blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Esdeveniments

El Carnaval a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

És un fet que per la majoria de persones, la festa de Carnaval és una de les més divertides del calendari anual. Disfressar-se sempre ha requerit un gran sentit de l’humor, creativitat i ganes de passar-s’ho bé, una cosa que, en aquests dies freds i tan curts, en els quals no sortim tant de casa, és tota una entrada d’aire fresc. Durant aquests dies, les carrosses, les desfilades i la música succeeixen aquí i allà, i els nens i joves disfressats apareixen pels carrers de camí a l’escola o l’institut. A la nit, els no tan joves també es disfressen per sortir de festa i passar un cap de setmana d’allò més divertit. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem del Carnaval a Barcelona 2019.

Article relacionat: Ja arriba el Carnastoltes

Disfressa’t a Barcelona pel Carnaval

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Aquesta festivitat se celebra abans de la quaresma cristiana, que comença el Dimecres de Cendra, i que té lloc entre els mesos de febrer i març, amb dates que varien depenent de l’any. L’habitual és que comenci en dijous i que acabi el dimarts següent. Els actes més tradicionals són les disfresses, les desfilades i carrosses, els balls, la música i, en altres zones d’Espanya, les xirigotes o cobles humorístiques carregades d’ironia sobre alguns dels temes actuals. El segell d’identitat d’aquesta celebració és la disbauxa i la diversió per contrarestar els sacrificis que tindran lloc durant la quaresma, època de recolliment, purificació i il·luminació. En els inicis de la festa, les disfresses s’acompanyaven sempre de màscares, per tal de preservar la identitat dels participants per cert pudor o vergonya. Actualment s’ha perdut aquest costum i la majoria de les persones que es disfressen ho fan a cara descoberta.

Trobar una disfressa original no és gens fàcil, per això, des de ShBarcelona us volem donar algunes idees perfectes per disfressar-vos aquest any. En primer lloc, si sou aficionats al cinema de terror, podeu optar per disfressar-vos de monges diabòliques, com la protagonista de “La Monja” del director Corin Hardy. També podeu optar per una disfressa que, probablement, causarà furor aquest any, la de Donald Trump. Una altra alternativa és disfressar-se d’algun protagonista de Joc de Trons, la sèrie que està arrasant aquests últims anys. Finalment, si teniu pensat disfressar-vos en família, podeu fer-ho d’Els Increïbles

Article relacionat: Les Festes de Santa Eulàlia

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Un dels llocs on se celebra el Carnaval de manera més intensa és als mercats. Aquest any, entre el 28 de febrer i el 5 de març, tots els mercats de la capital catalana organitzaran un seguit d’actes per gaudir d’aquesta divertida festa. Com cada any, un dels mercats municipals de la Ciutat Comtal donarà el tret de sortida, i serà allà on des d’aproximadament les 10.30 h, desfilaran el Rei Carnestoltes i els seus ambaixadors i en el qual es podrà ballar, esmorzar a base de botifarra d’ou, truites i llardons i escollir la parada millor guarnida del mercat, amb el lliurament del ja tradicional Pebrot d’or. Després d’aquest acte inaugural, les activitats i les disfresses es faran presents en la resta dels mercats de la ciutat.

Per quin pla et decantes per celebrar el Carnaval 2019 a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari