blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tendències

Gran aplicació pels amants dels arbres

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A Barcelona, tot i que és una ciutat urbana, trobem alguns punts verds molt importants per a la ciutat. En aquestes zones es pot gaudir de la natura, la flora i la fauna, i ara amb les noves tecnologíes qualsevol pot ser un expert en la matèria. És el cas d’Arbolapp, una aplicació mòvil que et permet conèixer l’arbre que tens davant. Des de ShBarcelona t’expliquem més sobre aquesta gran aplicació pels amants dels arbres.

Article relacionat: Mapa interactiu dels arbres de Barcelona

Arbolapp, una aplicació per conèixer els arbres

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

De la mà de les més prestigioses institucions científiques del país, arriba una eina per dispositius mòbils excepcional i imprescindible, tant pels amants de la natura com pels urbanites que volen descobrir més del paisatge arbrat. Es tracta d’arbolapp, una aplicació que et permetrà conèixer l’arbre que estàs mirant, amb detalls, curiositats, històries associades, entorn i molt més. Se centra exclusivament en arbres silvestres de la península Ibèrica i les Illes Balears, és a dir, arbres que neixen i creixen espontàniament sense l’ajuda de la mà de l’home. No inclou espècies que es troben solament en parcs, jardins i carrers de les nostres ciutats. En ser una eina offline, és a dir, que no necessita connexió a internet, és ideal per als nostres passejos pel camp.

Ha estat desenvolupada per l’Àrea de Cultura Científica del CSIC i pel Reial Jardí Botànic RJB, amb finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia FECYT. Inclou informació sobre 118 espècies diferents que poblen boscos i altres hàbitats naturals de la península i balears. Les espècies estan organitzades en 98 fitxes amb fotografies, mapes de les províncies en les quals està present cadascuna d’elles, textos descriptius i diverses curiositats. Ha estat concebuda perquè qualsevol usuari, amb coneixements de botànica o sense, pugui manejar-la. Manté un llenguatge assequible alhora que el rigor científic. En l’elaboració del seu contingut s’han pres com a referents la col·lecció Flora ibèrica i el programa Anthos. El seu ús és senzill i agradable, es pot triar entre dos tipus de cerca, una guiada, en la qual es va escollint en successives pantalles l’alternativa que millor descriu a l’arbre que es vol reconèixer i l’altra, oberta, que permet trobar arbres per província, tipus de fulla, fruit, flor o altres criteris. Compta amb un ampli glossari de termes tècnics.

Article relacionat: Paissatges de tardor a Catalunya

Arbolapp

Imatge via Arbolapp

Tant les cerques com el glossari estan il·lustrats amb dibuixos botànics que faciliten la comprensió dels textos. Aquesta eina pot transformar l’experiència de passejar per un bosc en aprenentatge, el lloc idoni per utilitzar-la és el mitjà natural. És disponible a Google Play i a l’Apple Store, tant en castellà com en anglès i és, no cal dir-ho, completament gratuïta, descarrega-la. Des de ShBarcelona creiem que és imprescindible per a tots els amants de la naturalesa que vulguin submergir-se en la botànica d’una manera senzilla i agradable.

Ja has provat aquesta app mòbil sobre els arbres? Que t’ha semblat?

 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Comentari

  • Moltes gràcies per la información de l’arbolapp, em será molt útil per les sortides
    mensual de caminaires, que normalment ens endinsem per boscos i camins.
    Els hi passaré l’ enllaç, i em quedaré amb el personal.
    No puc deixar de comentar la fotografía, que ens deleita amb aquests colors tan
    típics del moment, molt ben trobada.

Deixar un comentari