blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Plantes per decorar l’interior de la llar

plantes d'interior

Quantes vegades haurem sentit que les plantes són beneficioses per a la nostra salut? Moltes, segur. I la veritat és que és cert. Les plantes ens fan bé, tant a nosaltres com a la naturalesa.

Generalment quan pensem en elles ens venen a la ment les típiques plantes que col·loquem al balcó, a la terrassa o al jardí. Però, què en fem de les plantes d’interior? No fa falta ser un expert/a per a mantenir-les vives i en bon estat.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

En aquest article et recomanem 7 plantes d’interior duradores que faran brillar i li donaran un nou aire a la teva llar. Pren nota!

Plantes d’interior resistents: el millor aliat per a decorar el teu pis

Hi ha elements decoratius que poden transformar el teu pis de lloguer en un altre sense haver de realitzar una gran inversió: una catifa, un llum, un quadre…

Si vius en un pis de lloguer a Barcelona i vols afegir-li un toc més personal, sens dubte, les plantes d’interior marcaran un abans i un després.

plantes d'interior

Imatge via Unsplash

En termes de decoració, és una de les tendències que es repeteix any rere any. Tinguis l’estil que tinguis a casa (rústic, modern, clàssic, minimalista…) les plantes sempre són una opció encertada, perquè li donaran un toc de color, alegria i frescor a l’ambient.

Article relacionat: Claus per a una decoració moderna

Avantatges de tenir plantes d’interior a casa

Com comentàvem, les plantes tenen nombrosos avantatges que ajuden que el nostre entorn i la nostra salut es vegin millorades:

  • Milloren l’estat d’ànim
  • Redueixen l’estrès
  • Generen sensació de benestar
  • Oxigenen l’espai
  • Eliminen partícules contaminants de l’aire
  • Redueixen la humitat
  • Són terapèutiques
  • Són ambientadors naturals
  • Afavoreixen la concentració
  • Són decoratives

Podríem continuar esmentant tots els avantatges que tenen, perquè ja veus que són moltes, però anem a l’important: conèixer quines plantes d’interior resistents podem afegir al nostre pis.

pis de lloguer planta interior

Imatge via Pexels

7 varietats de plantes d’interior per a posar a casa

Quan ens referim al fet que una flor sigui resistent és perquè no totes poden suportar segons quines temperatures o condicions en un pis. Si ens interessa comprar una que sigui duradora i no requereixi moltes cures, haurem de fixar-nos en unes varietats de plantes concretes.

A més has de tenir en compte en quin lloc vols col·locar-la. La temperatura i la humitat que hi ha en el bany mai serà la mateixa que hi ha en el dormitori o en la cuina, per la qual cosa és important saber triar quin s’adaptarà millor.

En quant a característiques, les plantes interiors que millor s’adeqüen per estar dins d’un pis són aquelles que no necessiten llum solar tot el dia, aquelles que poden estar diversos dies sense regar i absorbeixen bé l’aigua, i poden o no tenir flor.

Potos/Photo

planta interior potos

Imatge via Pexels

És una de les plantes interiors més resistents que existeixen. La pots trobar tant en format penjant com en un test normal i corrent. Pot sobreviure sense regar-la diversos dies i en espais on hi hagi poca llum natural.

Si la compres a manera de planta penjant, pots col·locar-la en una prestatgeria i a mesura que va creixent veuràs com es converteix en una planta elegant i vistosa.

Així mateix, aquest vegetal es caracteritza per ser un gran purificant d’aire.

Cinta

planta interior cinta

Imatge via Unsplash

Vols decorar el bany amb una planta penjant? Amb una Cinta encertaràs segur. La humitat és un dels seus millors aliats. És resistent i en només regar-la una vegada a la setmana serà suficient.

Tot i que és recomanable que li toqui el sol de manera indirecta, és una d’aquestes plantes que no necessita molta llum per a sobreviure.

Sansevièria

Sansevièria planta interior casa

Imatge via Unsplash

També anomenada Llengua de sogra, és una planta de fulla verda molt comuna en les llars espanyoles.

Té la capacitat de retenir molta aigua i suportar canvis de temperatura, per la qual cosa és ideal per a aquelles persones que no se’ns dona molt bé cuidar plantes.

Aguanta ambients càlids i fins i tot poca llum.

Cactus

cactus planta interior decorar pis

Imatge via Unsplash

Qui no ha tingut un cactus a casa? Sigui de la forma que sigui, de la grandària que sigui. I hauràs vist el fàcil que és cuidar-ho. És una de les plantes interiors més duradores que hi ha.

L’aigua que necessiten és mínima i suporta molt bé les temperatures extremes, no obstant això requereix de bastant llum natural.

Monstera Deliciosa

monstera deliciosa planta interior

Imatge via Unsplash

La Monstera Deliciosa és una d’aquestes plantes que no passen desapercebudes. Si vols donar-li un toc més atrevit al saló o al rebedor del teu pis de lloguer, és l’opció més encertada. I a més purifiquen l’aire!

Has de tenir en compte que és un tipus de planta interior que creix molt, així que evita col·locar-la en espais molt petits.

Et recomanem que la situïs en un lloc on hi hagi molta lluminositat i assegura’t que rebi aigua cada 10 dies. Pots anar polvoritzant les fulles de tant en tant, la humitat li fa bé.

Ficus Lyrata

Ficus Lyrata

Imatge via Pexels

Si el teu és la paciència, un ficus és la planta interior que cerques. Creix a poc a poc i pot arribar a convertir-se en un petit arbre interior.

Procura trobar el test adequat a la seva grandària! Moltes vegades és recomanable utilitzar un test de vímet o de fibres naturals que pugui ser una mica més flexible que uneixi a l’ús.

Violeta Africana

flor violeta interior casa

Imatge via Unsplash

La violeta africana és ideal si vols donar-li un toc de color a la teva llar. Requereix poca llum i és una planta d’interior sense molt de reg, ja que és originària del desert.

Tingues en compte que no es recomana regar-la per sobre ni mullar-li les fulles. L’ideal és col·locar un plat sota el test perquè ella mateixa vagi absorbint l’aigua que necessita.

Sens dubte, és una meravella, perquè a més floreix diverses vegades a l’any.

Article relacionat: Les millors plantes d’exterior per a una terrassa assolellada

Generic

On comprar plantes d’interior a Barcelona

Has arribat fins aquí, genial! Ara és el moment de trobar on comprar aquestes plantes d’interior a Barcelona. Et proposem algunes opcions interessants:

  • Flors Navarro: amb més de 65 anys d’experiència amb plantes i flors, aquí trobaràs una cuidada selecció de plantes d’interior per a la teva casa.
  • Monstera: ara que ja saps que la Monstera és una de les top vendes quant a plantes d’interior, no et pots perdre aquesta fantàstica botiga en línia.
  • Be.Green: t’agrada una planta de les quals t’hem explicat? Comprant aquí pots rebre-la a casa en tan sols 24 hores. A quines esperes?
  • The Colvinco: molt probablement has sentit parlar d’ells, i és que tenen unes plantes d’interior tan boniques… També lliuren a domicili i gratis!
Lloguer de pis a Barcelona

Imatge via Pexels

I tu, tens plantes d’interior? Recomana’ns la teva favorita!

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari