blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

Racons del districte d’Horta-Guinardó a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El districte d’Horta-Guinardó de Barcelona és un dels menys coneguts pels turistes i aquells que visiten la Ciutat Comtal, tot i que disposa d’algunes atraccions interessants que no et pots perdre. Horta-Guinardó és un districte ampli situat a la part alta de la ciutat, que delimita amb la serra de Collserola.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Aquesta zona de la ciutat disposa de moltes zones verdes i menys densitat de població que altres zones de la capital catalana, essent un barri residencial ideal per a famílies, si vols viure a Horta-Guinardó aquí t’ajudarem. Des de ShBarcelona us volem parlar d’algunes de les curiositats d’aquest districte perquè el conegueu una mica més. T’interessa saber més sobre Horta-Guinardó? Segueix llegint!

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure

Horta-Guinardó, un dels districtes menys coneguts de Barcelona

Horta-Guinardó està format per 8 barris, que són el barri d’Horta, el Guinardó, el Baix Guinardó, Can Baró, la Vall d’Hebron, La Teixonera, La Clota, Sant Genís dels Agudells, la Font d’en Fargues i El Carmel.

Fins al segle X al barri d’Horta, tal com avui el coneixem, era un poble independent conegut per les seves múltiples zones de cultiu, les seves terres fèrtils i la seva riquesa en aigua.

A poc a poc, amb el temps es va convertir en una de les zones agrícoles més pròsperes, es van començar a construir finques i masies que, amb el temps, formarien el nucli urbà que podem veure actualment.

A principis del segle XX, es van desenvolupar noves indústries, relacionades amb l’aigua principalment, com fàbriques de pells, de midó i, especialment, les bugaderes, que van tenir un gran reconeixement entre la classe alta de la societat barcelonina.

Busca el millor allotjament a Horta

Horta va ser fins als primers anys del segle XX, un municipi independent de la ciutat de Barcelona que es caracteritzava per les seves zones agrícoles, horts, masies i cases d’estiueig pertanyents a l’antiga burgesia catalana. Avui dia es tracta d’un dels districtes més tranquils i heterogenis de la ciutat, tant per la seva orografia com per la situació social i econòmica dels seus residents.

Sorprèn que els seus carrers pertanyin a una ciutat i no a un poble. Com si es tractés d’un petit municipi on tothom es coneix, els veïns treuen les seves plantes al carrer i el verd transmet tranquil·litat i proximitat. El barri d’Horta mai no ha perdut el seu aire rural.

horta barcelona

Foto vía barcelona.cat

Racons amb encant

La plaça Eivissa

La plaça Eivissa, una petita plaça que reuneix la major part de la vida social i comercial del barri, és el punt neuràlgic d’Horta. En aquest punt es reuneixen diversos bars de tapes amb les seves respectives terrasses, alguns comerços al detall, i s’organitzen actes en les festes o mercats de diversa índole. Si passeges per aquesta plaça i els seus voltants podràs fer-te una idea força nítida de com era Horta en aquesta època.

Article relacionat: Barris on s’han revalorat els pisos

El Laberint d’Horta

El parc del Laberint d’Horta, un dels llocs més romàntics de Barcelona, és una de les zones més interessants que podem veure en aquest punt de la ciutat. Aquest parc forma part d’un conjunt que es troba presidit per un imponent palauet, que va ser construït per la coneguda família Desvalls.

La seva construcció es va realitzar entre el segle XVIII i el segle XIX, essent a més, en aquella època, un lloc de recepció de reis i altres personalitats històriques.

Estàs buscant pis? Troba el millor lloguer de Barcelona  

Palau de les Heures

Molt a prop del laberint d’Horta, trobem aquests bonics jardins que envolten el que es coneix com Palau de les Heures. Són genials per venir a passar el dia i dinar a l’aire lliure. Aquest palau està integrat al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona.

Anteriorment era conegut com Casa Gallart, construïda al 1898 com a residència d’estiu d’en Josep Gallart. Aquest palau va ser el refugi de Lluís Companys durant la Guerra Civil Espanyola i es van construir unes galeries subterrànies per protegir-se dels bombardejos.

campus mundet

Foto vía barcelona.cat

Horta-Guinardó és el districte amb millors característiques mediambientals: bona orientació, temperatura ideal, poca pol·lució, menor densitat de població i moltes zones verdes. S’envolta de muntanyes i naturalesa i a més disposa de molt bones vistes a la capital catalana i al mar.

Ens podries explicar alguna altra de les curiositats del districte d’Horta-Guinardó de Barcelona?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari