blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina del món

Restaurants peruans a Barcelona

Plat de carn especiada peruana
Escrit per Estibaliz

No hi ha una gastronomia al món que compti amb tantes especialitats com la cuina peruana i no és una forma de parlar, sinó que és un fet contrastat que es reconeix en el propi llibre Guinness dels rècords, doncs en l’edició de l’any 2007 s’afirmava que hi ha al voltant de 500 plats típics, 2.000 tipus de sopa i gairebé 250 postres. Gairebé res!

Si gaudeixes d’un pis de lloguer a Barcelona vols conèixer una petita part del món gastronòmic d’aquest país sud-americà sense sortir de Catalunya, en aquest article de ShBarcelona t’oferim les millors propostes de restaurants peruans a Barcelona.

Article relacionat: Restaurants colombians de Barcelona

Gastronomia peruana

 

Plat de ceviche

Imatge via Pixabay

El restaurant Ceviche 103 (Carrer Londres, 103), és una barreja entre cevichería, cocteleria i restaurant amb una estètica “chicha” (art que barreja el pop i l’urbà), i en ell li donen la mateixa importància al menjar que a la beguda.

Podràs acompanyar el teu ceviche de reig salvatge o el teu ají groc lleugerament fumat amb un pisco sour (la beguda típica de Perú i d’altres països de Sud-Amèrica).

També seria bo que tastessis la causa amb daus de tonyina cevichada, ají groc, oli de sèsam i filets de moniato cruixents, tot amanit amb llet de tigre Nikkei. Tenen menú de migdia, no t’ho perdis!

Però fa uns anys, el restaurant Tanta (Carrer Còrsega, 235) era un dels que estava més de moda a la ciutat. El seu xef peruà Gastón Acurio va ser citat en la classificació de Zagat, ni més ni menys.

La seva aposta és definitivament Nikkei (barreja de plats peruans i japonesos) amb tocs africans i a preus molt assequibles. La seva localització al barri de l’Eixample també va contribuir al seu èxit i la seva transparència en la preparació dels plats (a l’interior hi ha una vidriera que permet veure la cuina) va ser un punt a favor.

Article relacionat: Els millors mexicans de Barcelona

Postre de la gastronomia peruana

Imatge via Pixabay

Continuem les nostres recomanacions de restaurants peruans a Barcelona amb Kenko, al carrer Dos de Maig, 250, a ple districte de Sant Martí, que en la llengua quítxua significa laberint i, precisament, els seus plats et transportaran a un viatge laberíntic pel Perú.

El seu xef li ha donat al restaurant la fama que es mereix amb una gastronomia híbrida de diversos països i influències andines, espanyoles, asiàtiques i peruanes. A la seva carta hi trobem una deliciosa causa limeña, papas a la huancaína, parihuela, sopa criolla, ceviches, arròs chaufa de carn, pollastre o marisc.

A Kenko també ofereixen servei a domicili amb lliurament sense cost addicional, així que pots provar la millor cuina peruana sense sortir de casa!

Acabem amb El Señorío, al carrer Còrsega, 607, un dels restaurants peruans a Barcelona que podría ser típicament espanyol, però no, és totalment peruà i es tracta d’un acollidor espai a prop de la Sagrada Família que et descobreix l’essència del Perú a través de la seva cuina, els seus sabors, els seus aromes, els seus productes i les seves elaboracions.

Si alguna vegada has tastat un plat d’aquesta gastronomia, segur que t’ha enganxat i ho menges o ho prepares a la mínima que pots… doncs aquí els pots tornar a degustar tots! Les millors receptes criolles, postres casolanes i, com no, ceviches i marisc, t’esperen.

Coneixes altres restaurants peruans a la capital catalana dignes de recomanar?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari