blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

L’any nou japonès a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

No és cap secret que Barcelona és una ciutat cosmopolita. La Ciutat Comtal sempre ha estat a l’avantguarda i ha acollit de bon grau altres cultures i tendències; un fet visible a molts dels racons de la ciutat. Un exemple d’aquest fet és que, des de fa uns anys, se celebra a la capital catalana el cap d’any japonès, amb una celebració festiva en la qual s’homenatja la vasta i mil·lenària cultura del país nipó. Si la teva estada a la ciutat coincideix amb aquesta commemoració, és molt recomanable que t’apropis per passar una bona estona i conèixer una mica més les manifestacions d’aquest magnífic país asiàtic. No ho dubtis i descobreix amb ShBarcelona com se celebra el Cap d’Any japonès a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Cap d’Any a Barcelona

Una manera diferent i exòtica de celebrar el nou any

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Des de fa uns anys, l’Associació d’Empresaris Japonesos de Catalunya s’ha responsabilitzat d’organitzat aquesta activitat, cada edició amb més èxit. L’objectiu principal és que els japonesos residents a Barcelona puguin commemorar des de la llunyania aquesta efemèride, però d’igual manera que els habitants de la Ciutat Comtal es familiaritzin amb aquesta cultura tan llunyana i exòtica. Si et trobes entre els segons, no ho dubtis i aprofita la teva estada a Barcelona per gaudir i descobrir aquest esdeveniment. Aquest any, aquesta celebració tindrà com a seu el Col·legi Japonès de Barcelona, ubicat al municipi de Sant Cugat, molt proper a la ciutat. Organitzat per Barcelona Suiyokai i Casa Nippon Barcelona, tindrà lloc el 20 de gener des de les 12.30 fins a les 16.00, i proporcionen un sistema de transport públic gratuït per mitjà d’autobusos, que sortirà des de la parada de Sant Joan de la línia 2 de FGC, i l’esdeveniment comptarà amb una gran presència de la gastronomia japonesa, així com actes culturals tradicionals del país del sol naixent. Les entrades per a aquest esdeveniment són molt econòmiques, ja que només costa 5 € amb participació d’un sorteig inclòs, mentre que l’entrada per a nens menors de 6 anys és completament gratuïta.

Article relacionat: Consells per afrontar la pujada de gener

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Ted’s photos via VisualHunt

Un altre dels mitjans d’acostament a la cultura japonesa que s’efectua durant aquestes trobades és per mitjà de jocs tradicionals. A les diferents edicions d’aquesta generació s’han organitzat, per exemple, partides de wanague, un joc que consisteix a llançar unes anelles i intentar inserir-les a un tauler, o també Nininbaori, una divertida activitat en la qual una persona intenta donar menjar a una altra amb els ulls tapats. També podràs contemplar actuacions com la dels tambors japonesos wadaiko, o contemplar com experts cuiners elaboren mochi, un dels dolços japonesos més populars. I, per descomptat, per donar-li un toc especial a la nit, podràs provar el tradicional sake japonès, un licor conegut arreu del món que, si no l’has provat, realment t’agradarà i passarà a formar part de les teves preferències. Sens dubte, el Cap d’Any japonès és una manera diferent i molt interessant de conèixer més sobre la cultura japonesa, una de les més intrigants i úniques de tot el món. No perdis l’oportunitat de gaudir d’aquesta festa a la Ciutat Comtal.

Has celebrat algun cop el Cap d’Any japonès? Comparteix amb nosaltres la teva experiència en aquest esdeveniment!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari