Categories: Visitar

El Canal Olímpic de Catalunya

Es podria dir que Barcelona va sofrir un gran canvi a causa dels Jocs Olímpics del ’92, invertint en noves infraestructures que van catapultar a la ciutat a convertir-se en un referent a Europa, i en la ciutat de l’esport. Una d’aquestes instal·lacions construïdes especialment per a la celebració de les olimpíades, va ser el Canal Olímpic de Catalunya, localitzat al municipi de Castelldefels, i des de ShBarcelona t’expliquem més sobre aquesta instal·lació esportiva aquàtica a prop de la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Marina Vela, el nou port esportiu de Barcelona

Historia del Canal Olímpic

Imatge de: malfieten via VisualHunt

Al 1990 amb motiu de la celebració de les Olimpíades 1992 a Barcelona, L’Institut Català del Sol (INCASOL) va construir el Canal Olímpic de Castelldefels, com a seu de les competicions olímpiques de piragüisme. En l’actualitat se’n diu Canal Olímpic de Catalunya, i és un centre esportiu del qual pot fer ús qualsevol interessat. Pel que fa als esports nàutics, principalment serveix per practicar el piragüisme, tant recreatiu com de competició. A més, s’hi practica i aprèn l’esquí nàutic o el windsurf, i per descomptat la natació. També hi trobarem amants del “optimist”, del rem o del “stand up paddel”.  S’hi poden llogar bots per passejar tranquil·lament per les seves aigües, i disposa d’una piscina d’estiu.

Fora de l’aigua del canal, entre les moltes instal·lacions destaquen un “pitch and put” amb camp de golf de 9 forats i zona de pràctiques, i un equipat gimnàs de fitness, amb 18 activitats dirigides. S’hi pot trobar un club de tir amb arc, un altre de triatló, un “boulder” d’escalada, un circuit d’Enduro i un camp de futbol. A les pistes, carril bici i pista de “running”. Hi ha una zona de “team building”, on es fan campionats a mida del grup que ho contracta. Especialment pels menuts hi ha casals d’estiu, i passejos en el tren del Canal. Sobre les edificacions, parlarem de la Torre de Control, a la línia d’arribada, que amb 22,5 metres d’altura, allotja les oficines administratives.  A dalt hi ha un mirador amb un restaurant bar, que organitza vetllades amb concerts i discoteca. Al costat hi trobem les graderies cobertes, amb capacitat per a 500 persones. L’edifici dels hangars, amb bots de rem, canoes i caiacs,  està a la línia de sortida, i a més alberga els serveis mèdics, el gimnàs i un altre bar.

Article relacionat: Gaudeix de la Barcelona desèrtica a l’estiu 

Imatge de: JNC via VisualHunt

Hi ha diverses possibilitats d’usar aquestes magnífiques instal·lacions, depenent de les necessitats de cadascú: es pot comprar un abonament familiar o individual, o bé optar per un ús ocasional, individual o per a grups. S’hi pot llogar material esportiu, i també es permet utilitzar el propi, exceptuant les llanxes motores. El Canal es troba a l’avinguda del Canal Olímpic de Castelldefels. Roman obert al públic de dilluns a diumenge, festius inclosos, de 9:00 a 22:00 hores. Si ets practicant d’algun d’aquests esports, o simplement vols passar un dia esportivament entretingut, des de ShBarcelona et recomanem que gaudeixis d’aquestes instal·lacions impressionants.

Ja hi has estat al Canal Olímpic de Catalunya? Que t’ha semblat?

5 / 5 ( 2 votes )
Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

1 setmana ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

2 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

4 setmanes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago