blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

Què veure al gòtic?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mariona

Els diferents barris de Barcelona tenen el seu encant i el seu ambient únic, que els fa especials a la seva manera. Un dels barris més visitats i que compta amb una gran història és el Barri Gòtic, on es troben la majoria d’edificis antics de la ciutat. Més conegut com simplement el Gòtic, són diversos els llocs d’interès que val la pena visitar, i per això, des de ShBarcelona et portem un recorregut pel barri Gòtic perquè el visquis en primera persona.

Article relacionat: Curiositats sobre Barcelona

Ruta pel gòtic

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

El barri Gòtic és un dels més populars de Barcelona, això és innegable. Per això et recomanem una llarga visita des de Les Rambles, per la part de Plaça Catalunya, fins al barri, on veuràs les meravelles que va deixar la vida romana a la ciutat comtal. Sens dubte, si t’agrada la història i sobretot l’art, t’encantarà la nostra ruta. I és que, què veure al Gòtic? A ShBarcelona et mostrem els seus encants. Per començar, baixant les rambles, a l’esquerra ens trobem amb Portaferrisa, que fou una de les portes per les que s’accedia a la Barcelona medieval. Allà hi ha una font amb una ceràmica que ens fa volar a aquella època. D’aquí, si prens el carrer Petritxol veuràs una església gòtica dedicada a la verge a la famosa Plaça del Pi. Però potser el més interessant sigui la Plaça Sant Josep Oriol, ja que és aquí on s’ajunten artistes i pintors tots els caps de setmana. És un lloc molt curiós on pots passar les hores amb absoluta calma. No obstant, si mai has estat a la Catedral de Barcelona no pots marxar del Gòtic sense haver-hi entrat. Si decideixes visitar-la, entra pel claustre per veure primer la part més vella i més bonica. Per saber l’horari de visites et deixem aquest enllaç.

Article relacionat: Descobrir el districte de Ciutat Vella

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

Una vegada vista aquesta meravella, si surts pel carrer Bisbe trobaràs el Palau de la Generalitat, un altre edifici gòtic ben bonic. Recordem que una de les gàrgoles representa a la princesa de la llegenda de Sant Jordi. Però si vas al carrer Santa Llúcia veuràs la Casa L’Ardiaca, un dels llocs més espectaculars de Barcelona i no molt conegut pels turistes. Era una antiga residència noble i en ella s’hi pot apreciar part de la muralla romana. A més a més, si puges al primer pis, tindràs unes vistes de la catedral que et trauran el singlot. Això si, dos llocs de visita obligada al Gòtic són: la Plaça Sant Jaume, on es troba l’Ajuntament; i la plaça reial, on trobaràs bars i discoteques alternatives com Sidecar. I, evidentment, si et ve de gust prendre un te o menjar, aquest barri està ple de locals. Mira aquest article i comprova-ho.

Què et sembla el Barri Gòtic de Barcelona?

Sobre l'autor

Mariona

Mariona és una jove redactora que viu a Barcelona.

Deixar un comentari