blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Turisme rural a Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Les platges catalanes són considerades com unes de les més apreciades de la costa espanyola, i cada any rep milions de turistes, tant nacionals com internacionals, que cada estiu envaeixen les nostres platges. Però a més del Mar Mediterrani que banya les nostres costes, a Catalunya existeixen una multitud de racons excepcionals que reflecteixen la gran diversitat mediambiental de la qual disposem en aquesta Comunitat Autònoma. A més d’això, el turisme rural, aquell que ens allunya de les noves tecnologies i ens apropa a la natura, s’ha convertit en una opció turística molt reconeguda i demandada. Els urbanites estressats ho busquen desesperadament, si ets un d’ells i vols saber on perdre’t per Catalunya, ShBarcelona et descobreix algunes destinacions de turisme rural que et sorprendran.

Article relacionat: Plans per a l’estiu a Barcelona

On perdre’t a Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La ciutat ens marca els horaris, ens tanca a l’oficina o a casa, i ens ofereix una petita representació de la naturalesa als parcs i jardins urbans. Però hi ha persones, moltes de fet, que no es conformen només amb això, senten la trucada de la mare Terra i desitgen explorar els meravellosos paisatges que aquesta ha anat construint al llarg dels segles. Hi ha persones, fins i tot, que prefereixen perdre’s pels camins, seguint el cabal d’un rierol que estirar la tovallola entre centenars de persones per a banyar-se a la costa, bruta i calenta a mesura que passen les hores. Per això escullen destins com el Parc Nacional d’Aigüestortes, a la part central dels Pirineus catalans. Envoltats de muntanyes de més de 3.000 metres d’altura, aquest parc nacional, l’únic de Catalunya, és un paradís terrenal. Multitud de rutes de senderisme, muntanyisme i escalada que conflueixen en més de 200 llacs blaus que reflecteixen el cel. Llacs cristal·lins, exemple d’un paisatge preciós d’alta muntanya.

El cant dels ocells i l’observació de diverses classes d’aus aquàtiques és el gran al·licient del Delta de l’Ebre. La desembocadura d’un dels rius més cabalosos del nostre país ha creat un bell paratge on moltes aus que fan el niu i la converteixen en un espai biològic d’una riquesa incalculable. L’Ebre s’endinsa 22 km cap al mar i forma un dels aiguamolls més importants del Mediterrani Occidental. La zona s’ha convertit en una de les més riques, gastronòmicament parlant, on els arrossos, peixos i altres especialitats típicament catalanes delecten als visitants. També es pot realitzar diverses activitats, des de l’observació d’aus fins a la pesca o els creuers per l’aiguamoll. Per últim, una variada selecció de cases rurals faran l’escapada ideal per a desconnectar de la ciutat.

Article relacionat: Els pobles més macos de la Costa Brava

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Una altra mostra de la varietat d’ecosistemes de Catalunya és la comarca de la Garrotxa, en la que es pot gaudir d’un dels paisatges volcànics més espectaculars de la península Ibèrica. Més de 40 conus volcànics salpiquen un terreny ple de desnivells, des dels 200 metres als 1.100. Gràcies a aquesta varietat territorial podem trobar des de paisatges mediterranis a vegetació centreeuropea i asiàtica, fent patent la varietat mediambiental ubicada en una petita superfície. La Fageda d’en Jordà és un bosc de faigs que creixen sobre la colada de lava del volcà Croscat, un lloc especial i màgic que recorda als boscs encantats dels comptes infantils, ideal per a una escapada romàntica. Els hotels i apartaments rurals de la zona denoten una exquisida elegància i la gastronomia de la Garrotxa destaca per una mescla de modernitat i tradició, el que converteix a aquest destí turístic rural en un dels més apreciats pels urbanites sibarites que busquen tranquil·litat.

A on ens recomanes fer turisme rural a Catalunya?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari