blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tendències

Claus per a una decoració moderna

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La decoració de la llar pot resultar un reflex de la nostra personalitat, els nostres gustos, i, fins i tot, la nostra posició econòmica. Per això és tan important descobrir totes les claus per escollir el disseny de la nostra llar per tal de donar-li un toc xic i especial a un dels llocs on més hores passem durant la nostra vida. Avui, en aquest article de ShBarcelona volem donar-vos algunes recomanacions sobre la decoració en l’estil modern, basat en les línies pures, l’elegància i la senzillesa. Si vols descobrir totes les claus de l’estil modern, pots consultar-ho en aquest article del nostre blog, pren nota!

Article relacionat: Botigues de decoració assequibles a Barcelona

La decoració d’estil modern

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Si hi ha un estil decoratiu que ha fet impacte entre interioristes i dissenyadors d’interiors és l’estil modern. Aquest tipus de decoració és ideal per a persones pràctiques, amb estil, modernes i que busquen un mobiliari que sigui versàtil. L’estil decoratiu modern requereix poques peces ben escollides, de qualitat i dissenys senzills, en colors neutres i línies pures. Es fuig de l’opulència sense perdre la sofisticació, i la paleta de grisos, crus, torrats o la combinació de blanc i negre solen ser els protagonistes. Aquest estil aporta la sensació d’ordre, de minimalisme i senzillesa, on el menys és més, el seu senyal d’identitat. Per conèixer els inicis de l’estil de decoració modern hem de traslladar-nos a l’escola alemanya de Bauhaus, bressol de la simplicitat i la funcionalitat. La decoració moderna és una de les que més possibilitats té per barrejar estils. És per això que, en moltes ocasions, podem trobar interiors moderns combinats amb elements clàssics, vintage, contemporanis o, fins i tot rústics. I és que en la barreja està la clau per poder convertir un estil modern anodí en un malbaratament d’estil amb una marcada personalitat.

Article relacionat: Quina és la decoració típica de Catalunya?

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Les claus per a una bona decoració moderna són les següents: Estil minimalista. L’estil modern està molt relacionat amb el concepte de minimalisme, on els espais són molt depurats i el mobiliari és l’imprescindible. Les línies són pures, netes i simples. Sense artificis. No hi ha molts adorns, predominen les figures geomètriques i els mobles funcionals i versàtils. La llum també juga un paper preponderant en aquest tipus de decoració, tenint en compte que es tracta d’un estil més senzill i gens sobrecarregat. Una bona il·luminació aconsegueix que els pocs i seleccionats mobles es tornin els protagonistes. La llum natural és bàsica perquè els espais es vesteixin sols, aportant calidesa i naturalitat. Si aquesta llum natural escasseja, hem d’utilitzar tècniques per potenciar-la. El blanc, el negre i fins i tot els tons marrons i grisos són colors molt utilitzats en l’estil modern. Tot i que es tendeix a utilitzar els colors neutres, també es poden introduir altres tons més pujats en tèxtils, com cortines, catifes o coixins, o podem limitar el color als quadres. Materials senzills, però nobles. En aquest estil es busca la senzillesa, per això s’utilitzen materials poc elaborats però efectius. Els objectes de vidre, els mobles en ferro o els sofàs, butaques o catifes de pell són alguns dels materials característics d’aquest estil de decoració.

Ens pots donar altres consells per a decorar la llar en l’estil modern?

Generic

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari