blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

Calculadora de rendibilitat: Descobreix si és rendible reformar el teu pis abans de llogar-lo

calcula reformar el teu pis

L’evolució del sector immobiliari ha demostrat que un pis reformat és un pis que es comercialitza millor. Les tendències van canviant, i les necessitats dels inquilins també.

Per això, i des de fa uns anys, es recomana fer una reforma en el pis en qüestió perquè es revalori i generi una certa rendibilitat.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Ara bé, com en tota inversió, és de vital importància conèixer la despesa inicial i el temps que es trigarà en amortitzar aquesta inversió.

T’agradaria saber si et surt rendible reformar el teu pis abans de llogar-lo? Doncs queda’t a llegir aquest article perquè tenim una eina que t’ajudarà a fer-ho en cinc senzills passos.

Article relacionat: Reforma el teu pis per llogar-lo a millor preu

Taxació d’un pis: Com establir el preu del lloguer d’un pis?

Per saber quin preu de lloguer és l’adequat, és recomanable fer una correcta taxació del pis. Per això cal tenir en compte els següents detalls:

  • La localització. La zona en la qual es situï l’immoble condiciona molt el preu. La proximitat a altres serveis i/o llocs rellevants pot afectar directament el valor del pis. Cal destacar que els barris són canviants, i un antic barri dormitori pot revalorar el preu dels immobles de les zones si es realitza una millora d’infraestructures.
  • Estat del pis. Com era d’esperar, l’interior del pis contribueix notablement al seu valor. Ja sigui a través d’una reforma integral o només millorant alguns petits aspectes, el canvi pot ser molt significatiu per sol·licitar una renda major. A més a més, el procés de lloguer s’agilitza gràcies a l’atractiu visual de l’espai. Valora si vols moblar-lo i decorar-lo. És un molt bon reclam!
reforma pis calculadora

Imatge via Freepik

  • La qualitat de l’entorn. Tot allò que es troba als voltants del pis contribueixen directament al seu valor. Hospitals, centres comercials, línies de transport públic, escoles, zones enjardinades… entre altres serveis.
  • Oferta en la zona. Per taxar correctament un immoble és necessari conèixer el mercat i saber sobre quins preus es troben els pisos de la zona. En aquest punt és molt important assessorar-se correctament per no fallar.
  • Activitat comercial. Tenir comerços i serveis a prop impulsa el valor de l’immoble, perquè, amb molta probabilitat, seran requisits indispensables per molts inquilins.
  • Contaminació sonora. Si el pis està situat en una zona molt bulliciosa o molt transitada per persones i vehicles, pot ser que el valor es vegi reduït. Si aquest n’és el cas, enfocar una reforma cap a la insonorització serà l’opció més correcta.
reformar el teu pis lloguer calcular

Imatge via Pexels

Quin tipus de reforma de pis em convé més?

Per poder donar resposta, serà necessari analitzar dos factors:

  1. L’estat actual de l’habitatge
  2. El pressupost inicial per la reforma

La paraula “reforma” pot espantar en un primer moment. Indirectament, pensem en una despesa econòmica important, però no sempre ha de ser així.

Si el pis que volem posar en lloguer es troba en bones condicions, és possible fer una petita reforma sense obres que aportarà valor i encant al pis. Per exemple, pintar les parets, canviar els electrodomèstics antics, renovar el mobiliari, afegir algun element decoratiu o millorar la il·luminació són algunes idees que es poden assumir amb un cost reduït.

📌 Sabies que a ShBarcelona tenim servei d’Obres i Interiorisme? Si necessites renovar un pis de lloguer o venda, contacta amb el nostre equip d’interioristes. En base al teu pressupost, elaboraran una proposta a mida que et permetrà llogar o vendre el teu immoble en menys temps.

Obres i interiorisme

reforma pis integral

Imatge via Pexels

No obstant, en cas de tenir un habitatge antic on és necessari fer-hi una reforma específica, és indispensable analitzar i estudiar la possibilitat de realitzar una inversió més potent que s’aconseguirà amortitzar en un futur a curt i mitjà termini.

Solen ser projectes en els quals s’acostuma a renovar el sòl per parquet, la cuina o el bany. Al cap i a l’últim es tracten de zones amb molt d’ús i a les quals se li sol donar molta importància a l’hora de buscar un pis. Renovar aquests espais és sinònim de lloguer segur!

Altres aspectes que també influeixen a l’hora de revalorar un immoble és el consum dels subministraments energètics i elèctrics. Per tal de millorar l’aïllament tèrmic és recomanable fer un canvi de finestres que et permeti mantenir la temperatura de l’interior.

De la mateixa manera, també es recomana revisar la instal·lació elèctrica (i més si es tracta d’un immoble antic). Que l’edifici compti amb una presa de terra evitarà les pujades i baixades de tensió i qualsevol incident produït per curtcircuits i incendis.

📌 Recorda que és obligatori tenir el certificat energètic favorable i la instal·lació elèctrica concorde a la normativa actual.

En resum, el més important és analitzar el tipus de reforma que necessita el pis i posar-se a la feina -mai més ben dit- per acondicionar-la. Això ens permetrà guanyar més diners amb la renda del lloguer a final de mes i al seu torn, disposar d’un espai renovat i més segur.

Això sí, recorda que és indispensable comptar amb tots els permisos pertinents per a realitzar qualsevol reforma integral al teu pis. Des de ShBarcelona t’aconsellem que et posis en contacte amb un equip d’experts perquè gestionin tot el procés per tu.

Com funciona la calculadora de rendibilitat de ShBarcelona?

Per poder obtenir una estimació en dades, a la pàgina web de ShBarcelona tenim disponible una calculadora de rendibilitat per calcular el preu de reforma d’una casa.

Posem un cas pràctic per il·lustrar-lo millor. Suposem que tenim un pis amb les següents característiques:

  • 80m²
  • Si l’haguéssim de comprar avui valdria 230.000€
  • Si el lloguem tal i com està, la renda mensual seria de 1.000€

calcular reforma rendibilitat

És un pis antic, així que necessita un projecte d’obres i interiorisme. Per això, i sabent que de mitjana gastarem uns 700€/m², comptem amb un pressupost de 50.000€. A més a més, també volem renovar part del mobiliari. Li sumarem 4.000€ més a la inversió.

calcular reforma rendibilitat

Ara és moment de pensar quina renda mensual volem obtenir després de la reforma. Ens convé posar-la en lloguer de temporada a Barcelona, així que sabent que podrem cobrar al voltant de 20 o 30 euros per metre quadrat, marcarem una renda de 2.000€, que equival a una renda anual de 24.000€.

reforma pis rendibilitat

Després d’emplenar aquestes dades, la calculadora ens indica que després de la rehabilitació el valor del pis serà de 284.000€. Obtindré mensualment 2.000€ (el doble del que obtindria sense haver fet cap reforma). Anualment també guanyaria el doble, 12.000€ de més. Tot això es tradueix en un augment de la rendibilitat d’un 3,23%.

reforma pis rendibilitat

Ja ho tens! La teva inversió tindrà una rendibilitat del 22,22%. Val la pena reformar el teu pis, No creus?

reforma pis lloguer rendibilitat

A partir d’aquí pots descarregar un PDF que et serveixi com a referència per posar en marxa el teu projecte de reforma del pis amb els números que ja has calculat.

En una transacció immobiliària sempre cal mirar els terminis del retorn de la inversió. El lloguer ha estat l’opció més triada per la garantia de retorn a llarg termini. No obstant això, la llei del mercat immobiliari decidirà a cada moment si val la pena o no invertir en reformes.

 

Fonts:

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari