Categories: Salut

Els arbres de Barcelona que transmeten més al·lèrgia

Són moltes les persones que tenen al·lèrgia estacional o al·lèrgia a algunes espècies d’arbres o plantes. Generalment el moment de la pol·linització és el més delicat i el que provoca els símptomes més molestos. Algunes espècies d’arbres o arbustos que es poden veure a l’àrea metropolitana de Barcelona són els responsables d’aquesta molesta afecció i és important conèixer quines són les espècies amb més al·lèrgens per evitar, en la mesura del possible, l’exposició a aquestes per part de les persones amb problemes d’aquest tipus. Avui des de ShBarcelona us diem quins són els arbres de Barcelona que més al·lèrgia donen en general.

Article relacionat: Mapa interactiu dels arbres de Barcelona

Et pica el nas en passar per algunes zones de Barcelona? Aquests arbres poden ser els culpables

Imatge via Pixabay

primavera,  i depèn de l’organisme de cada persona i la sensibilitat d’aquest a certs pòl·lens, el fet que desencadenarà els símptomes en cada cas. En general aquests van des d’una lleugera picor de nas o un lleu estossec a una crisi asmàtica, passant pels habituals, com la picor d’ulls, llagrimeig, congestió i picor nasal, picor de coll, mals de cap i, en alguns casos, mareig o vertigen. Si els símptomes són lleus, moltes persones no li donen importància, però en cas que aquests siguin greus, la rinitis al·lèrgica pot tractar-se mitjançant antihistamínics o, en els últims temps, amb immunoteràpia. Un dels arbres que més al·lèrgies provoca i el principal responsable d’aquests molestos símptomes a milers de persones a la Ciutat Comtal és el denominat bananer d’ombra. Aquesta varietat és, a més, una de les espècies arbòries més abundants a la capital catalana i centenars de carrers i avingudes gaudeixen de l’ombra d’aquests grans exemplars d’arbre, perfectes per a protegir-nos del sol per les seves grans fulles i la seva gran alçada, però amb un pol·len especialment agressiu. És el causant de la majoria de les al·lèrgies dels habitants de la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Gran aplicació pels amants dels arbres

Imatge via Pixabay

Però el bananer d’ombra no és l’únic responsable de les al·lèrgies a l’àrea metropolitana. Les oliveres són també molt al·lèrgiques i hi ha moltes persones que pateixen símptomes de rinitis al·lèrgica quan es troben a prop d’aquest tipus d’arbre. Tot i que no són tan usades com l’anterior arbre per decorar els carrers de la Ciutat Comtal, la veritat és que hi ha bastants, sobretot als parcs i jardins, així com a la serra de Collserola. A la llista d’arbres més al·lèrgics de Barcelona afegim també la troana, molt comuna també als carrers i parcs de la capital catalana. Altres exemplars que provoquen moltes al·lèrgies són les gramínies, molt habituals a les zones forestals de la ciutat i a molts parcs i jardins, essent la pol·linització de la flor durant els mesos de maig a juny. La parietària, que pol·linitza durant més temps, de febrer a setembre, és un altre exemplar molt problemàtic. Com veus, hi ha molts arbres a la Ciutat Comtal que poden provocar al·lèrgies i en aquest cas és important saber quins són per intentar no exposar-se a elles si s’és al·lèrgic.

Saps d’algun altre arbre que provoqui al·lèrgies a Barcelona?

5 / 5 ( 2 votes )
Xavi Maldonado

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

3 dies ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

2 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

3 setmanes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

1 mes ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago