blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Plantes per decorar l’interior de la llar

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

A l’hora d’oxigenar i donar frescor a l’ambient, les plantes són un excel·lent aliat, entre altres beneficis, i està demostrat que viure prop de zones de bosc i natura millora la nostra salut i el nostre estat d’ànim, reduint també l’estrès que patim. L’ambient interior d’una casa també ha de renovar-se, per això és tan important ventilar diàriament la nostra llar i, a més, tenir plantes d’interior ens ajudarà a fer que l’aire de la nostra casa se senti més saludable. A més d’aportar-nos bellesa i decoració a casa, les plantes fan una funció regeneradora que pot ser molt útil en casos d’al·lèrgies o en pisos situats en zones de trànsit i pol·lució. Avui, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar de diverses plantes per decorar l’interior de la llar i millorar la qualitat de l’aire que respireu.

Article relacionat: Serveis de jardineria a Barcelona

Plantes d’interior, una manera bonica de decorar la teva llar

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Com hem esmentat anteriorment, els beneficis de les plantes d’interior van més enllà de la mera estètica. Les plantes d’interior redueixen els nivells d’estrès de les habitacions, afavorint-nos la concentració, i generant una major sensació de benestar. A més, purifiquen l’aire, aporten humitat als espais més secs i rebaixen els àcars de la pols i altres al·lèrgens que suren a l’ambient. Són diversos els seus beneficis, que ens donen un plus de confort i comoditat, a més de l’aspecte ornamental que sens dubte aporten a la llar. A l’hora de comprar les plantes d’interior per decorar, ens hem de fixar en l’estat d’aquestes a la botiga i en les cures que necessiten, d’aquesta manera ens assegurarem que estiguin sanes durant més temps.

És important que les plantes que floreixen tinguin un màxim del 15% de les flors obertes i que els capolls estiguin ben formats, ja que així podrem lluir les flors durant molt més temps. És important també revisar que les arrels de les plantes estiguin ben adherides, això ens indicarà que són fortes. Recorda que totes les plantes necessiten llum per fer la fotosíntesi, però és cert que algunes necessiten més llum que d’altres. Aquest factor és molt important a l’hora d’escollir el lloc de la casa per posar cada varietat. És important informar-se primer de quanta llum necessita cada exemplar. Cal girar de tant en tant la planta perquè li doni la llum per tots els costats. Les plantes amb flors vermelles necessiten molta llum per mantenir el seu color viu i lluent.

Article relacionat: Les millors plantes d’exterior per a una terrassa assolellada

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Segons la lluminositat de les zones de casa teva, pots posar una varietat o una altra. Per exemple, a les zones amb més llum pots col·locar plantes com la Aucuba, Clivia, Crotón, Potos o Espatifilo. En zones de llum mitjana l’ideal és col·locar exemplars de Azalees, Ciclàmens, Costelles de adam, Ficus Benjamina, Tronc del Brasil o Yuca. Per últim, a les zones poc lluminoses, les espècies recomanades són els Caladios, Falgueres, Kentias o Singonios. També és molt important tenir en compte que les plantes pateixen molt amb els corrents d’aire i amb la calefacció, en el primer cas perquè els canvis de temperatura els fan malbé i en el segon perquè la calefacció seca l’ambient i les plantes necessiten un cert grau d’humitat.

Quines són les teves plantes d’interior preferides? Ens pots donar més consells sobre plantes?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari