blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Empreses i startup

Tràmits per obrir un petit negoci a Barcelona

Llibreta amb stormbrains
Escrit per Xavi Maldonado

Moltes persones decideixen, per diferents motius, obrir un negoci a la Ciutat Comtal. Barcelona és una ciutat cosmopolita, turística i comercial, tots ells elements imprescindibles perquè un negoci prosperi.

La gran varietat d’establiments comercials que hi ha a Barcelona fan que gairebé qualsevol proposta interessant tingui cabuda a la ciutat, cosa que ajuda a la creativitat de nous emprenedors. Moltes persones tenen interessants projectes per obrir un negoci, però no saben quins passos han de seguir.

Per això, si t’has decidit viure en un pis de lloguer a Barcelona per a obrir el tru propi negoci, aquest article és l’ideal per a tú, ja que des de ShBarcelona us parlem dels tràmits necessaris per obrir un petit negoci a Barcelona.

Article relacionat: 5 negocis d’èxit a Barcelona i Espanya

Passos a seguir per obrir un negoci a Barcelona

Objectes d'oficina sobre una taula

Imatge via Pixabay

Primerament, és primordial tenir clara la idea de negoci que vols portar a cap. Per a això, és important que tinguis un pla de negoci i no només una idea al cap. Totes les idees s’han de desenvolupar i s’han de valorar molts factors abans de dur-les a terme.

Segons aconsellen des de l’Ajuntament de Barcelona, ​​has de decidir el producte o servei que vols oferir, definir i estudiar el mercat al qual hi competiràs, buscar el millor finançament i sol·licitar els permisos pertinents perquè el teu negoci estigui dins de la legalitat.

Un altre detall important és trobar una adequada localitat per l’establiment on invertiràs el teu negoci, valorant els metres i la localització, aquesta última de gran importància per garantir l’èxit del negoci.

El motiu pel qual és bàsic instal·lar un negoci en certes zones i no en altres rau en el nombre de vianants per les quals en transiten i que és interessant que es tracti d’un eix comercial urbà.

Si ho necessites, aquí et deixem un link en el qual podràs veure quins són els eixos comercials de la ciutat de Barcelona.

Tràmits administratius

Cafè amb decoració moderna

Imatge via Pixabay

Un cop tinguis el local, hauràs de completar una sèrie de tràmits administratius.

Has de tenir en compte que, depenent el tipus de negoci que vulguis obrir, hauràs de sol·licitar una sèrie de permisos.

Per això és important que el local que triïs compleixi amb els requisits que la llicència en qüestió requereix, ja que, en cas contrari, el projecte no es podrà dur a terme.

Per exemple, en cas d’obrir un bar o un restaurant, si el local no disposa de les condicions adequades per a tal activitat i no és possible que aquestes es puguin dur a terme, com en cas d’oposició dels veïns o la manca d’una sortida de fums reglamentària, no podràs desenvolupar aquesta activitat en aquest local.

Per això moltes persones escullen locals que prèviament havien estat negocis similars, ja que el local ja disposa de les característiques i permisos necessaris.

Article relacionat: Cooperativa de freelance a Barcelona

Si el local necessita reformes, hauràs de sol·licitar una llicència d’obres a l’ajuntament, com si es tractés d’obres a realitzar en un domicili. A més d’això, la llicència d’activitat és obligatòria, ja que et permetrà desenvolupar una determinada activitat en un determinat local o emplaçament.

Aquí us deixem les adreces on podeu fer aquestes sol·licituds. A més d’això, hauràs d’inscriure’t en el cens de l’Agència Tributària per obtenir el número d’identificació fiscal (NIF) i donar-te d’alta en l’impost d’activitats econòmiques (IAE).

Has obert un negoci a Barcelona? Tens algun consell que compartir amb nosaltres?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari