blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

El Museu de Cultures del Món

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Si ets una persona amb curiositat sobre altres cultures i l’història d’altres paisos, a Barcelona trobaràs un museu on podras obtenir coneixement sobre una gran diversitat d’aspectes relacionats amb aquests temes. Et parlem del Museu de Cultures del Món de Barcelona, un espai d’allò més interessant, que compta amb exposicions i coleccions d’objectes sobre les diferents cultures del món que et sorprendran, i per això, des de ShBarcelona t’expliquem més per a que t’animis a visitar-ho!

Article relacionat: Els museus més desconeguts de Barcelona

Descobreix un museu únic a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: OK – Apartment via VisualHunt

El Museu de Cultures del Món ha obert les seves portes al Centre Cultural del Born, amb entrada lliure durant dos mesos. Juntament amb el Museu del Disseny, és un dels espais culturals museístics que més recentment han emprès la seva activitat a Barcelona, desafiant la crisi actual. Aquest espai ens ofereix més de 557 peces artístiques i històriques, en exposició permanent, procedents d’Àsia, Amèrica, Àfrica i Oceania, en un viatge que ajuda a entendre tant la diversitat com els punts comuns entre les diferents cultures del món. Dissenyat per facilitar la seva comprensió, consta de diversos nivells de lectura en cadascuna de les seves peces i sales. Panells, pantalles tàctils, vídeos i mapes. Fins a l’ordre dels espais i la seva grandària està en relació a la seva cartografia i la influència entre cultures, la mateixa arquitectura del museu actua com a atles. Aqeust museu ofereix peces ètniques úniques, com la “Maça de Poder” recollida pel Capità Cook a l’Illa de Tonga a Oceania o un dels tres únics mil·lenaris “Budes en dejuni” que hi ha al món. Té una impressionant Sala de Màscares, on s’han controlat les llums i les ombres per destacar cada detall. Les màscares estan col·locades de tal forma que el visitant pot veure-les també des d’enrere. L’efecte és impressionant. Les vitrines gairebé desapareixen.

Article relacionat: Quins museus són gratis a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: ANSELM via VisualHunt

Comptarà sempre amb una exposició permanent, i a més s’enriquirà amb exposicions temporals gratuïtes. L’intercanvi de peces amb museus i institucions nacionals i internacionals, mantindrà l’interès per a successives visites, i l’exposició temporal actual porta per títol “Escriptures, Símbols, Paraules, Poders“, i està prevista per al maig pròxim. Mostrarà com “l’escriptura, nascuda originalment com a instrument de conservació i difusió de la paraula, s’ha transformat en un referent simbòlic de la cultura a la qual pertany, alhora que evoca claus identitàries i col·lectives”. Disposarà de peces procedents de l’Ajuntament de Barcelona i altres prestadors nacionals i internacionals. L’entrada, com hem dit, serà lliure fins al 7 d’abril. A partir d’aquesta data costarà 5 euros la tarifa normal i 3,5 la reduïda (menors de 30 anys, majors de 65, aturats, titulars del carnet de biblioteques, entre uns altres). També donarà dret a visitar el Museu Etnològic durant els següents 30 dies. Els primers diumenges de cada mes, l’entrada serà gratuïta durant tot el dia, la resta de diumenges, serà lliure durant les tardes. És totalment accessible per a persones amb discapacitats, i l’horari és de 10 a 20 hores.

*Imatge destacada de: OK – Apartment

No perdis l’oportunitat de conèixer les diferents cultures que hi ha al planeta i visita el Museu de Cultures del Món de Barcelona!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari