blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Barris on s’han revalorat els pisos

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Es coneix de sobres que els preus dels pisos han anat evolucionant a l’alça des que, ja fa deu anys, vam entrar en una profunda crisi que semblava no tenir fi. Però finalment, vam sortir-ne, i encara avui els immobles arriben ja a nivells similars als d’abans de la crisi a algunes zones de la ciutat. La veritat és que el fenomen és a causa de diverses causes, entre elles l’escassa oferta de pisos, tant de compra com de lloguer. Però no totes les zones de Barcelona han experimentat les mateixes pujades de preus i, en aquest article de ShBarcelona, us parlem dels barris on més s’han revalorat els pisos a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Les zones de Barcelona amb els lloguer més baixos per viure

Zones de Barcelona on més han augmentat els preus dels immobles

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Tot i que la pujada de preus dels immobles és bastant generalitzada, la veritat és que algunes zones de la capital catalana han patit increments més considerables comparats amb els preus anteriors a l’inici de la nova bombolla immobiliària. Els motius d’aquesta pujada són diversos, entre els quals destaquen la forta demanda d’habitatge davant de la baixa oferta, l’augment dels pisos turístics que han provocat que molts propietaris es decantin per aquest tipus de lloguers en detriment dels lloguers de llarga durada i l’aixecament d’alguns vetos que els bancs havien imposat a l’hora d’oferir crèdit. Arran d’aquest últim factor, actualment algunes entitats bancàries ja ofereixen préstecs hipotecaris al 100%, és a dir, sense necessitat que el client disposi de certa quantitat prèvia, cosa que era un veritable maldecap per a moltes persones a l’hora d’accedir a un habitatge en propietat. En el cas del lloguer, els preus són altíssims a moltes de les zones de la Ciutat Comtal, tenint en compte que l’oferta és baixíssima, el que provoca que moltes persones hagin d’oferir una sèrie de credencials per a desfer-se de la competència a l’hora de llogar un pis.

Article relacionat: És moment d’invertir en béns immobles

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Com veiem, el panorama per als que busquen habitatge no és molt encoratjador si es disposa d’una bona renda. Però els propietaris, per altra banda, estan d’enhorabona, ja que disposen d’una gran demanda per poder treure un rendiment al seu immoble, sigui venent-lo o llogant-lo. Tot i que estadístiques deixen entreveure que hi ha una petita desacceleració en la pujada dels preus, la veritat és que la manca d’oferta segueix tensant el mercat i evitant la caiguda dels preus dels pisos. Per això és tan important conèixer les zones de Barcelona que més s’han revalorat des de la crisi. En primer lloc tenim la zona de Ciutat Vella, que gràcies en gran mesura al creixement dels lloguers turístics, és la més desitjada per les persones que visiten cada dia la capital catalana. En segon lloc trobem el districte de Sants-Montjuïc, una altra àrea que genera multitud de turisme causa de la seva proximitat amb el centre i a la zona de congressos propera a la plaça Espanya. En tercer lloc es troba al districte de l’Eixample, que gràcies a la seva proximitat també amb la zona centre de la ciutat i a les grans àrees comercials de luxe i a monuments tan importants com la Pedrera, fa que aquesta zona de la Ciutat Comtal sigui una de les que més s’han revalorat. Horta-Guinardó, Sant Martí i Nou Barris són altres de les àrees que han augmentat el seu valor des que es va iniciar de nou el procés d’ascens del mercat immobiliari.

Disposen d’algun immoble a alguna d’aquestes zones?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari