blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Les millors escoles de formació professional a Barcelona

Estudiant d'automoció fent pràctiques a un taller
Escrit per Xavi Maldonado

La formació professional és un dels tipus d’educació més sol·licitada. La seva diferència amb les altres vies lectives és que els alumnes adquireixen uns coneixements en els quals es combina la formació teòrica amb la pràctica. En moltes professions és bàsica aquest segon vessant, de manera que la formació professional és molt sol·licitada per moltes empreses dins d’alguns gremis.

Si vius a Barcelona i vols estudiar aquest tipus de cursos, en aquest article de ShBarcelona us informem sobre les escoles de formació professional més interessants de cada districte.

Article relacionat: Quines son les millors escoles de Barcelona

Estudia formació professional a Barcelona

Ciutat Vella

Estudiant repassant amb l'ordinador

Imatge via Pixabay

Escola Xavier (Avinguda Francesc Cambó, 12) al districte de la Ciutat Vella, és un centre de Secundària Postobligatòria i d’Educació Superior de la Institució Javeriana a Barcelona. Tenen establert un consens educatiu amb el Departament d’Ensenyament.

El seu estil es basa essent una escola participativa i democràtica, amb voluntat de servei, oberta a tot el jovent, pluralista, integradora, no discriminatòria, sensible a la realitat plurinacional, compromesa amb la formació integral dels joves que combina l’educació en valors amb l’ensenyament humanístic, científic i professional.

Per què triar aquesta escola:

  • Per què tenen una història de més de 50 anys al servei de la joventut
  • Per què volen promocionar la joventut cap als estudis superiors i el món del treball.
  • Per què volen transmetre valors cristians, respectant la llibertat individual.

Eixample

Escola Ramon i Cajal (Carrer Rosselló 303, baixos) al Districte de l’Eixample, amb més de 60 anys en el món de la docència, els seus professionals formen contínuament a futurs tècnics altament qualificats. Prioritzen la formació en qualitat i aprenentatge. Professors altament especialitzats, amb experiència laboral activa, i amb una formació continuada intensa per estar diàriament a l’avantguarda de l’educació.

Per què triar aquesta escola:

  • Per què estan equipats amb les últimes tecnologies com el CAD/CAM a disposició de l’alumnat a qualsevol moment.
  • Per què disposen de professionals reals que ensenyen amb passió, així són els seus docents.
  • Per què compten amb convenis en centres de prestigi tutelats pels millors professionals.

Sants-Montjuïc

Infermeria BCN (Carrer Sants 63) al Districte de Sants-Montjuïc, és una escola innovadora en formació professional sanitària i màxim referent en la formació de Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria a Barcelona. Compta amb professionals altament qualificats, amb més de 20 anys d’experiència al sector sanitari i educatiu. La seva filosofia es basa en l’optimització dels resultats dels seus alumnes sense que perdin el seu temps, els seus diners i la seva il·lusió.

Per què triar aquesta escola:

  • Ofereixen totes les eines necessàries perquè els seus estudiants obtinguin resultats òptims en el menor temps possible.
  • Cada vegada formen a més persones que han estat anys sense estudiar, obtenint excel·lents resultats. Compten amb més de 1.000 professionals en actiu formats en el seu centre.
  • La seva preparació per a proves lliures d’FP compta amb una taxa d’aprovats d’un 94%.

Les Corts

CIM Grup de Formació Barcelona (Carrer Berlín, 13) al Districte de Les Corts, és l’origen de CIM Grup de Formació. Va ser el 1985 quan un grup d’emprenedors van decidir unir les seves experiències en l’àmbit de la formació per fundar aquest centre d’estudis. Actualment, la seva escola és un Centre Homologat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) per impartir Formació Professional per a l’Ocupació.

Per què triar aquesta escola:

  • El seu centre disposa d’unes modernes instal·lacions amb una superfície d’aproximadament 500 m².
  • Les seves aules estan dotades de les últimes tecnologies per oferir-te la màxima qualitat en formació.
  • Ofereix una àmplia i interessant oferta de cursos i seminaris presencials en les àrees de Salut i Benestar, Veterinària i Sanitat.

Sarrià-Sant Gervasi

Perruquera tallant el cabell a una clienta

Imatge via Pixabay

Thuya Formació Professional (Sant Gervasi de Cassoles, 68) al Districte de Sant- Gervasi, fa més de 20 anys que es dediquen a la formació en imatge personal a Barcelona.

