blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

11 consells per compartir pis a Barcelona

consells per compartir pis a Barcelona

Segurament compartir pis sigui una de les primeres opcions que et planteges si vols independitzar-te o venir a viure a Barcelona.

Afortunadament, és una de les opcions més de moda a la ciutat comtal. Per a molts joves i estudiants, fer-se càrrec del lloguer és un repte difícil d’assumir. Per això, compartir despeses amb companys de pis és la millor idea per llogar un pis a Barcelona.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Compartir pis a Barcelona: de 32 dies fins a 12 mesos

És probable que hagis sentit a parlar del Lloguer de Temporada a Barcelona. Es tracta d’una modalitat que et permet llogar un pis fins a un període màxim d’un any.

Busca pisos de lloguer a Barcelona

Molts estudiants i joves que tenen l’objectiu de viure a Barcelona i es plantegen compartir pis trien aquesta opció pels seus avantatges:

  • Els pisos estan moblats, decorats i equipats amb l’imprescindible per entrar a viure i sentir-se com a casa
  • Estan situats al centre de la ciutat, per la qual cosa es troben ben comunicats i prop dels serveis principals
  • Molts d’ells estan distribuïts per ser compartits, així que compten amb llits dobles, banys privats i espai de sobres per conviure sense conflictes
  • Els contractes són flexibles i s’adapten a les necessitats personals de cada inquilí/a
Pis de lloguer de temporada a Shbarcelona

Pis de lloguer de temporada a Shbarcelona

Compartir pis és tota una experiència que té coses bones i coses que ho són menys. De qualsevol forma, hem recollit alguns consells que pots tenir en compte per a compartir pis a Barcelona.

Consells per a compartir pis a Barcelona

Moltes persones creuen que és una experiència molt divertida, perquè a més de conèixer persones, s’aprèn a conviure. T’imagines la quantitat d’històries divertides que poden sorgir?

Ara bé, és important tenir en compte alguns aspectes a l’hora de compartir pis per fer que l’experiència sigui bona per tots i totes.

1. Tria bé als teus companys/es

És el primer pas i el més important. Encara que és complicat, i moltes vegades ens deixem portar per prejudicis, triar bé als companys és el pas previ que ens estalviarà tenir alguns conflictes en el futur.

Alguns dels aspectes més rellevants són els hàbits diaris, els horaris, si estudia o treballa, si té mascotes i fins i tot quines són les seves aficions. Al cap i a la fi haureu de compartir moltes estones junts.

2. Comparteix temps i aficions

Per començar una relació sana és molt recomanable, entre companys de pis, trobar temps per a conèixer-se i fer plans junts, tant dins com fora de casa. Una bona idea és marcar un dia fix a la setmana per dinar o sopar junts/es, o començar a veure una sèrie de Netflix.

compartir pis a Barcelona

Imatge via Unsplash

3. Respecta als altres

L’empatia és una cosa imprescindible a la vida, no només a l’hora de compartir pis. Moltes vegades, quan alguna cosa ens molesta, tenim la tendència a pensar que els altres ho han fet amb aquest propòsit. I la veritat és que pot haver-hi molts altres factors que contribueixin al fet que alguna cosa hagi ocorregut d’una manera concreta.

Intenta posar-te sempre en la pell de l’altra persona, fes el que t’agradaria que el teu company/a fes amb tu i relaxa’t, que aquesta experiència està per a gaudir-la!

4. Imprescindibles: neteja i ordre

Si vols ser un bon company/a de pis has de netejar i ordenar tot allò que utilitzis. Seria com el manament més important, perquè és un dels elements que genera més conflictes.

Una bona manera d’estalviar discussions és assignar unes certes normes i tasques setmanals. D’aquesta manera, mantens l’espai net i ordenat i t’assegures que tothom contribueixi en fer-ho.

neteja pis compartit

Imatge via Unsplash

Article relacionat: Com desinfectar la teva casa de Coronavirus en cada habitació

5. Pregunta abans de portar convidats

A tots ens fa il·lusió que els nostres amics i familiars vinguin a visitar-nos al nostre pis. No obstant, pot ser que la data que tenim prevista coincideixi amb la dels nostres companys/es. En aquest sentit, és important consensuar les visites i comptar amb la presència dels altres.

6. La comunicació és molt important

És necessari ser transparents i sincers davant qualsevol inconvenient que puguem tenir mentre convisquem. Si ens comuniquem de manera correcta i a temps, evitarem molts conflictes que poden resoldre’s d’una forma senzilla.

7. Aprofita l’experiència

Clarament hi ha aspectes que hem de cuidar per evitar malentesos, però en general, compartir pis a Barcelona és una experiència increïble si aconseguim fer que totes les peces encaixin.

Per moltes persones, les bones amistats són igual d’importants que la família. A vegades, quan la família està lluny, es converteixen en el suport més important que tenim.

8. La teva habitació és el teu temple

Encara que estar en el saló envoltat d’amics pugui ser molt divertit, és important destacar el paper que juga la nostra pròpia habitació.

Al final, és un dels llocs on passarem més temps, així que ha de reunir algunes condicions importants: que sigui agradable i càlida, que la fem personal i la decorem al nostre gust, que tinguem l’espai suficient, que ens convidi a descansar i desconnectar, etc.

Pis de lloguer de temporada a Shbarcelona

Pis de lloguer de temporada a Shbarcelona

9. Busca el teu espai a les zones comunes

Encara que compartim gairebé tots els ambients de l’habitatge, heu de tenir un espai propi en cadascuna d’elles: un armari o calaix en la cuina, un espai en el bany per als teus productes, etc.

10. Troba el mètode d’estalvi més òptim

Es sol dir que “Compartir és viure”, i res més lluny de la realitat, quan comparteixes pis, comparteixes molt més que un espai.

Un bon mètode d’estalvi és compartir les despeses per a optimitzar recursos i fer que les factures no pugin massa de preu.

Per exemple podeu compartir la bugada per estalviar llum i aigua, consensuar sobre a quina hora posar la calefacció i/o l’aire condicionat per mantenir la temperatura de la llar, evitant que cada persona encengui un aparell a la seva habitació, i fins i tot, fer una compra conjunta dels productes bàsics que utilitzeu tots, com ara paper higiènic, aigua embotellada, productes de neteja, etc.

11. Seguretat a casa

Finalment cal destacar especialment la seguretat del pis. Molts dels pisos de lloguer de ShBarcelona compten amb alarma de seguretat i porta blindada. No obstant, és possible que visquis en algun pis que no compti amb això.

Assegurar-se que estan ben tancades portes, finestres i balcons t’evitarà més d’un disgust. També tancar bé les aixetes perquè no degotin, i apagar totes les llums i la calefacció.

porta pis compartit a Barcelona

Imatge via Unsplash

 

Ara et toca a tu! Troba el teu pis per a compartir a Barcelona i gaudeix d’aquesta experiència.

Has compartit pis alguna vegada? Tens més consells útils? Volem conèixer-los! Deixa’ls als comentaris

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari