blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Què fer si vull mudar-me a l’ estranger?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Deixar el teu país i començar una nova vida lluny de la teva terra no és pas fàcil, sobretot si el motiu ve obligat per les circumstàncies. A Espanya, molta gent jove i molt preparada acadèmicament, ha decidit emigrar davant la impossibilitat de trobar una feina digna en el seu país d’ origen, degut, sobretot, a la crisi econòmica mundial que arrastrem des de fa ja una dècada. A Espanya la crisi ha sigut de primera magnitud i ha arrasat amb milers de llocs de treball que, tot i que està començant a recuperar-se, no s’ ha aconseguit recuperar del tot, ni en els números ni en la qualitat de la feina. Aquesta crisi ha sigut perjudicial sobretot per al jovent. Des de ShBarcelona volem aconsellar-vos a aquells que hàgiu decidit canviar de país per a demostrar el vostre talent. Ànims!.

Article relacionat: Treballar el cap de setmana a Barcelona

Aposta per un país que valori el teu talent

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A vegades, davant de la impossibilitat de trobar feina al país d’ orígen, es decideix de forma impulsiva marxar a un altre país i acceptar qualsevol tipus de feina, independentment de la formació acadèmica que tant esforç ha costat d’ aconseguir. A la mesura de lo possible, l’ ideal és que intentis localitzar, tot i que això representi invertir temps, països que requereixin professionals amb el teu perfil acadèmic o similar. Saber vendre’s a un mateix al currículum i aportar originalitat i valor afegit seran atributs interessants que les empreses valoren cada cop més.

Els idiomes, imprescindibles

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Una vegada hagis triat el destí al qual emigraràs, és important rebre unes nocions bàsiques de l’ idioma natiu del país, per a poder desenvolupar-nos al nou ambient i a la nostra nova vida a l’ estranger. També t’ ajudarà a trobar feina de manera més ràpida. Si a la destinació s’ hi parlen més d’ un idioma natiu, informa’t de quina és més utilitzada, ja que t’ obrirà més portes al món laboral, i dedica el teu temps a aprendre aquesta llengua. Un cop al país, si veus que la segona llengua és important per a les teves aspiracions, estudia-la també.

Article relacionat: Practicar anglès gratis a Barcelona

Prepara-ho tot per a marxar

És important que deixis solucionat tot el que sigui referent a la teva nova vida des del teu país de procedència. Per exemple, si no tens definida l’ acomodació, és possible que t’ interessa vendre el teu pis, en cas de ser propietari. Una altre opció seria alquilar-lo si encara no has acabat de pagar la hipotaca o no tens clar si tornaràs o no. També és interessant desfer-se de tot el que no necessitaràs al nou país. Ho pots vendre, regalar-lo, donar-ho, o si ho prefereixes pots desar-ho en un magatzem.

Informa’t sobre el cost de vida en el nou país

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

És bàsic que facis un càlcul de gastos mensuals aproximat, tant de vivenda com d’ alimentació, subministraments, roba, oci o d’ altres. Informa’t dels preus dels lloguers, de les zones on et convé millor viure-hi, els preus dels supermercats, de les escoles, i d’ altres gastos recurrents. Comença la teva nova vida de la millor manera possible!

T’ has mudat a l’ estranger? Ens podries donar més consells?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari