blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina del món

Quins tipus de sushi existeixen?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

A moltes persones els hi encanta el sushi, i solen menjar-ne sovint, però moltes altres, desconeixen els tipus de sushi que existeixen i de les diferències que hi ha entre ells. I és que la gastronomia japonesa és molt àmplia, i a occident sol arribar-nos només una petita part d’aquesta, i molt sovint, d’una manera distorsionada, adaptant-la als paladars més europeus per fer-la més propera i assumible pel comensal.

Tant si estàs de pas en el teu allotjament turístic a Barcelona, o com si vius a la ciutat de manera permanent, avui, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar dels diferents tipus de sushi que existeixen i de les seves varietats i diferències.

Article relacionat: Millors restaurants de sushi de Barcelona

Descobreix les varietats del sushi

Plat de sushi variat a un restaurant japonès

Imatge via Pixabay

El sushi és una de les especialitats dins de la gastronomia japonesa més conegudes i demandades pel públic. Es prepara generalment en racions petites, principalment per ser degustades d’una vegada, i sol tenir formes diverses.

També pot servir-se un bol d’arròs per a sushi amb trossos de peix i altres ingredients per sobre, barrejats; en aquest cas es diu chirashizushi. Fora del Japó el nom sushi designa només a les varietats més habituals, com el makizushi o el nigirizushi i també se li coneix amb aquest nom al sashimi, un plat a base de peix cru però sense arròs.

El sushi tradicionalment es menja amb la mà, tot i que és habitual que als restaurants se serveixi amb coberts asiàtics (hashi). Com comentàvem anteriorment, els trossos de sushi solen prendre d’un sol mos, i és de mala educació partir-o menjar-ho en diversos trossos.

Tan sols està ben vist (al Japó, és clar), si no és possible abastar tota la peça a la boca, aguantar una de les parts amb els coberts per menjar-ho immediatament.

Article relacionat: Gastronomia asiàtica a l’abast

Safata de diversos tipus de sushi

Imatge via Pixabay

A continuació passem a veure els tipus de sushi que podem trobar-nos a qualsevol restaurant especialitzat en aquest tipus d’aliment:

  • Maki. Aquest és el tipus de sushi més conegut a Espanya. “Maki” en japonès significa rotllo, i els maki són precisament això: arròs amb peix cru i altres ingredients enrotllats en alga nori. Si el rotllo és molt prim, es diu hosomaki, si és gruixut futomaki i si està farcit de cogombre kappmaki.
  • Uramaki. Literalment, “Ura” significa “cara oposada”, és a dir, igual que un maki però a l’inrevés. És a dir, que és l’arròs el que envolta el rotllo d’alga nori que conté els ingredients.
  • Temaki. “Te” vol dir “a mà”. Els temaki són cons d’alga nori farcits d’arròs i altres ingredients.
  • Nigiri. El niguiri és un tipus de sushi que no porta alga nori. Són peces d’arròs “pastades” i cobertes de peix cru o altres ingredients.
  • Gunkan. Es tracta d’arròs embolicat en una tira gruixuda d’alga nori fins a formar una mena de bol, normalment farcit per sobre d’ous de peix.
  • Inari. És com una mena de rotllet de primavera de tofu fregit (Inari, en japonès) amb arròs aromatitzat i / o verdures.
  • Oshi. “Empènyer” o “premsar” en japonès. Es tracta de capes d’arròs i peix o verdures “premsades” en un motlle que es diu oshibako. Tenen forma quadrada o rectangular.
  • Chirasi. La paraula significa “escampar” perquè el chirasi es prepara “escampant” arròs, peix cru i altres ingredients típics del sushi en un plat, generalment, quan no hi ha temps d’anar preparant les peces una a una.

Quin és el teu tipus de sushi preferit?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari