blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina del món

Gastronomia asiàtica a l’abast

Escrit per Mercedes

La gastronomia asiàtica és en boga des de fa uns anys a les nostres terres, amb la globalització actual arriben productes i establiments que ens apropen aquesta cuina tan exòtica, plena de sabor i matisos. Ens són aliens la cuina al wok, els peixos en cru, el seu arròs, tan diferent del nostre, la pasta al vapor, les algues, la freqüència dels fermentats o la intensitat dels adobs. Fins i tot incorporen un nou sabor, a més dels coneguts dolç, salat, amarg i àcid, l’anomenat “umami”. També el picant és emprat amb molta més profusió que a casa nostra. Però no només el gust exòtic és el que ens atrau d’aquests estils: la salut es beneficia amb aquesta mena de coccions, a menys temperatura i amb una inferior quantitat de greixos. Des de ShBarcelona et descobrim més sobre la gastronomia asiàtica a Barcelona en aquest article. No t’ho pedis!

Article relacionat: Supermercats asiàtics a Barcelona

Establiments de cuina asiàtica

Imatge via Pixabay

Una de les més conegudes és la xinesa. Ha estat estereotipada pels restaurants de poc preu, on els plats bàsics són l’arròs tres delícies  i el pollastre amb què sia. Però el vast territori xinès proporciona una gran quantitat d’estils i és molt ric en cuines famoses, com la pequinesa o la cantonesa, prou diferents.  Plats de més d’un dia d’elaboració com l’ànec lacat de Pequin, abans únicament destinat a l’emperador, són una autèntica simfonia culinària. L’altra més estesa és la japonesa, que guanya terreny a la llista d’establiments de restauració de dia en dia.  Molts d’aquests locals ofereixen l’oportunitat de veure els cuiners treballant els peixos, i en alguns un “kaiten zushi” fa passar sota els nostres ulls plats de sushi, sashimi, etc. Aquesta cuina també “encasellada” pel sukiyaki o el típic maki, té delícies com el kaiseki ryori o la carn del bou de Kobe feta a la pedra (amb la meitat del greix saturat que qualsevol altra carn, els bous Tajima són alimentats amb cervesa, i el seu cos rep massatges i banys de sake). A la cuina de tota Àsia les espècies són les principals protagonistes: gingebre, cardamom, galanga, pebre de Sichuan, cúrcuma, fenigrec, shishimi, wasabi… o les barreges com curri, masala (garam, tandoori o tika), o les cinc espècies xinesses, ens omplen gust i olfacte amb notes orientals, així com els vegetals.

Article relacionat: Restaurants wok a Barcelona

Imatge via Pixabay

S’han fet un lloc al nostre rebost la soja, bolets com el shiitake, els fideus d’arròs, el tofu, l’oli de sèsam i molts altres, que sovint costa trobar a la tenda habitual. A Barcelona hi ha botigues especialitzades on et serà més fàcil de fer-te amb la cistella necessària per confeccionar plats orientals. Alguns dels establiments especialitzats en aliments de la gastronomia asiàtica són Dong-Fang Extremo Oriente, localitzat al carrer de Balmes, 6, on trobaras tota mena de productes d’alimentació orientals, així com estris de cuina, artesania i llibres a preus econòmics. Al Pl Passeig de Sant Joan, 12, trobem Yang Kuang, semblant a l’anterior, també un supermercat on trobem aliments del continent oriental, estris de cuina, premsa especialitzada, etc. Un dels més grans de la ciutat. A Oriental Delicatessen, al carrer de Sicília, 212 venen productes d’alimentació, estris de cuina i decoració d’interior, i també fan lliuraments a domicili. L’última de les recomanacions que et portem en aquest article és El Rebost d’Orient, que trobaras al carrer de Puigmartí, 31, on s’especialitzen en tes, espècies i herbes aromàtiques.

Descobreix una de les gastronomies més interessants a la Ciutat Comtal! Quins altres establiments ens recomanes?

Gastronomia asiàtica a l’abast
5 (100%) 5 vote[s]

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari