blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Festes de pobles catalans que se celebren a l’agost

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Gaudir de les festes populars és una cosa que moltes persones valoren, ja que poden descobrir d’aquesta manera la cultura i les tradicions d’un poble o localitat. A Catalunya, existeixen molts pobles que celebren les seves festes populars a l’estiu per motius obvis, ja que hi ha una millor temperatura, els dies són més llargs, hi ha menys probabilitat de pluja, l’ambient és més relaxat, ja que moltes persones compten amb vacances… Generalment els motius són ancestrals i plens de simbolisme i religiositat, tot i que el principal per a la gran majoria que s’apropa a aquests pobles per a gaudir de les seves festes és la diversió. Avui, des de ShBarcelona, us parlem sobre alguns dels pobles que celebren les seves festes a l’agost.

Article relacionat: Festes majors del Raval

Pobles de festa a l’agost

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

La primera festa de la qual us volem parlar en aquest article és la festa de Sant Magí, que se celebra a la ciutat de Tarragona. En ells podreu gaudir d’elements característics de la cultura catalana com els timbalers, els gegants, els capgrossos, o el ball de bastons. Per altra banda, aquesta festa també és un motiu excel·lent per a veure una de les tradicions més arrelades de Catalunya, els castells, una mostra de valor, treball en equip i esforç de la gent catalana. La celebració és del 14 al 19 d’agost, i les nits també estaran plagades de concerts i música.

I de Tarragona passem a una ciutat amb molta història, situada a la província de Barcelona, Manresa. A finals del mes d’agost, Manresa celebra les seves festes majors, un esdeveniment molt esperat pels veïns el qual el seu origen es remunta a l’any 1372 ni més ni menys. Gegants, capgrossos, balls, i un dels Correfocs més importants de Catalunya us esperen en aquesta festa llegendària plena de vida, música i diversió.

Article relacionat: Història de les festes de Gràcia

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de Jackie Rado via Pixabay

Sitges és conegut a tota Espanya per ser un poble obert i tolerant, que ha acollit a una creixent comunitat gay on se senten totalment com a casa. A més d’aquest detall tan popular, les festes majors de Sitges, en honor al seu patró Sant Bartolomé, se celebren del 21 al 27 d’agost. En aquesta localitat costanera es desplega tot el bestiar tradicional, després que s’anunciï la festa a través del pregó, i és quan apareixen els gegants, capgrossos, dracs i àguiles, tot això acompanyat dels balls tradicionals com la sardana. Tampoc hi falten els concerts i la música a la fresca, ni els focs artificials prop del mar.

Per acabar, us presentem una festa en honor a les bruixes, com moltes de les festes celebrades a territori espanyol, l’Aquelarre de Cervera, que se celebra l’últim dissabte d’agost, i on el foc és un dels protagonistes. 380 quilos de pólvora aportaran llum i soroll a la nit de Cervera, on les bruixes i els dimonis s’apoderaran de la localitat en una espectacular posada en escena. Una ocasió única per a viure una de les festes més arrelades i antigues de Catalunya.

*Imatge destacada de Jackie Rado via VisualHunt

Ja has visitat alguna d’aquestes festes? Que t’han semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari