blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

La relació entre Dalí i Picasso

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Dalí i Picasso són dos dels exponents més importants de la pintura a tot el món. Les seves obres són admirades per milions de persones, però no moltes d’aquestes coneixen la relació que unia a aquests dos brillants artistes. Al Museu Picasso s’exposarà els següents dies una exposició recollida en diverses obres artístiques sobre la relació que tenien Salvador Dalí i Pablo Picasso, i des de ShBarcelona et volem explicar més sobre aquesta en aquest article. No t’ho perdis!

Article relacionat: Curiositats sobre Barcelona

Picasso i Dalí, Dalí i Picasso

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Picabay

Picasso/Dalí. Dalí/Picasso. La primera exposició que explora la relació entre aquests dos artistes recollint 78 obres entre pintures, dibuixos, collages, escultures i gravats és presentada aquests dies al Museu Picasso de Barcelona. Coproduïda amb el Dalí Museum de Sant Petersburg (Florida, EUA), i en col·laboració amb la Fundació Gal·la-Salvador Dalí de Figueres, ha tingut un pressupost de prop d’un milió d’euros. Mostra obres procedents de més de vint-i-cinc museus i col·leccions privades d’Europa i dels Estats Units, i romandrà oberta al públic fins al 28 de juny. És la primera vegada que s’estudia la relació que va existir entre els dos artistes i l’exposició se centra a revelar els moments més rics d’aquesta interactuació sense amagar les seves contradiccions. En paraules del comissari de l’exposició i conservador de l’esmentat museu estatunidenc, William Jeffett, l’objectiu no ha estat explicar que tots dos personatges són d’alguna manera similars, sinó més aviat contribuir a la seva comprensió. El visitant podrà apropar-se als dos artistes i observar la seva obra amb una nova llum, en aquells moments en els quals tots dos es van trobar.

Article relacionat: Museu Picasso, 50 anys

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via visualHunt

Quan a principi dels anys vint el jove Dalí s’inicia en les avantguardes de l’art, comença una relació d’admiració amb Picasso, abans fins i tot de conèixer-se personalment. L’artista empordanès va viure un dels moments més intensament experimentals de la seva carrera després de visitar l’estudi de Picasso a París, passant de realitzar una simple anàlisi de l’obra picassiana a desenvolupar un llenguatge artístic propi i totalment surrealista. La seva experiència a Barcelona i Catalunya en els seus inicis, el cubisme, la volta al classicisme o és surrealisme són moments de confluència entre tots dos. L’apropament a la Guerra Civil, que cadascun d’ells tracta de manera intensa i poderosa, també marca una confluència entre els dos genis. L’exposició comença amb dos autoretrats, un de Picasso amb perruca i un altre de Dalí en el qual es mostra amb un barret alat fosc i fumant en pipa. Es van establint paral·lelismes en algunes de les seves obres. Fins i tot a la mostra es poden veure treballs que es presenten per primera vegada a Europa. A més de l’obra pictòrica, l’exposició es completa amb una selecció de documents que inclouen correspondència enviada a Picasso per Dalí i Gala.

No et sembla molt interessant? Jo no me la penso perdre…

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari