blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

La Fira d’abril a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

A Catalunya, i especialment a Barcelona, la cultura andalusa compta amb un fort arrelament. Molts andalusos van emigrar durant la segona meitat del segle XX cap a la ciutat de Barcelona, la qual cosa ha fet que les dues cultures es fusionin i els esdeveniments importants relacionats amb el folklore andalús segueixin organitzant-se a diferents punts de la comunitat autònoma catalana. Un d’aquests esdeveniments és la Fira d’Abril de Sevilla, una de les més transcendents de la comunitat andalusa i fins a la qual es desplacen milers de persones cada any. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de com se celebra la Fira d’Abril a Barcelona.

Article relacionat: Tradicions espanyoles a Catalunya

La Fira d’Abril, la cultura andalusa celebrada a Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Tom Raftery via VisualHunt

La Fira d’Abril és una de les fires andaluses més conegudes i internacionals. A la ciutat de Sevilla se celebra cada any al recinte de Real de la Feria un espectacle de música i folklore andalús. En aquest escenari es munten diverses casetes on se serveixen menjar i begudes típiques, s’escolta música, en alguns casos en directe, es balla i es canta. Els visitants solen venir vestits amb el vestit típic andalús i es poden veure genets muntats a cavall i cotxes de cavalls i tot està decorat amb fanals i bombetes de diferents colors. Per la fira de Sevilla passen diàriament mig milió de persones aproximadament i sol celebrar-se dues setmanes després de la Setmana Santa. És, sens dubte, una de les festes més animades i populars del panorama nacional, on la tradició, la música i la diversió són un senyal d’identitat que sens dubte té a veure amb el caràcter obert i rialler dels andalusos. Aquest esdeveniment únic s’ha traslladat a alguns punts de la península en què els andalusos han migrat en grans quantitats, com és el cas de Catalunya.

Article relacionat: Calendari de festius 2019

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: GabrielRC via VisualHunt

Barcelona és una ciutat d’acolliment en la qual persones de tots els punts d’Espanya han format la seva llar en emigrar per diferents circumstàncies per tal de prosperar. A causa d’això, extremenys, gallecs, aragonesos o, per descomptat, andalusos, han vingut en massa a Barcelona al llarg dels anys, i amb ells han portat les seves tradicions i cultura. A causa d’això, no és d’estranyar que un esdeveniment tan rellevant s’organitzi també a la capital catalana per tal de poder portar un tros de l’anhelada terra a la nova llar per part dels andalusos. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Federació d’Entitats Andaluses a Catalunya organitzen la ja 48a edició de la Fira d’Abril a la Ciutat Comtal. El lloc escollit des de fa molt temps és el recinte del Parc del Fòrum, situat a la plaça del Fòrum, 1. Allà cada any es viu la Fira d’Abril simulant una miniatura de l’original sevillana, amb casetes, música, menjar, beguda, balls i diversió. Sens dubte, una de les fires més divertides de Barcelona, ​​amb tot el caràcter andalús. Si mai l’has visitat, us recomanem fer-ho aquest any del 26 d’abril al 4 de maig del 2019.

*Imatge destacada de: Tom Raftery via VisualHunt

Ja has participat en alguna edició de la Fira d’abril de Barcelona? Què t’ha semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari