blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Els carrers més… de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Barcelona amaga un munt de racons amb història, llocs totalment increíbles i interessants per pedre-hi’s i gaudir d’ una de les millors ciutats del món. Si acabes d’arribar a Barcelona o encara no la coneixes totalment, potser aquest article de ShBarcelona et donarà idees per visitar els seus carrers.  A continuació veurem els carrers més destacats segons les seves característiques, com ara la mida o el caràcter comercial o turístic.

Article relacionat: Les maravelles del Raval de Barcelona

Classificació dels carrers de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El més llarg: la Gran Via de les Corts Catalanes, amb gairebé 13 kilòmetres de llargada. També és el més llarg d’Espanya seguint el criteri de comptar el nombre de portals, ja que en té a la vora de 700.

El més llarg en direcció mar-muntanya: el carrer de Balmes, que guanya per poc al carrer Muntaner. Ambdós tenen prop de 4 kilòmetres.

El més curt: el carrer de l’Anisadeta, amb només un número a cada banda. Es diu així perquè en altres temps hi havia una paradeta amb aigua i anís, que compraven els obrers per prendre-s’ho abans d’anar a la feina.

El més ample: l’Avinguda Diagonal, a l’alçada del carrer de Numància, amb 106 metres. Ildefons Cerdà, l’arquitecte pare de l’Eixample, la batejà Gran Via Diagonal perquè és en aquesta forma com travessa Barcelona.

El més estret: el carrer de les Mosques amb menys d’un metre d’ample. El nom es creu que li ve a causa dels molts insectes que hi havia, ja que era molt proper al mercat.

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El més conegut: la Rambla, al districte de Ciutat Vella, distintiu de la nostra ciutat arreu del món i gran atractiu turístic. Li ve el nom de l’àrab “ramla”, que vol dir torrent o rierol, ja que n’era un que anava a desaiguar al mar.

El carrer comercial més llarg: el carrer de Sants, que ho és també d’Europa, amb més de 500 botigues. El nom és el mateix de l’antic poble de Sants o Sans, absorbit per Barcelona el 1883.

El carrer comercial amb més trànsit de vianants: El Passeig de Gràcia. Se’n diu així perquè era el camí a l’antic poblet de Gràcia, després assimilat a la ciutat.

El primer en ser peatonal:  el carrer de Petritxol.  I no només de Barcelona, també és el primer d’Europa.  Com passa sovint, s’anomena així per una família terratinent que l’habità, els Pedrixol.

Article relacionat: Descobreix el barri del Poblesec

El més nou: la plaça Marquès de Mulhacén, a Les Corts, inaugurada el proppassat desembre. Està situada entre el carrer del mateix nom i l’Avinguda de Pedralbes, encara no surt als plànols.

El més curiós:  el carrer de Sòcrates del barri de Sant Andreu, que a la façana del número 2 hi té encastada i visible una bomba de la Revolució del 1868, que no va explotar.

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El de nom més llarg: el carrer del Santuari de Sant Josep de la Muntanya.

El de nom més curt: varis, gairebé tot l’alfabet, a la Zona Franca: carrer A, B, C, D, E, F, H (passatge), K, L, M, U, V, X, Y i Z.

Aquestes són algunes de les curiositats que amaguen els carrers de Barcelona. Esperem que ho hagis trobat d’ allò més interessant i t’ animis a descobrir més dels secrets que amaga la Ciutat Comtal.

Interessant, veritat? Si en saps més, no dubtis a compartir-ho amb nosaltres als comentaris!

Els carrers més… de Barcelona
4.8 (95%) 4 vote[s]

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

3 Comentaris

Deixar un comentari