Han format a les primeres generacions d’esteticistes, a finals dels 90. Posteriorment van ampliar la seva formació amb els estudis de perruqueria, i més tard amb els de maquillatge. L’última formació que imparteixen és la d’assessoria d’imatge.

Per què triar aquesta escola:

  • Disposen de titulacions oficials en cicles formatius de formació professional, tant de grau superior com de grau mitjà de perruqueria, maquillatge, estètica i assessoria d’imatge.
  • Els seus cursos tenen titulació homologada a la UE i al Regne Unit.
  • Disposen de cursos de Titulació Pròpia i cursos intensius i d’especialització.

Article relacionat: Estudiar a l’estiu a Barcelona

Gràcia

CIC Cicles Formatius (Torrent de les Flors, 68-70) al Districte de GràciaCIC – Elisava Cicles Formatius són un centre educatiu que pertany a la Fundació Cultural del CIC. Ofereixen estudis de Cicles Formatius des de fa més de 20 anys, actualment la seva oferta ofereix la possibilitat de cursar el Graus Mitjans i Superiors d’Arts Plàstiques i Disseny, d’Activitats Físiques i Esportives, d’Informàtica (ciberseguretat), i els tècnics Esportius en Futbol.

Per què triar aquesta escola:

  • Disposen de més d’un miler d’alumnes graduats amb una inserció laboral que supera el 90% cada promoció.
  • Imparteixen una formació eminentment pràctica ajustada a les necessitats canviants del mercat laboral.
  • Estreta col·laboració amb empreses pioneres de cada sector.

Horta-Guinardó

Microfusa Formació (Ronda Guinardó, 65) al Districte d’Horta-Guinardó disposen d’una àmplia gamma de cursos de Producció Musical. En aquesta escola podràs trobar des de cursos breus, i també especialitzats, amb els quals poder iniciar el teu futur musical fins a la formació més completa.

Per què triar aquesta escola:

  • Disposen de titulacions superiors, com el Títol Superior de Música (especialitzat en Sonologia) o titulacions universitàries per a ser Productor Musical.
  • Podràs obtenir una titulació superior homologada per l’Espai Europeu d’Educació Superior.
  • Tenen conveni amb la Solent University.

Nou Barris

L’Institut Tecnològic de Barcelona (Carrer aiguablava, 121) al Districte de Nou Barris, en col·laboració amb les empreses, compta amb l’objectiu d’aconseguir que l’estudiant adquireixi una alta qualificació en noves tecnologies, sector amb una gran demanda de treballadors/es.

Per què triar aquesta escola:

  • Podràs accedir a estudis de Tècnic o tècnica superior en Desenvolupament d’Aplicacions Web.
  • Imparteixen formació de Tècnic/a Superior en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma.
  • Podràs convertir-te en Tècnic/a Superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, en perfil professional de Ciberseguretat.

Sant Andreu

Estudiant d'informàtica treballant en un projecte

Imatge via Pixabay

Pixel 51 (Avinguda Meridiana 350 Planta 8) al Districte de Sant Andreu, és un Autodesk Training Center especialitzat en l’ensenyament de programari orientat a Arquitectura, Enginyeria i Construcció.

Des del 2012 han format a centenars de professionals a través dels seus cursos presencials i en línia, a més de col·laborar activament amb els col·legis oficials i associacions professionals més importants del sector.

Per què triar aquesta escola:

  • En completar la formació, l’alumne obté un Certificat de Formació Autodesk reconegut a escala internacional.
  • Ofereixen a les empreses i institucions la possibilitat de publicar ofertes de treball i de pràctiques de manera totalment gratuïta.
  • Disposen de cursos presencials i en línia.

Sant Martí

L’Institut Salvador Seguí (Carrer Santander, 7-9) al Districte de Sant Martí, és un centre educatiu públic que imparteix cicles formatius de la família sanitària, imatge personal i serveis socioculturals i a la comunitat.

Per què triar aquesta escola:

  • Es tracta d’una escola oberta a les innovacions educatives i tecnològiques.
  • Col·laboren amb les associacions professionals relacionades amb els sectors dels quals imparteix docència.
  • Creen un entorn de treball participatiu i motivador.

Ens pots recomanar algun altre Centre de Formació Professional a Barcelona?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari