blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Gaudeix de la Barcelona desèrtica a l’estiu

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Tot i que cada cop es produeixen més canvis al respecte, les vacances dels treballadors espanyols solen començar a l’agost. Això ha provocat que des de fa dècades la fugida de les grans ciutats cap a les diferents destinacions vacacionals, fent que aquestes semblin desertes durant aquest mes d’estiu. Si bé és cert que una gran part és substituïda pels turistes internacionals que arriben a les ciutats, en aquest cas tan visitada com ho és Barcelona, a les zones no tan cèntriques de la mateixa representen la tranquil·litat absoluta. A més, molts dels comerços tanquen les seves portes aprofitant la baixada de clients per a gaudir d’uns dies de merescut descans. Avui des de ShBarcelona, volem parlar-vos sobre com gaudir la Barcelona desèrtica a l’estiu.

Article relacionat: Plans per a l’estiu a Barcelona

La Barcelona desconeguda i tranquil·la a l’estiu

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

En primer lloc us proposem una visita tranquil·la, entre plantes i flors, i amb vistes a la ciutat i al mar. Es tracta del Jardí Botànic, un preciós passeig per multitud d’espècies herbàcies que es reuneixen a un paratge espectacular, a Montjuïc, davant del port de Barcelona i de la Ronda Litoral. Es tracta d’un lloc molt bonic, però poc visitat pels turistes que venen a la ciutat, que prefereixen optar per zones més cèntriques o els monuments més visitats. Si bé és cert que el paisatge estiuenc és més sec i àrid que en altres estacions a causa dels rigors de l’estiu, no deixa de ser una opció per a visitar un lloc molt maco, proper a llocs emblemàtics relacionats amb les admirades Olimpíades del 92, com ara l’Estadi de Montjuïc o el Palau Sant Jordi, i amb unes excel·lents vistes a la ciutat i al mar.

Una altra opció tranquil·la i molt poc coneguda és un parc situat a la zona alta de Barcelona. El Parc de la Creueta del Coll és una zona forestal acotada en la qual s’ha creat un parc amb llocs infantils, bar, zona de jocs, equipaments per a fer exercici a l’aire lliure, zona de pícnic, i un llac del qual penja una espectacular escultura de l’Eduardo Chillida, que a l’estiu s’habilita com a piscina. Es tracta d’un parc molt tranquil, que sol omplir-se una mica més durant l’estiu per l’al·licient de la piscina, ideal per a nens, ja que és molt poc profunda. Veïns del barri d’El Coll, Vallcarca i La Taxonera, que són els barris en els quals està el parc, passegen per aquest oasi o es prenen unes tapes al bar sota la pèrgola que floreix a la primavera. Pel que sembla, el bar, anomenat La Tapeta del Coll, està triomfant amb les seves croquetes casolanes, i això és el que es diu… Serà qüestió de provar-les i deixar un comentari en aquest article.

Article relacionat: Descobreix les rutes secretes per Collserola: el Pantà de Can Borrell

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

L’última opció que proposem és visitar les altures barcelonines des de la Torre de Collserola. Aquesta construcció, construïda per l’aclamat arquitecte Norman Foster, acabada el 1992, va ser ideada com a seu de telecomunicacions de la ciutat de Barcelona, abans dispersades per diferents espais de la ciutat. Sens dubte, la Torre de Collserola s’ha convertit en un element representatiu del skyline de la ciutat. Situada a la muntanya del Tibidabo, aquesta construcció permet gaudir d’unes vistes espectaculars de tota la ciutat de Barcelona i les poblacions properes. No sol ser gaire visitada i menys a l’agost. Prop de la torre es troba el Parc d’Atraccions del Tibidabo, que pot completar la teva visita si tens nens, però sol estar més massificat.

Has visitat algun d’aquests llocs? Que t’han semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari