El dia de la Hispanitat és el dia Nacional d’Espanya, una festa que commemora i reivindica l’espanyol, pel que fa a llengua, cultura, importància geogràfica i econòmica. El dia de la Hispanitat és una de les festes més importants de l’Estat espanyol, en la qual es demostra la identitat, les tradicions, els costums i el seu profund sentiment cap a Espanya. Des de ShBarcelona us portem aquest article on us parlem del dia de la Hispanitat perquè conegueu millor aquesta patriòtica festa i com es viu a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: La Diada de Catalunya 2018

Dia de la Hispanitat, la festa que commemora l’orgull de ser espanyol

Imatge via Pixabay

Tots els països tenen la seva pròpia festa on se celebra el sentiment i l’orgull de pertànyer a aquest territori. El sentiment patriòtic és una cosa inherent a totes les societats, i, si s’intenta entendre, és una cosa natural i saludable socialment parlant. A Espanya, el dia de la Hispanitat té lloc el dia 12 d’octubre, on se celebra l’orgull de ser espanyol, de la seva rica llengua i les seves aportacions històriques a l’evolució de la humanitat. Referent a això, al dia de la Hispanitat es commemora el descobriment d’Amèrica per Cristòfol Colón l’any 1492, el que va aconseguir cohesionar els dos territoris (la vella Europa i Amèrica) i germinar la posterior colonització de les recentment descobertes terres. El dia de la Hispanitat s’organitza a la capital, Madrid, una desfilada de les forces armades a la qual hi assisteix el rei, la família reial, el president del govern, els representants dels poders de l’Estat i els representants de les autonomies.

A causa de la divisió territorial espanyola i a la idiosincràsia pròpia de cada autonomia, algunes amb llengua, tradicions i història de gran transcendència, el patriotisme espanyol no ha calat tan profund com en altres països, i actualment ha perdut molta força. En l’actualitat trobem el cas de Catalunya, on algunes institucions s’han negat a celebrar aquest dia obrint les portes i treballant com si es tractés d’un dia normal. Altres sectors de la societat, per contra, aprofiten aquest dia per reivindicar el seu sentiment de pertinença a l’Estat espanyol i l’amor per la seva cultura i tradicions. Sigui com sigui, el dia de la Hispanitat és un dia especial per als espanyols, on es reivindica el patriotisme espanyol, la seva cultura, les tradicions i l’aportació com a societat a una cultura i evolució global.

Article relacionat: Història de les Festes de Gràcia

Imatge via Pixabay

La major part de les celebracions d’aquest dia es realitzen a Madrid, la capital espanyola, i, a Barcelona es limiten a, generalment, tranquil·les manifestacions. La major part de les activitats i esdeveniments es realitzen a la capital, com és lògic en tractar-se d’una festa de nivell nacional. Veuràs com a Barcelona el dia transcorre amb normalitat, tot i que trobaràs la majoria dels comerços i certs restaurants tancats.

Has estat a algun dels esdeveniments que tenen lloc durant aquest dia a la capital d’Espanya?

5 / 5 ( 3 votes )
Xavi Maldonado

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

4 dies ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

2 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

3 setmanes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

1 mes ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago