blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

Curiositats del districte d’Horta-Guinardó

Un dels camins que hi ha al Parc del Laberint d'Horta
Escrit per Xavi Maldonado

El districte d’Horta-Guinardó és un dels menys coneguts pels turistes i els que visiten la Ciutat Comtal, tot i que disposa d’algunes atraccions interessants per a visitar. Horta-Guinardó és un districte ampli situat a la part alta de la ciutat, una extensió que delimita amb la serra de Collserola.

El districte disposa de moltes zones verdes i una menor densitat de població en algunes de les seves àrees que a altres zones de la capital catalana, essent un barri residencial ideal per a famílies. Des de ShBarcelona us volem parlar d’algunes de les curiositats d’aquest districte perquè el conegueu una mica més.

Horta-Guinardó és un dels districtes menys turístics i més tranquils de la Ciutat Comtal. Per aquest motiu, avui us explicarem algunes coses referents a aquesta zona de Barcelona que, probablement, us sorprendran.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure

Horta-Guinardó, un dels districtes menys coneguts de Barcelona

Imatge d'Horta-Guinardó des del turó de la Rovira

Imatge via VisualHunt

Horta-Guinardó està compost per 8 barris, que són el barri d’Horta, el Guinardó, el Baix Guinardó, Can Baró, la Vall d’Hebron, La Teixonera, La Clota, Sant Genís dels Agudells, la Font d’en Fargues i El Carmel.

Fins al segle X al barri d’Horta, que avui coneixem, era un poble independent conegut per les seves múltiples zones de cultiu, les seves terres fèrtils i la seva riquesa en aigua.

A poc a poc, amb el temps es va convertir en una de les zones agrícoles més pròsperes, es van començar a construir finques i masies que, amb el temps, formarien el nucli urbà que podem veure actualment.

A principis del segle XX, es van desenvolupar noves indústries, relacionades amb l’aigua principalment, com fàbriques de pells, fàbriques de midó i, especialment, les bugaderes, que van tenir un gran reconeixement entre la classe alta de la societat barcelonina.

Horta va ser fins als primers anys del segle XX, un municipi independent de la ciutat de Barcelona que es caracteritzava per les seves zones agrícoles, horts, masies i cases d’estiueig pertanyents a l’antiga burgesia catalana. Avui dia es tracta d’un dels districtes més tranquils i heterogenis de la ciutat, tant per la seva orografia com per la situació social i econòmica dels seus residents.

Sorprèn que els seus carrers pertanyin a una ciutat i no a un poble. Com si es tractés d’un petit municipi on tothom es coneix, els veïns treuen les seves plantes al carrer i el verd transmet tranquil·litat i proximitat. Horta no ha perdut el seu aire rural.

La plaça Eivissa, una petita plaça que reuneix la major part de la vida social i comercial del barri, és el punt neuràlgic d’Horta. Com si es tractés d’una plaça de poble, el lloc reuneix diversos bars de tapes amb les seves respectives terrasses, alguns comerços al detall, i s’organitzen actes en les festes o mercats de diversa índole. Si passeges per aquesta plaça i els seus voltants podràs fer-te una idea força nítida de com era Horta en aquesta època.

Article relacionat: Barris on s’han revalorat els pisos

Decoració artística al Laberint d'Horta

Imatge via VisualHunt

El parc del Laberint d’Horta, un dels llocs més romàntics de Barcelona, és una de les coses més interessants que podem veure en aquesta zona de la ciutat. Aquest parc forma part d’un conjunt que es troba presidit per un imponent palauet, que va ser construït per la coneguda família Desvalls.

La seva construcció es va realitzar entre el segle XVIII i el segle XIX, essent a més, en aquella època, un lloc de recepció de reis i altres personalitats històriques.

Horta-Guinardó és el districte amb millors característiques mediambientals: bona orientació, temperatura ideal, poca pol·lució, menor densitat de població i moltes zones verdes. S’envolta de muntanyes i naturalesa i a més disposa de molt bones vistes a la capital catalana i al mar.

*Imatge destacada via VisualHunt

Ens podries explicar alguna altra de les curiositats del districte d’Horta-Guinardó de Barcelona?

Curiositats del districte d’Horta-Guinardó
5 (100%) 4 vote[s]

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari