blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina del món

Gastronomia asiàtica a l’abast

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

La gastronomia asiàtica és en boga des de fa uns anys a les nostres terres, amb la globalització actual arriben productes i establiments que ens apropen aquesta cuina tan exòtica, plena de sabor i matisos. Ens són aliens la cuina al wok, els peixos en cru, el seu arròs, tan diferent del nostre, la pasta al vapor, les algues, la freqüència dels fermentats o la intensitat dels adobs. Fins i tot incorporen un nou sabor, a més dels coneguts dolç, salat, amarg i àcid, l’anomenat “umami”. També el picant és emprat amb molta més profusió que a casa nostra. Però no només el gust exòtic és el que ens atrau d’aquests estils: la salut es beneficia amb aquesta mena de coccions, a menys temperatura i amb una inferior quantitat de greixos. Des de ShBarcelona et descobrim més sobre la gastronomia asiàtica a Barcelona en aquest article. No t’ho pedis!

Article relacionat: Supermercats asiàtics a Barcelona

Establiments de cuina asiàtica

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Una de les més conegudes és la xinesa. Ha estat estereotipada pels restaurants de poc preu, on els plats bàsics són l’arròs tres delícies  i el pollastre amb què sia. Però el vast territori xinès proporciona una gran quantitat d’estils i és molt ric en cuines famoses, com la pequinesa o la cantonesa, prou diferents.  Plats de més d’un dia d’elaboració com l’ànec lacat de Pequin, abans únicament destinat a l’emperador, són una autèntica simfonia culinària. L’altra més estesa és la japonesa, que guanya terreny a la llista d’establiments de restauració de dia en dia.  Molts d’aquests locals ofereixen l’oportunitat de veure els cuiners treballant els peixos, i en alguns un “kaiten zushi” fa passar sota els nostres ulls plats de sushi, sashimi, etc. Aquesta cuina també “encasellada” pel sukiyaki o el típic maki, té delícies com el kaiseki ryori o la carn del bou de Kobe feta a la pedra (amb la meitat del greix saturat que qualsevol altra carn, els bous Tajima són alimentats amb cervesa, i el seu cos rep massatges i banys de sake). A la cuina de tota Àsia les espècies són les principals protagonistes: gingebre, cardamom, galanga, pebre de Sichuan, cúrcuma, fenigrec, shishimi, wasabi… o les barreges com curri, masala (garam, tandoori o tika), o les cinc espècies xinesses, ens omplen gust i olfacte amb notes orientals, així com els vegetals.

Article relacionat: Restaurants wok a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

S’han fet un lloc al nostre rebost la soja, bolets com el shiitake, els fideus d’arròs, el tofu, l’oli de sèsam i molts altres, que sovint costa trobar a la tenda habitual. A Barcelona hi ha botigues especialitzades on et serà més fàcil de fer-te amb la cistella necessària per confeccionar plats orientals. Alguns dels establiments especialitzats en aliments de la gastronomia asiàtica són Dong-Fang Extremo Oriente, localitzat al carrer de Balmes, 6, on trobaras tota mena de productes d’alimentació orientals, així com estris de cuina, artesania i llibres a preus econòmics. Al Pl Passeig de Sant Joan, 12, trobem Yang Kuang, semblant a l’anterior, també un supermercat on trobem aliments del continent oriental, estris de cuina, premsa especialitzada, etc. Un dels més grans de la ciutat. A Oriental Delicatessen, al carrer de Sicília, 212 venen productes d’alimentació, estris de cuina i decoració d’interior, i també fan lliuraments a domicili. L’última de les recomanacions que et portem en aquest article és El Rebost d’Orient, que trobaras al carrer de Puigmartí, 31, on s’especialitzen en tes, espècies i herbes aromàtiques.

Descobreix una de les gastronomies més interessants a la Ciutat Comtal! Quins altres establiments ens recomanes?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari