blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tràmits administratius

Com canviar d’un banc estranger a un de nacional

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Quan ens mudem a un altre país, és habitual haver de fer front a molts tràmits legals abans de gaudir plenament dels serveis i gestions burocràtiques habituals que solen fer-se en la vida quotidiana de tot ciutadà. Des de contractar els subministraments d’aigua, llum i gas, instal·lar un telèfon, trobar una companyia de mòbil nacional, l’allotjament, la Seguretat Social, el NIE… Són tantes les qüestions a tenir en compte, que a vegades no sabem ni per a on començar. Com a ShBarcelona estem acostumats a tractar amb molts forans que decideixen instal·lar-se a Barcelona, us volem parlar d’una gestió fonamental a l’hora de mudar-se de localitat. Canviar-se a un compte bancari nacional.

Article relacionat: Què fer si em vull mudar a Barcelona

Tipus de comptes segons el motiu i duració de l’estança

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Els motius per a mudar-te a Barcelona poden ser molts, i vols poder instal·lar-te de manera temporal, a un termini més llarg, o de manera indefinida. És possible que la teva intenció no sigui instal·lar-te a Barcelona, sinó seguir residint a l’estranger però, per diversos motius, necessites obrir-te un compte a territori espanyol. Si és el cas, existeix una opció molt més ràpida i efectiva per als no residents d’obrir-se un compte a un banc espanyol, el compte per als no residents. Aquest tipus de comptes disposen de menys beneficis que les comptes per a residents, però els requisits són menys i és més fàcil d’aconseguir. Has de valorar la funció que el compte representarà per a tu, i consultar-ho amb l’entitat bancària triada. Aquest tipus de compte tenen una caducitat d’entre 6 mesos i 2 anys, i és important que consultis al banc quins són els papers i documents que necessitaràs per obrir-te el compte, però en general sol·liciten el passaport o certificat de no resident, document de lloguer o d’allotjament, la nòmina, o el 036 en cas d’autònoms i freelance, i referències del teu banc del teu país d’origen.

Article relacionat: Què fer si vull mudar-me a l’estranger

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Si pel contrari, la teva intenció és mudar-te a Barcelona de manera indefinida o per un llarg període de temps, el millor serà que t’obris un compte per a residents. De fet, és pràcticament obligatori obrir-se un compte bancari a territori espanyol si t’hi vols quedar, ja que serà indispensable per a quan realitzis qualsevol tràmit de la vida quotidiana. Si les teves circumstàncies canvien i la teva visita temporal a la Ciutat Comtal es converteix en indefinida, podràs canviar de compte de no resident a compte de resident de manera molt senzilla. És important, però, que facilitis la següent informació si decideixes obrir-te un compte per a residents a Barcelona: passaport o DNI vigent, contracte de lloguer o de compra d’un immoble, NIE, contracte de treball, carnet d’estudiant o credencials d’atur. És possible que algunes entitats bancàries sol·licitin més documentació de la indicada en aquest article, pel que és recomanable consultar amb el banc en qüestió.

Què ens aconselles a l’hora de canviar de banc estranger a un banc nacional? Has realitzat aquesta gestió?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari