blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

Video: Què veure a l’Eixample de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mariona

L’Eixample de Barcelona és la zona on es troben més punts d’interès turístic i ciutadà. És tracta d’un dels districtes on es concentren moltes de les atraccions turístiques més importants de la Ciutat Comtal, i on es concentra una gran volum dels turistes que visiten la ciutat. Per la seva importància a la ciutat, avui volem dedicar aquest article de ShBarcelona a aquest meravellós districte, en el què us expliquem què veure a l’Eixample de Barcelona, per a que descobriu més sobre un dels districtes més importants de la ciutat.

Article relacionat: Descobreix la Sagrada Família

Recorre l’Eixample amb ShBarcelona

Antigament, va ser el barri escollit per la rica burgesia industrial catalana per construir les seves residències senyorials. Per això, per tot el districte hi ha pisos amb entrades espectaculars amb traces modernistes, pisos d’alts sostres i preciosos acabats que reflecteixen aquesta riquesa. La part dreta és la més antiga, pel que conserva una arquitectura més impressionant, encara que no hi ha una gran diferència entre ambdues parts. Avui en dia, és un dels millors districtes de Barcelona per la quantitat de serveis i comoditats de les que disposa i també un dels més populars entre els turistes, tant per visitar, com per allotjar-se, ja que es tracta d’una zona cèntrica que alberga gran quantitat d’obres mestres, així com la majoria de punts d’interès; i, a la vegada, és una zona residencial amb moltes botigues i comerços. Actualment, l’Eixample de Barcelona es tracta d’una de les zones residencials amb major densitat de població. El districte és preciós, ideal per passejar, a la vegada que gaudeixes de la seva gloriosa arquitectura i brinda una activa vida, tant diürna com nocturna. Per altre banda, està molt ben comunicat pels serveis de transport (vàries línies i parades de metro, autobusos, trens FGC i RENFE). A més a més, el districte comprèn una zona anomenada Gayxample, amb locals d’oci i comerç orientats al col·lectiu LGTB.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure amb nens

Visitar l’Eixample

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: “guerrilla” strategy via VisualHunt

Al districte de l’Eixample és on es poden trobar les vies i places més conegudes i importants de Barcelona, així com imprescindibles per qualsevol visita turística. El Passeig de Gràcia és el principal carrer de l’Eixample i a la vegada, un dels més representatius de la ciutat comtal. Està ubicat al cor del districte i marca la línia de divisió entre la part dreta i la part esquerra de l’Eixample. Per un costat, és un aparador d’arquitectura, perquè és l’avinguda que alberga més quantitat d’edificis modernistes i on a més  a més hi ha vàries galeries d’art. Per altre banda, és considerada l’avinguda més elegant de la ciutat per acollir infinitat de botigues, boutiques i comerços de les millors marques nacionals i internacionals. Altres carrers i places distingides que s’han de veure a l’Eixample de Barcelona són: la Rambla de Catalunya, l’Avinguda Diagonal, la Gran Via de les Corts Catalanes, la Ronda de Sant Antoni, la Plaça de Catalunya, la Plaça d’Espanya, la Plaça Universitat, la Plaça de la Sagrada Família, la plaça de les Glòries Catalanes, la Plaça de Gaudí, la Plaça Francesc Macià i la Plaça de Toros La Monumental, que a part de convertir-se en una seu d’esdeveniments musicals i espectacles circenses (després que al 2010 el Parlament de Catalunya prohibís els espectacles taurins), s’hi troba el Museu Taurí de Barcelona.

Monuments i edificis de l’Eixample

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Joanbrebo via VisualHunt

L’Eixample és un lloc ple d’encant que compte amb els edificis modernistes més importants de la capital catalana. També s’hi troben les obres més destacades de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, com la Casa Batlló, la Pedrera i, evidentment, la Basílica de la Sagrada Família, que és l’edifici modernista més destacat de Barcelona i una visita obligada si viatges a la ciutat. Contigua a la Casa Batlló, s’hi troba la Casa Amatller, obra de Josep Puig i Cadafalch; i a la mateixa illa, s’hi troba també la casa Lleó i Morera, de Lluís Domenech i Muntaner. Si ets un amant de l’art, tampoc et pots perdre el Recinte Modernista Sant Pau, el Teatre Nacional de Catalunya, l’Auditori de Barcelona i l’Arc de Triomf. Així mateix, el districte compte amb un número molt elevat de museus, com el Museu de la Música, el Museu Egipci, el Museu del Modernisme Català, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu del Perfum o el Palau Robert, entre d’altres.

Ja has visitat l’Eixample? Què t’ha semblat?

Sobre l'autor

Mariona

Mariona és una jove redactora que viu a Barcelona.

Deixar un comentari