blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Què són les cases paràsit?

Pisos estudi adossats
Escrit per Xavi Maldonado

En realitat, la casa paràsit neix després d’una anàlisi prèvia a la situació que travessa actualment tant l’arquitectura com la construcció i la ciutat. Es tracta d’una alternativa a l’habitatge comú que destaca per un consum més eficient i responsable.

Dit això, ¿en què consisteix aquest projecte? Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de les cases paràsit i et descobrim tot el que has de saber sobre aquest concepte immobiliari.

Article relacionat: Cases del futur

Què són les cases paràsit i quin és el seu propòsit?

En realitat, aquest projecte que parteix del Sindicat d’Arquitectura pretén reflexionar sobre el canvi que necessitem fer en el nostre planeta per no decaure davant la greu crisi ambiental que vivim.

Imatge d'un bloc de pisos apartaments

Imatge via Unsplash

La idea és contribuir a la causa amb petites accions que no suposin una gran inversió econòmica, amb el corresponent abús de recursos naturals i energètics.

Es tracta d’aprofitar els recursos existents a través de cases econòmiques que disposin de les necessitats bàsiques d’habitabilitat per a una persona o una parella jove que no tingui fills.

La casa paràsit té la seva raó de ser a partir d’una altra propietat existent. Aquesta casa actua com una mena de paràsit per sobreviure a costa d’una altra. La veritat és que el seu nom no podia ser més encertat, ja que la casa paràsit aprofitarà els recursos de la gran pel que fa a la seva xarxa d’aigua potable i electricitat.

Aquest tipus de cases requereixen una inversió mínima i el seu disseny és mínim. Ara bé, el concepte no està associat als pocs recursos econòmics sinó a un estil de vida que destaca per la seva modernitat i actitud sostenible.

Dit d’una altra manera, parlem d’un habitatge molt petit que es construeix a sobre d’una altra. D’aquesta manera, la idea és que una casa paràsit pot estar a la part alta de la teulada d’un edifici o adossada a la seva paret. Fins i tot podria estar penjada entre diversos murs separats per un carreró estret. Increïble però cert! A més, les cases paràsit no només poden tenir cabuda en habitatges, sinó que també és possible construir-les en trasters, magatzems i oficines.

Article relacionat: Es moment d’invertir en béns immobles?

Tota aquesta idea va sorgir per diverses raons importants. Ja hem tocat el tema sostenible, però a això cal unir-li els preus abusius de l’habitatge, especialment a les grans ciutats, el poc espai que hi ha en elles i els sous precaris dels mil·lènials.

Casa de petites dimensions

Imatge via Unsplash

Aquests són els motius pels quals molts arquitectes han manllevat aquest concepte per aplicar-lo al nostre estil de vida. La mobilitat professional obliga moltes persones a haver de canviar de ciutat i aquesta pot ser la solució perfecta per a ells.

També hi ha el teletreball i fins i tot la vida digital que amb el pas el temps està permetent a molta gent treballar des de casa, emprant per a això un espai petit.

Perquè et facis una idea aproximada, un tipus de casa paràsit que està donant molt de què parlar és la creada pel Sindicat d’Arquitectura a Quito, Equador. Es tracta d’una casa molt petita de tan sols 12 metres quadrats.

La seva grandària és mínima, però en ella pot viure una parella, ja que disposa de cuina, llit, bany complet, sala d’estar i fins i tot un petit espai per emmagatzemar coses. La veritat és que compta amb totes les comoditats necessàries, només que en un espai molt reduït.

Amb aquest projecte es pretén aconseguir que més gent pugui viure a la ciutat sense la necessitat de comptar amb un espai ampli. A més, les persones que adoptin aquesta mesura podran fer-ho amb una inversió molt petita i amb l’ocupació mínim de recursos, fet que suposa un estalvi considerable de diners.

Què et sembla aquest nou concepte d’habitatge? Ens pots dir alguna cosa més sobre les cases paràsit?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari