blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

iParking, per oblidar els parquímetres

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Tot i que Barcelona compta amb un bon sistema de transport públic, moltes vegades no tenim més remei que desplaçar-nos en el nostre vehícle. Un dels inconvenients de circular per Barcelona en vehícle particular és a l’hora d’aparcar. No és gens senzill aparcar a la Ciutat Comtal, i per això qualsevol ajuda és benvinguda. Des de ShBarcelona et volem descobrir iParking, una nova aplicació que facilita la tasca d’aparcar a Barcelona.

Article relacionat: Com aparcar a Barcelona

IParking, l’aplicació per estacionar a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Ha nascut amb l’objecte d’acabar amb els parquímetres. Es diu iParquing, i és una aplicació per smartphones desenvolupada per Diusframi, en col·laboració amb el Banc de Sabadell. Bàsicament es tracta d’una aplicació que permet gestionar la nostra estada a les zones d’estacionament regulat. Ja funciona a diverses zones de Barcelona, i també en algunes altres ciutats catalanes com Sant Feliu de Llobregat i Viladecans. La seva expansió definitiva es preveu que arribarà molt pròximament. Per al seu ús és necessari registrar-se al seu sistema, i introduir les matrícules dels vehicles que desitgem que utilitzin el servei. Una vegada aconseguida l’alta, és possible realitzar el pagament mitjançant el telèfon, possibilitant pagar pel temps exacte que un roman aparcat. El funcionament dins de la zona que hàgim triat, es regeix mitjançant dues funcions: aparcar i desaparcar. Una vegada seleccionada la primera opció, el temps comença a córrer i en funció de la tarifa de la zona, així ens resultarà el pagament. Un avantatge significatiu de iParquing és que no és necessari tornar al vehicle per aparcar de nou en el cas que esgotem el temps previst. Solament cal que des del nostre terminal telefònic ingressem de nou en l’aplicació, desaparquem i repetim l’operació d’aparcar. El sistema està pensat per estalviar temps i diners. Imagina un conductor que aparca el seu vehicle a l’àrea blava almenys una vegada al dia, una hora, de dilluns a divendres. Segons estudis, el temps mitjà d’excés del temps marcat al tiquet oscil·la entre 20 minuts i mitja hora.

Article relacionat: Rènting de cotxes a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’import mitjà de la zona blava a Barcelona és de 2,50 euros per una hora, de manera que l’aparcament costaria al nostre conductor 12,50 euros setmanals, però si fa servir iParking, solament haurà d’abonar el temps real que ha estat aparcat, estalviant-se el cost d’un eventual excés de temps al tiquet. Això pot arribar a suposar, fent comptes, un estalvi anual de gairebé 200 euros, sense tenir en compte la possibilitat de multes o grues. Òbviament, si ets un usuari habitual de l’aparcament en zona de parquímetre, t’interessarà adherir-te a aquest sistema. Pots descarregar-te l’aplicació per al teu IPhone aquí, o per al teu dispositiu Android aquí. Esperem que aquesta informació et sigui d’ajuda per reduir la teva despesa i aparcar més còmodament.

Ja has utilitzat aquesta aplicació per a aparcar a Barcelona? Que t’ha semblat?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari