pero cuando viaje sin duda será una parada obligatoria. Saludos

Deixar un comentari