blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

La Basílica de Santa Maria Del Pi

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A la Ciutat Comtal trobem un munt d’edificacions amb una dilatada història, moltes d’elles desconegudes per a la majoría de visitants, que tot i conèixer l’edifici, no coneixen la història de la mateixa, i molts cops, aquestes guarden un gran misteri i secrets que són realment interessants. És el cas de la Basílica de Santa Maria del Pi, una de les basíliques més misterioses de la Ciutat Comtal, i des de ShBarcelona t’expliquem més sobre aquesta impresionant edificació religiosa de Barcelona.

Article relacionat: Curiositats sobre Barcelona

Basílica de Santa Maria del Pi

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Josep M Martí via VisualHunt

La Basílica de Santa Maria del Pi és una parròquia d’estil gòtic que es troba al carrer del Cardenal Cassanyes, enfront de la Plaça del Pi i molt propera a la Rambla. El nom de Santa Maria del Pi ve d’haver-se trobat la imatge de la Verge en un tronc d’aquest arbre, i des del 1188 ja consta com a parròquia eclesiàstica. Aquest primer edifici, que devia ser d’estil romànic i del que no s’han localitzat restes, era precursor de l’actual d’estil gòtic, construït a principis del segle XIV. L’edifici va patir molts danys a causa del terratrèmol del 1428, sobretot a la façana. L’estructura és d’una sola nau molt gran, amb capelles laterals i absis.  Els finestrals són guarnits amb magnífiques vidrieres barroques, i la façana principal té una rosassa molt bella i famosa. El campanar octogonal disposa de sis campanes, de les quals la més gran s’anomena Antònia. Diu la llegenda que Sant Josep Oriol hi guaria malats. Des de fa 38 anys se li escenifica un retaule anual a aquest sant, coincidint amb l’aniversari de la seva mort el 23 de març. La seva tomba és a aquesta església, prop de l’altar. També és notable el Tresor de la basílica, amb importants peces d’orfebreria, pintura i pavesos, obert al públic des del 2011.

Des de l’inici d’aquest any 2014, els visitants es converteixen, gràcies al crowdfunding, en mecenes de les obres de rehabilitació que es realitzaran a l’església. En els deu anys vinents s’ha previst una despesa d’un milió d’euros. Per aconseguir nous ingressos, s’ha ideat un circuit que s’inicia a les capelles de la part dreta de la Basílica fins a l’altar major, i continua pel Tresor, la sala del museu, els jardins interiors, la cripta i les capelles de la part esquerra. Així, a partir del 26 d’Abril, comença un nou tour pel campanar de la Basílica, en aquest cas es tracta d’una visita nocturna de la mà d’un guia molt especial, i es tractarà d’un viatge sensorial, amb música i efectes visuals.

Article relacionat: Què veure al Gòtic

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Carlos Lorenzo via VisualHunt

En forma de somni, es travessaran els racons més misteriosos de l’església. Música i moltes altres sorpreses ens desvelaran els racons i temes més ocults d’aquest especial campanar, des del qual, com una imponent talaia, podrem veure i sobretot sentir la Barcelona nocturna actual des de les pedres centenàries. Pots aconseguir les entrades per a aquest viatge al telèfon de reserves 653 997 987. D’altra banda, el proper 25 d’abril hi tindrà lloc un concert de “Cançons tel·lúriques”. S’emmarca dins del Festival Mil·lenni de Barcelona, amb poemes musicats de mossèn Cinto Verdaguer, balls i cançons populars.

*Imatge destacada de: Alessandro Grussu via VisualHunt

Què et sembla la Basílica de Santa Maria del Pi? Ja l’has visitada?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari