blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

Flors típiques de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Les flors són una de les coses més boniques i delicades d’aquest món. La seva extremada bellesa, amb colors intensos i delicats, la seva fragància, sempre agradable i embriagadora i la seva fragilitat i vida efímera, no ha estat un impediment perquè moltes persones les tinguin a casa seva, ja sigui en els seus jardins i terrasses o en gerros decorant una llar. Avui, des de ShBarcelona us volem parlar de les flors més característiques de Barcelona, un exemple de la bellesa perible d’aquests bells exemplars.

Article relacionat: Flors artificials a Barcelona

Les flors més interessants a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El parc de Collserola, entre altres zones forestals de la ciutat de Barcelona, ​​és un dels llocs on més flora autòctona podem trobar a la capital catalana. Aquest parc, un dels espais forestals urbans més extensos del món, té un clima típicament mediterrani i la seva flora consisteix en àmplies extensions d’arbres, com ara alzinars, roures i de pi blanc. Pel que fa a les flors, la primavera és, sens dubte, l’estació més prolífica en aportar-les al paisatge que ens ocupa, tot i que no és l’única estació en delectar-nos amb aquestes precioses floracions. Els ametllers, que solen florir a ple hivern, generalment al gener, destaquen per les seves delicades flors blanques o rosades, grans, que contrasten amb la manca de fulles de la majoria d’arbres en aquesta època de l’any.

El mateix passa amb els cirerers, les flors són similars a les de l’ametller però de vegades una mica més rosades, tot i que escullen la primavera per florir, concretament als mesos d’abril i maig. Desprenen un aroma dolç que s’aprecia si t’acostes a l’exemplar. Les plantes aromàtiques campen al seu aire per la serra de Collserola. És el cas de la farigola, tan aromàtic i utilitzat per elaborar excel·lents plats. Les seves flors són un petit i bell preludi de la seva màxima esplendor com a condiment. Són petites, lleugerament blavoses i es disposen en rams. Floreixen a la primavera. També el romaní presenta una floració durant tot l’any d’unes delicades flors blaves, molt abundants a les zones forestals de Barcelona.

Article relacionat: Les millors plantes d’exterior per a una terrassa assolellada

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Una altra flor de gran bellesa que podem trobar a Barcelona és el gessamí groc, una flor gran que floreix entre la primavera i l’estiu, concretament d’abril a l’agost. També de color groc és la ginesta, una planta que durant la seva floració, que va des de l’abril fins al juliol, desprèn un aroma molt intens. Si bé les roses són flors especialment importants a la cultura catalana, en el que la flora barcelonina es refereix, els rosers silvestres són veritablement autòctons. Les seves flors, blanques o lleugerament rosades, floreixen d’abril a juny. Els arbustos també aporten delicades flors al paisatge natural de la Ciutat Comtal. En aquest cas, l’estepa negra proporciona una de les flors més aromàtiques que floreixen d’abril a juny. Són flors grans, blanques o de color crema.

Quines flors de Barcelona et semblen més boniques i aromàtiques? Ens hem deixat alguna altra varietat interessant a destacar pertanyent a la flora autòctona de la Ciutat Comtal?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari