blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tràmits administratius

Donar d’alta l’aigua a Barcelona: Quant costa i com fer-ho?

donar d'alta l'aigua

Una de les primeres coses que has de fer en llogar un pis a Barcelona o comprar-lo és donar d’alta l’aigua. I clar, abans de fer-ho et preguntaràs: Quant costa donar d’alta l’aigua? i Com es fa?.

No és el mateix donar d’alta l’aigua que canviar de titular en el contracte de subministrament d’aigua. El segon ocorre quan hi ha hagut un canvi de propietaris/es amb l’immoble (de compra o de lloguer), però el subministrament d’aigua no s’ha donat de baixa.

Si tot això et sembla un embolic no et preocupis perquè t’ho expliquem tot en aquest article de ShBarcelona. Nosaltres, com a agència immobiliària a Barcelona, estem acostumats a gestionar aquest tipus de tràmits, així que queda’t a llegir aquesta informació perquè t’interessa.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Donar d’alta l’aigua a Barcelona: tota la informació

Ens centrarem en com donar d’alta l’aigua a Barcelona, ja que, a Espanya, cada ajuntament compta amb una empresa subministradora del cicle de l’aigua.

A la Ciutat Comtal l’empresa encarregada de fer-ho és Aigües de Barcelona. El tràmit pot fer-se de diverses maneres i es necessita una documentació concreta.

Troba el teu pis de lloguer a Barcelona aquí

donar d'alta l'aigua preu

Foto via Pexels

Si decideixes anar de manera presencial a les seves oficines, podràs realitzar tot el procés amb l'ajuda d'un/a agent. Si per contra prefereixes fer-ho en línia hauràs de descarregar l'autorització, emplenar-la (incloent la data i el teu número de DNI), adjuntar també una fotocòpia del DNI i enviar-lo tot per correu a atencioalclient@aiguesdebarcelona.cat. També pots lliurar tota aquesta documentació en qualsevol de les seves oficines.

Si ets un/a particular, per a donar d'alta l'aigua hauràs de lliurar els següents documents:

  • NIF o NIE de la persona sol·licitant
  • El contracte de lloguer o l'escriptura de la propietat
  • Cèdula d'habitabilitat
  • Informació bancària on figuri el nom del titular i l'IBAN
  • Si el sol·licita algú diferent al titular del compte, necessitarà portar la fulla d'autorització degudament emplenada

El preu de donar d'alta l'aigua varia en funció de l'ús que se li donarà (domèstic o comercial) i del cabal nominal instal·lat. Pots veure les tarifes de subministrament aquí. Pots consultar el cabal nominal instal·lat en l'última factura de l'aigua. Si no tens accés a ella, hauràs de preguntar al/la constructor/a o propietari/a.

No. Aquest tipus de subministrament és ofert per una única empresa en funció de l'àrea en la qual es trobi l'habitatge. A Barcelona, l'encarregada a Aigües de Barcelona.

Com a màxim, Aigües de Barcelona informa que es trigaran 4 dies laborables a instal·lar l'equip de mesurament d'aigua. Si aquest marge és superat, se't bonificarà amb 15€ sense necessitat de fer cap mena de reclamació.

Donar d'alta l'aigua en un pis de lloguer

Foto via Pexels

Article relacionat: 7 consells per a estalviar en la factura de la llum

Donar d’alta l’aigua en un pis de lloguer

Com ja hem comentat, normalment els pisos de lloguer a Barcelona ja tenen donat d’alta el subministrament de l’aigua, així que el més habitual és fer un canvi de titularitat.

En cas que vagis a llogar un pis d’obra nova la cosa canvia, ja que és probable que sí que hagis de donar d’alta el subministrament d’aigua (a més de la llum i del gas), en lloc de canviar de titularitat, ja que ningú haurà fet el tràmit amb anterioritat. Tingues en compte que això suposa certa despesa econòmica.

La Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) estableix que el consum dels subministraments que marca el comptador individual s’ha de pagar per part del/la inquilí/a.

A més, també estableix que és el/la propietari/a qui té l’obligació de lliurar un habitatge en condicions d’habitabilitat. No obstant això, no especifica qui ha d’encarregar-se de donar d’alta aquests consums.

A ShBarcelona els nostres gestors i gestores realitzen aquests tràmits per a estalviar temps i problemes entre totes dues parts.

comptador d'aigua preu

Foto via Pexels

Mira els nostres pisos de lloguer a Barcelona

Altres aspectes a tenir en compte

Ara que ja tens tota la informació necessària sobre com donar d’alta l’aigua en un pis de Barcelona, volem informar-te d’altres aspectes importants que has de saber:

  • El preu de donar d’alta l’aigua varia tenint en compte si és necessari fer la instal·lació del subministrament, la grandària de les canonades o la ciutat en la qual es troba l’immoble
  • El preu inclou el cost de donar d’alta l’aigua i també una fiança per al consum. Aquesta serà retornada en acabar el contracte
  • Si el pis es traspassarà d’una persona a una altra, és més econòmic canviar de titular que donar de baixa el subministrament per a tornar a donar d’alta l’aigua
  • No només cal contractar l’empresa encarregada de subministrar l’aigua (Aigües de Barcelona), sinó que també és necessari comptar amb una empresa que gestioni el manteniment del comptador de l’aigua. MUSA és la més habitual
  • Si sofreixes qualsevol incidència i/o tens alguna reclamació, el telèfon d’Aigües de Barcelona és gratuït i està disponible 24h els 365 dies a l’any (900 700 720)
  • Disposes d’oficines presencials a Barcelona ciutat, Badalona, L’Hospitalet i Gavà

Tens més dubtes sobre com donar d’alta l’aigua? Et responem en comentaris!

Fonts:

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari