blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

“Botellón” Indoor

Amics de "botellón"
Escrit per Mercedes

Malgrat que encara no s’ha definit una paraula en català (pensen en botelló, botellada, botellot, poalada…) el “botellón” al carrer és un fet estès a tot el país, i si ja gaudeixes d’un pis de lloguer a Barcelona, sabràs que a la Ciutat Comtal també ho és.

Però ara ens arriba la modalitat Indoor. Amb la finalitat que el jovent estigui sota cobert i més ben vigilats quan queden amb els amics per a beure, va néixer aquesta nova idea de portar el popular botellón, o sigui beure alcohol al carrer, normalment a places, parcs, bancs, etc., dins d’un determinat local.

La idea és proporcionar locals a cobert on els joves puguin portar el seu propi alcohol i no haver de beure a l’exterior.

Des de ShBarcelona volem proporcionar-vos més informació sobre aquesta nova modalitat, el botellón indoor.

Article relacionat: Bars originals de Barcelona

Origen

Grup d'amics brindant

Imatge via Pixabay

Va començar a Anglaterra, alguns locals deixaven passar begudes de l’exterior a canvi de pagar una entrada fixa per persona: tu portes la beguda de casa, i el local et proveeix de gots i gels.

Alhora, també serveixen les seves pròpies consumicions com un bar normal i corrent a qui ho desitja. Al nostre país va arribar aquesta modalitat allà pel 2011, a Màlaga, on fins i tot ja s’han organitzat repetits festivals sota el nom de “Botellón Electronico Indoor”.

I ràpidament va aterrar a Madrid, concretament a la sala Planet d’Alcorcón. Totes les nits de divendres organitzaven una sessió denominada “Ufo Beats”, amb música underground, on pagant vuit euros per persona podies accedir a l’interior portant la teva pròpia beguda.

Evolució i funcionament

Aquesta manera d’enfrontar la crisi i alleujar la butxaca dels joves, traient-los de pas de les places i bancs de la ciutat, ha anat evolucionant durant aquests anys.

Avui dia, per accedir a una sala per beure amb amics sense haver de pagar una burrada per copa, amb servei, música en directe o no, seguretat a la porta i gots i gel, només et cal una ampolla, un euro i una carta de baralla.

L’ampolla la portes amb el que desitgis beure, l’euro és el que costa el got, els gels, el refresc i el servei que posa el local i la carta de la baralla és el mètode per identificar a cada client amb la seva beguda.

La sessió “botellon” Indoor sol començar a les dotze de la nit i dura fins a les 3 del matí: a dos quarts de tres el DJ, per sobre del so de la música, anuncia que queda mitja hora de “botellon”. Els joves s’aglomeren a la barra amb la seva carta a la mà per indicar al cambrer o cambrera que els serveixi de la seva ampolla.

A partir de les 3 del matí, tot l’alcohol que no s’hagi begut queda en possessió del local, on t’ho guarden durant tot el cap de setmana per si vols tornar a acabar-te la teva ampolla, i les copes tornen a tenir el cost habitual en qualsevol tuguri nocturn.

Article relacionat: Millors caipirinhes a Barcelona

Tothom content?

Ampolles de begudes alcohòliques a un bar

Imatge via Pixabay

El que a primera vista sembla una bona solució per a locals que no omplien des de feia temps, i pels consumidors amb pocs recursos obligats a suportar fred, pluja, controls policials i queixes de veïns, també té detractors.

Els veïns no estan tan segurs que sigui una solució als problemes de soroll, sobretot aquells que viuen molt prop dels locals, ja que les sortides del local a fumar es van tornant cada vegada més sorolloses cada hora que passa.

I d’altra banda, les organitzacions d’empresaris de la niten general tampoc veuen amb molt bons ulls aquest tipus de negoci. Actualment, empresaris de Madrid, València i Sevilla asseguren que si aquesta moda segueix estenent-se, prendran mesures per tal de frenar-ho. “Estan fregant la il·legalitat” asseguren.

“Botellon” sota-sostre també a Barcelona

Els dissabtes a la nit, la sala “The Bot” de Mataró ofereix aquesta modalitat alternativa al consum d’alcohol als carrers. La capital del maresme comença a ser coneguda entre els joves “botelloners” de la zona com el “Botellòdrom”.

El local ofereix 600 metres quadrats de sostre, amb futbolins, billars, dards, entrepans i pantalles gegants, orientades totes a persuadir de consumir alcohol al carrer i córrer el risc de ser sancionats amb 150 euros de multa.

I tu, què en penses? Com acabarà el tema? Deixa’ns el teu comentari

 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari