blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

El Museu del Cànem

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Barcelona hi trobem un gran nombre de museus, molts d’ells desconeguts per a la majoria de visitants. Fins i tot hi ha un museu dedicat al cànem en tots els seus vessants. Es tracta del Hash, Marihuana, Cànem & Hemp Museum. Aquest museu-galeria és germà d’un altre que hi ha a Amsterdam, que fou creat en 2015, i ara com ara és el més gran dedicat a aquest tema del món. És un espai dedicat a informar i apropar al visitant a la planta del cànnabis. Des de ShBarcelona volem descobrirte més sobre aquest interessant museu a Barcelona, el Museu del Cànem.

Article relacionat: Els museus més desconeguts de Barcelona

Un museu d’allò més interessant

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: scalleja via VisualHunt

La història del cànem és la història de la civilització humana. Amb el cànem es teixien teixits, es construïen mobles i embarcacions s’extreien d’ell medicaments i aliments. Va haver-hi un moment en la història recent que per causes completament artificials i comercials, es va canviar el concepte que la humanitat tenia sobre aquesta planta, demonitzant-la i pràcticament prohibint-la, a favor del cotó. Una visita al museu Hash, Marihuana, Cànem & Hemp ens permetrà conèixer el cànem en tots els seus vessants: industrial, cultural (inspirador, lúdic, sacramental), medicinal i nutricional (receptes molt saludables). Més de 1.000 objectes fabricats en cànem exposats: llibres, pintura, etc. Que ningú esperi trobar-se amb un coffee-shop en visitar-ho. El museu del cànem és molt més. En visitar-lo, gaudiran igualment els que vulguin aprofundir en les propietats i particularitats d’aquesta planta (sigui com a oci, o com a teràpia per a malalties), com els qui desitgin conèixer les particularitats del seu ús industrial. Sabies que la caravel·la Santa Maria estava construïda en cànem? Sabies que al segle XVII fumar marihuana formava part de la vida quotidiana?

Article relacionat: Quins museus són gratis a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El missatge de fons que vol transmetre aquest museu és que el cànem és un material sostenible el cultiu controlat del qual és molt senzill, els seus residus són aprofitables en grau màxim, i la seva producció és amb prou feines contaminant. Resulta molt més ecològic que altres produccions moltíssim més esteses i que precisament van triomfar enfront del cànem gràcies a unes terribles campanyes contra aquest últim aprofitant impulsades per interessos monetaris (el cotó estatunidenc). Aquest original espai museístic barceloní és al Palau Mornau, al Carrer Ample, 35. El telèfon i el correu electrònic per contactar són 933 197 539 i reservations@hempmuseumgallery.com. L’horari de visita és de 10 a 22 hores. Visites guiades en castellà els dissabtes a les 17, i en català els diumenges a les 12. Pots fer fotografies o vídeo amateur de les instal·lacions (sense flaix). A ShBarcelona estem segurs que et sorprendrà molt positivament veure aquesta planta sota nous angles.

Ja has visitat el Museu de Cànem de Barcelona? Què t’ha semblat?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari