blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Allotjar-se a Barcelona

Quina és la millor orientació d’una casa a Barcelona?

quina orientació és millor per a un pis a Barcelona

Saps quina orientació és millor en una casa a Barcelona? Quan busquem un pis a Barcelona, ja sigui de lloguer o de compra, sempre establim uns criteris que ens ajudin a trobar l’habitatge que millor s’adapti a les nostres necessitats.

Els paràmetres que solem tenir més en compte són el preu, la zona, la superfície, l’estat en el qual es troba, entre altres. Però mai hem d’oblidar-nos de l’orientació d’una casa.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

En aquest article et revelem quines són les orientacions més comunes en les quals es gaudeixen més hores de sol, així com els avantatges i inconvenients que comporten cadascuna d’elles a la Ciutat Comtal.

Quines cases gaudeixen de més hores de sol a Barcelona?

Una casa orientada al sud o a l’est? Per què se li dona tanta importància a això? Són algunes de les preguntes que segur ens hem fet alguna vegada quan parlem de la direcció d’un pis.

Les principals raons per les quals es pren en consideració són per a aprofitar al màxim la llum natural, així com per a estalviar energia i diners a final de mes.

Article relacionat: Canvis en la nova factura de la llum: 7 consells per a estalviar

quina orientació és millor per a un pis a Barcelona

Foto via Unsplash

Comparat amb altres ciutats europees, a Barcelona tenim la gran sort de poder gaudir de moltes hores de sol en totes les estacions de l’any, i se li dona molt valor a un pis lluminós i orientat correctament.

Quanta més llum entri per la finestra, més acollidor i sensació de calidesa li donarà al pis.

Vegem en quines cases gaudeixen més hores de sol:

Casa orientada al Sud

Llogar un pis a Barcelona orientat al sud implica que l’habitatge rebrà radiació solar gran part del dia durant pràcticament tot l’any. Vist així és quelcom positiu, no? No obstant, només és beneficiós quan parlem de climes molt freds i hiverns llargs.

En el cas de la nostra ciutat, que sol tenir un clima més calorós encara que sense temperatures extremes, pot arribar a ser un inconvenient.

Tanta radiació solar escalfa massa el pis, i per tant, obliga a encendre l’aire condicionat o ventiladors durant moltes hores, en altres paraules, pujaria la factura de la llum.

Recomanacions
Col·locar tendals o cortines més opaques pot ajudar a reduir la quantitat de llum que entra.

Casa orientada al Nord

Es tracta d’una orientació que només rep llum natural directa als matins. Com a aspecte positiu és que podrem gaudir de la mateixa quantitat de llum durant la resta del dia.

El desavantatge d’aquesta disposició en un pis és que si busques calidesa en les estades principals, és molt probable que hagis de comptar amb el suport de la calefacció.

D’aquesta manera podràs mantenir la temperatura desitjada, ja que l’immoble no rebrà radiació, i molt menys a l’hivern.

Recomanacions
Aquesta orientació és ideal per a estades com el rebost, el vestidor, el quadre d’instal·lacions o el safareig, ja que no requereixen radiació solar.
casa orientada al sud a Barcelona

Foto via Unsplash

Casa orientada a l’Est

És probable que entri en el rànquing de la millor orientació d’una casa a Barcelona si estàs pensant a llogar un pis a Barcelona. La llum entrarà als matins i s’anirà esvaint mentre van passant les hores. Això permet escalfar el pis res més començar el dia i s’anirà refrescant a mesura que avancin les hores.

Tenint en compte que vivim en un clima bastant càlid durant l’estiu, això ens ajudarà a no passar tanta calor a les nits.

Recomanacions
Un aspecte que li afegeix més valor a l’immoble és que, a més de tenir una orientació a l’est, tingui vistes a la mar. Imagina aixecar-te cada matí amb el sol sortint per la mar. Sona bé, veritat?.

Si consideres que entra massa lluminositat en l’habitatge, sempre pots optar per col·locar tendals verticals, t’ajudarà a controlar millor l’entrada de llum.

Article relacionat: Les 7 raons per a viure en un apartament amb vista a la mar a Barcelona

Casa orientada a l’Oest

En aquest cas, tenir un pis orientat a l’oest ens permetrà tenir gaudir de molta llum a partir del migdia. Quins avantatges té? Doncs bé, vivint en un lloc on el clima és més aviat fred, ens ajudarà a escalfar les estades de manera que a les nits tindrem una temperatura perfecta i agradable.

que cases gaudeixen de més hores de sol

Pis en lloguer de ShBarcelona orientat al Sud

Malgrat que els hiverns solen ser suaus i ens pot ajudar a estalviar en calefacció, a l’estiu patirem molta calor, i per conseqüència, gastarem molt més en aires condicionats a la tarda-nit.

Recomanacions
Evita situar els dormitoris o les estades on més hores passis en aquesta disposició si no vols abusar de ventiladors o instal·la tendals verticals.

El Feng Shui i la distribució d’un pis

Segurament la primera vegada que vas llegir sobre l’orientació d’un pis pensessis en el Feng Shui, encara que realment no tenen res a veure.

Si has arribat fins aquí significa que has llegit a què ens referim quan parlem de la disposició d’un habitatge: poder gaudir de més hores de sol i estalviar energia a final de mes.

millor orientacio pis

Foto via Unsplash

D’altra banda tenim el Feng Shui, una tècnica de decoració xinesa el principal objectiu de la qual és el de millorar i equilibrar les energies del nostre pis per al nostre benestar.

Posa en valor els aspectes com una cromàtica de colors específica i una distribució concreta, tant de les estades com del mobiliari en si. En aquest article t’expliquen amb més detall en què consisteix aquesta filosofia.

Quina és la millor orientació d’una casa a Barcelona?

Per tant, valorant les diferents alternatives, encara que hi ha més factors a tenir en compte com el correcte aïllament de les parets o l’altura real, l’opció més encertada per a viure a Barcelona i evitar grans contrastos de temperatura seria una disposició sud-est, una mescla d’ambdues.

Si tenim en compte les temperatures que hi ha tant a l’estiu com hivern a Barcelona, en el primer cas podrem gaudir de llum natural durant tot el dia, mentre que a l’estiu el sol començarà a apuntar-se a les nostres cases a partir del migdia-tard.

Troba el teu pis en lloguer a Barcelona

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari