blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Com desinfectar casa teva de Coronavirus a cada habitació

com desinfectar la casa coronavirus

Un dels aspectes més importants per evitar la propagació del Coronavirus és mantenir una higiene correcta. Per què? Bàsicament perquè a través de la neteja, acabem amb els virus i bacteris de la zona en qüestió.

En aquest cas, podríem estar parlant de la higiene de mans, que és ara més important que mai. No obstant això, també és important saber com desinfectar casa teva.

Com ja sabem, els virus es propaguen fàcilment, i no sols això. També poden sobreviure sobre una superfície durant diverses hores i fins i tot dies. Per exemple, en superfícies d’alumini pot romandre fins a 8 hores. No obstant això, en altres fabricades de fusta, cristall, paper i plàstic pot trobar-se durant 4 i 5 dies.

Com a ShBarcelona som experts en llars, us portem alguns consells per desinfectar cases que segur que podreu posar en pràctica mentre duri el coronavirus a Espanya.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

Com netejar casa teva de Coronavirus

En primer lloc, i abans d’entrar en matèria, hem de preguntar-nos: Quin és el millor desinfectant per la llar? No hi ha una única resposta. Són diversos els productes que poden treballar amb eficàcia per desinfectar un pis de lloguer o compra.

En aquest sentit, el Ministeri de Sanitat ha elaborat un llistat de productes viricides autoritzats a Espanya. Si tens dubtes, entra a l’enllaç per consultar si el teu producte es troba entre els mencionats.

Una vegada tinguis tots els productes que has decidit utilitzar, és moment de posar-se a la feina (o, més ben dit, a la neteja). Recorda llegir amb deteniment l’etiqueta de cada producte, perquè per ser eficaç és probable que tingui unes indicacions específiques.

A grans trets, per desinfectar la casa de virus és important seguir les següents recomanacions:

  1. Ventilar totes les habitacions de casa diàriament durant, almenys, 10 minuts
  2. Abans d’entrar a casa, és recomanable canviar-se de calçat
  3. És important utilitzar guants d’un sol ús o reutilitzables mentre estiguem netejant a casa.
  4. Es recomana netejar primer amb aigua i sabó i, després, aplicar un producte desinfectant
  5. Les zones de més contacte i que, per tant, són les que més hem de netejar són: Taules, els poms de les portes, els interruptors de llum, escriptoris, telèfons mòbils, teclats, vàters, aixetes i lavabos.

Ara repassarem quins aspectes són els que s’han de tenir en compte habitació per habitació per a desinfectar una casa.

Entrada o rebedor

És la zona de pas per excel·lència. No es pot entrar a casa per una altra via que no sigui aquest petit espai. Per això és important que ho mantinguem net.

Normalment, a les entrades o rebedors no acostuma a haver-hi finestres. És per això que ventilar aquest espai es complica. Haurem de mantenir una neteja  acurada si volem desinfectar de coronavirus la nostra casa.

El més important del rebedor són els objectes diaris que agafem i toquem amb més freqüència, com ara claus, moneders, telèfons mòbils, bosses, etc.

💡 Consell: tingues a l’entrada un esprai amb solució hidroalcohòlica i ruixa tots aquests objectes abans i després d’utilitzar-los.

claus desinfectar casa coronavirus

Imatge via Pexels

Cuina

La cuina té un avantatge: acostumem a netejar les superfícies amb freqüència. Tot i així, és important fer una neteja a fons per acabar de desinfectar tota la zona. Els calaixos i armaris poden emmagatzemar restes de virus.

💡 Consell: aspira tots els racons i mantingues un desinfectant en esprai a prop per a usar-lo en el teu dia a dia.

cuina desinfectar casa virus

Imatge via Pexels

Lavabos

Les zones que més contacte reben són les aixetes i el vàter. Per això és important mantenir una higiene diària sobretot d’aquests. A més, serà important que cada persona utilitzi sempre la mateixa tovallola.

Al final, les freguem amb moltes zones del nostre cos, així que com menys risc, millor.

💡 Consell: Utilitza una etiqueta amb el nom de cada persona per no cometre errors i utilitzar la tovallola d’una altra persona.

tovalloles desinfectar casa coronavirus

Imatge via Pexels

Safareig

La roba és sens dubte un dels elements que més en compte cal tenir a l’hora de desinfectar-nos de coronavirus.

Al cap i a la fi, estan en contacte amb tot el que ens envolta. Per això es recomana rentar la roba amb més freqüència de l’habitual. A més, per a estar completament segurs que la rentada és efectiva, es recomana utilitzar la temperatura màxima recomanada per a cada peça. Com més calent sigui, millor.

💡 Consell: recorda no sacsejar la roba abans o després de tirar-la al cistell, podria ser contraproduent. Si tens oportunitat, també pots desinfectar el cistell de la roba bruta, serà un extra de neteja.

roba desinfectar casa virus

Imatge via Pexels

Sala d’estar i menjador

Com ja hem dit, totes les superfícies que s’utilitzin hauran de netejar-se amb aigua i sabó i un producte desinfectant específic. No obstant, tant en menjadors com sales d’estar, acostumem a utilitzar catifes decoratives que, de forma gairebé inesperada, acumulen milions de gèrmens diàriament.

💡 Consell: Per desinfectar amb eficàcia les catifes de casa s’ha de fer el següent:

  1. Aspira tota la catifa amb la teva aspiradora. Recorda fer-ho en totes les direccions possibles
  2. Rentar amb aigua i sabó. Pots preparar un raspall d’escombra i insistir unes quantes vegades, fins que vegis que la tela tova està xopada
  3. Repeteix aquest procés ara amb el producte que hagis triat com a desinfectant
  4. Deixar assecar
desinfectar casa coronavirus catifa

Imatge via Pexels

Dormitoris

Sens dubte aquesta és una de les estades on més temps passem. El més rellevant és la neteja de llençols, perquè fàcilment podran ser niu de cultiu de virus i bacteris. És recomanable fer-ho de manera setmanal, però si t’entren dubtes, pots canviar els llençols cada tres o quatre dies.

💡 Consell: renta la roba de llit separada de la resta i a una temperatura de 60°.

dormitori desinfectar casa teva virus

Imatge via Pexels

Despatx i oficina

Ara que molts i moltes estan fent ús del teletreball i els seus avantatges, és important també mantenir la zona de la casa en la qual es treballi neta.

El teclat de l’ordinador i el ratolí és el que més tocaràs. Per això, és important fer una bona neteja de tots dos dispositius a més de la resta de superfícies i elements de l’habitació.

💡 Consell: apaga l’ordinador, agafa una baieta de microfibra humida i alcohol isopropílic de 90º (o algun producte específic que el contingui) i frega per tota la superfície del teclat i tot el ratolí.

despatx desinfectar casa coronavirus

Imatge via Pexels

Terrassa i jardí

Si al teu pis o casa disposes de zones d’exterior amb mobles, és recomanable també rentar la roba que els cobreixi. Les fundes dels coixins, alguna manta que utilitzis per decorar i també les catifes. No és necessari posar una rentadora amb molta freqüència, perquè al final també és una despesa considerable d’aigua i llum.

💡Consell: et recomanem rentar-ho a mà i deixar que assequin abans de tornar a col·locar-ho als seus mobles.

terrassa desinfectar casa coronavirus

Imatge via Pexels

Com desinfectar una casa quan existeix una persona positiva de Coronavirus

Fins ara, les recomanacions que t’hem suggerit estaven enfocades a prevenir l’aparició del virus a la teva casa. No obstant, pot ocórrer que una de les persones que convisqui amb tu es contagiï.

En aquest sentit pots mantenir les mateixes pautes per totes les estades amb l’única excepció que la persona que tingui el virus haurà d’estar aïllada en una habitació durant, almenys, 15 dies i seguint les pautes mèdiques recomanades.

Hauràs de posar especial atenció a l’hora de netejar tots aquells utensilis i objectes que ell o ella utilitzi. Però ara que ja saps com mantenir casa teva neta de virus i bacteris, segur que et resulta molt més senzill.

Tens algun altre consell per a desinfectar la casa? Deixa’l als comentaris!

Fonts:

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari