blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els consells dels nostres equips

Consells per a renovar la cuina sense necessitat de fer obres

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Una reforma a la llar no té per què implicar necessàriament fer obres. De vegades no tenim més remei que fer-ne, però en moltes ocasions, alguns petits canvis estètics poden millorar molt l’aspecte de qualsevol part de la casa. La cuina és una de les estades que, quan es fa una reforma completa, requereix una gran part del temps i de pressupost. Però no sempre és un bon moment per a invertir una gran quantitat de diners o per tenir una de les estances més importants de casa cap per avall durant diverses setmanes. Si tens ganes de renovar la cuina, però no vols molt embolic, des de ShBarcelona et donem alguns consells per donar-li un nou aire a la cuina sense necessitat de fer obres.

Article relacionat: Cromoteràpia per a la teva llar

Una cuina amb un nou aire sense complicacions

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Si hi ha una cosa que marca clarament l’estil de la cuina, són les rajoles. Si la teva cuina té unes rajoles antigues i fosques, la solució més senzilla i ràpida és pintar-les amb pintura especial per rajoles. Si la cuina és petita, el més recomanable serà escollir un color clar, ja que produirà una sensació de major amplitud. Una altra opció és utilitzar laminats per la paret. Són semblants als que es posen a terra, no són complicats d’instal·lar i podràs triar entre diferents acabats. La zona del quadre de comandament sol ser una de les més desgastades. Si no vols pintar o revestir la cuina sencera pots fer-ho només en aquesta part. Assegura’t triar un material adequat que resisteixi la humitat i el greix. Hi ha revestiments vinílics que queden molt bé i per instal·lar-los només necessites un cúter i una mica de traça. Un canvi que requereix més inversió, però que marca la diferència, és posar un taulell nou. Si el taulell vell d’aglomerat està molt malmès, canvia’l per un d’un material més resistent. La cuina semblarà una altra.

Article relacionat: Per què triar una assegurança de la llar?

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Si els armaris estan bé, però es veuen desgastats i el color o l’estil ja no us convenç, també podeu pintar-los. És un procés laboriós, però si es fa amb paciència i amb la pintura adequada queden com nous. Si prefereixes alguna cosa més ràpida, simplement canvia els tiradors per uns que t’agradin més. Aquest petit detall t’ajudarà a aconseguir l’estil que vols a la teva cuina. Si el pressupost t’ho permet, pots canviar els electrodomèstics que estiguin més desgastats. Uns electrodomèstics nous li donaran aquest aire renovat a l’estada. A vegades tenim la sensació que la cuina és petita i que ens falta espai, però t’has parat a revisar si fas servir tot el que has ficat als armaris? Segur que posant ordre surten coses que ja no necessites i pots regalar, donar o llençar. Així fas espai per a les coses noves que no sabies on ficar. Un altre canvi que marca la diferència en una cuina, sobretot si és petita i amb poca llum, és comptar amb una bona il·luminació. Pensar bé on posar punts de llum i canviar les làmpades és una cosa senzilla però molt efectiva. I finalment ens quedaria el sòl. Avui en dia no cal aixecar el terra i tornar-lo a posar. Igual que amb les parets o el tauler de control, hi ha uns laminatges fantàstics que són resistents a l’aigua i perfectes per a la decoració de les cuines. Tria el que més t’agradi i si ets un manetes, te’l pots instal·lar fins i tot tu mateix.

Ens pots donar més consells sobre la renovació de la cuina sense haver-hi de fer obres?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari